25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Vlad Chiricheş: Nu avem nevoie de motivare, fiecare jucător ştie că este un moment important

Fotbal – Vlad Chiricheş: Nu avem nevoie de motivare, fiecare jucător ştie că este un moment important

Căpitanul echipei naţionale, Vlad Chricheş, a declarat, joi, că el şi colegii săi nu au nevoie de motivare înaintea partidelor cu Andorra şi Estonia, decisive pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014, deoarece fiecare „tricolor” este conştient de importanţa acestora. „Nu facem calcule, ştim ce avem de făcut, ştim că trebuie să facem un joc cât mai bun şi să înscriem goluri cât mai multe. Problema e că depindem un pic şi de rezultatele celorlalte echipe, dar eu cred că avem o şansă foarte bună să ajungem în play-off. Olanda e o echipă foarte puternică şi nu cred că pot să lase ei pe cineva să câştige împotriva lor. Am spus şi după meciul cu Turcia, cred în şansa asta şi sper eu să se concretizeze. Nu mai e nevoie de motivare, toată lumea din vestiar ştie că e un moment important pentru fiecare dintre noi şi tragem foarte tare să câştigăm aceste meciuri”, a spus Chiricheş, într-o conferinţă de presă.

 

Piţurcă: E dificil să marcăm multe goluri cu Andorra

 

Selecţionerul Victor Piţurcă consideră că este dificil ca naţionala României să marcheze multe goluri Andorrei, reprezentativă care a făcut, în opinia tehnicianului român, un salt calitativ important în ultima perioadă, dar promite că echipa „tricoloră” va evolua ofensiv în meciul de vineri. „Noi am dori să câştigăm la un scor mult mai mare decât la Bucureşti (n.r. – 4-0). E foarte dificil de marcat multe goluri, dar dacă vom avea un început de meci foarte bun şi vom reuşi să înscriem repede, putem să marcăm goluri mai multe. Echipa din Andorra a făcut în ultimul timp un salt calitativ din punct de vedere al jocului destul de evident şi este foarte greu să înscrii foarte multe goluri. Nici Olanda, o echipă excepţională, nu a reuşit să înscrie foarte multe goluri. Vom încerca să jucăm cât mai ofensiv”, a declarat Piţurcă, informează Mediafax.

El a precizat că va efectua 3-4 schimbări în echipă la meciul următor, cu Estonia, pentru că a învăţat din experienţă că e foarte greu ca „tricolorii” să joace în acelaşi ritm două partide.

Referindu-se la celelalte partide din grupa D, Piţurcă este convins că naţionala Olandei joacă la victorie toate meciurile pe care le dispută. „Nu ne ajută pe noi naţionala Olandei cu nimic. Olanda are jocurile ei, au nevoie de victorii tot timpul, indiferent că e meci oficial sau amical. Olanda cu siguranţă va dori să câştige, e foarte important pentru ei. Dacă vor pierde nu va fi bine pentru ei. Poate să şi piardă cu ungurii mâine seară, ăsta e fotbalul. Dar ei îşi vor dori să câştige. Noi trebuie să ne câştigăm meciurile noastre”, a spus Piţurcă.

Echipa naţională a României întâlneşte vineri, de la ora 21.30, pe Estadi Comunal, selecţionata Andorrei într-o partidă din grupa D a preliminariilor CM 2014. La 15 octombrie, de la ora 21.00, România dispută, pe Arena Naţională din Bucureşti, împotriva Estoniei, ultimul meci din faza grupelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS