12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMedaliile campionilor doljeni, expuse la Polivalentă

Medaliile campionilor doljeni, expuse la Polivalentă

Pentru a fi mai bine pus în valoare, Muzeul Sportului doljean, inaugurat în 2008, într-una dintre camerele Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj, a fost mutat la Sala Polivalentă din Craiova.  Redeschiderea oficială a avut loc ieri, în prezenţa mai multor personalităţi din lumea sportului, dar şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.  Fondatorul muzeului, profesorul Aurel Daneş, le-a spus celor prezenţi povestea fiecărui exponat, fie că era vorba despre medalii, fotografii, cupe, plachete, diplome, reviste sau cărţi de specialitate.
Printre cei 80 de participanţi s-au numărat sportivii care au concurat la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene: Natalia Andrei, Cristieana Cojocaru, Claudia Ştef, Petra Iacob, Roxana Han Gatzel, Dorina Oprea, dar şi antrenorii Dan Podeanu, Horia Ştef, Gheorghe Sbora, Dumitru Popescu, Mircea Alecu, Adrian Tudor etc. Nu au lipsit multiplii campioni la  veterani, atleţii Constantin Bobei şi Angela Minculescu. „Suntem piese de muzeu“, a glumit unul dintre campioni privind la exponate.
Un participant surpriză a fost atletul Marian Oprea, vicecampion olimpic la triplusalt în 2004. „Struţul“ s-a întreţinut cu directorul CSM Craiova, Sorin Manda, şi nu ar fi exclus ca în viitor să vină, cu dublă legitimare, la clubul din Bănie.
Şi Aurel Daneş a avut parte de o surpriză. După ce i-a oferit o diplomă şi o plachetă, Nicolae Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Educaţie Fizică şi Sport Dolj, i l-a adus lui Daneş pe fostul său elev, Constantin Cârstea, în prezent managerul echipei naţionale de ciclism a României.
Acum, aceste pagini din istoria sportului doljean vor putea fi admirate de sportivii care vin să joace la Polivalentă, din ţară şi din străinătate, dar şi de publicul larg.

„Ne bucurăm că, în sfârşit, Muzeul Sportului doljean beneficiază de un loc potrivit. Exponatele, strânse cu grijă de către profesorul Aurel Daneş, sunt în sfârşit puse în valoare. Ne dorim ca prin rezultatele pe care sportivii doljeni le vor obţine, până şi acest loc să devină neîncăpător pentru trofee, diplome şi medalii”, a încheiat Alina Ionescu, directorul Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, instituţia care a organizat festivitatea de redeschidere a muzeului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS