12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAmariei vrea trei victorii în următoarele meciuri

Amariei vrea trei victorii în următoarele meciuri

Deşi echipa feminină de handbal SCM Craiova nu are nici un punct după cinci etape, antrenoarea Carmen Amariei este optimistă. Contează pe nouă puncte în următoarele trei meciuri şi spune că obiectivul, calificarea în play-off, este realizabil.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova se pregăteşte pentru prima victorie din acest sezon, urmând să primească, sâmbătă, vizita echipei Neptun Constanţa, formaţie care, la fel ca şi oltencele, nu are nici un punct după cinci etape disputate. Chiar dacă nu vedea astfel parcursul echipei, antrenoarea SCM Craiova, Carmen Amariei, este optimistă şi încrezătoare că elevele sale vor ieşi din pasa proastă.
„Nu m-am gândit că după cinci etape nu vom avea nici un punct, dar în următoarele trei partide, cu Neptun Constanţa, Vâlcea şi Ploieşti, contez doar pe nouă puncte. Cu Neptun Constanţa, cu siguranţă vom aduce prima victorie clară“, a spus Carmen Amariei, aflată la prima experienţă în antrenorat.

Echipa va juca altfel

Fosta câştigătoare a Ligii Campionilor a adăugat că nici nu se aştepta ca echipa să fie omogenă atât de repede, dar a remarcat câteva lucruri care arată că fetele sunt pe drumul cel bun: „Am spus încă din vară că nu putem avea pretenţii de omogenitate a lotului decât după şase luni. Dar observ că am crescut mult în faza de apărare, sistemul de apărare funcţionează destul de bine, avem portari buni. Mai avem de lucrat la plecare pe faza a doua, contraatac direct şi găsirea celor mai eficiente soluţii la atac poziţional. Chiar dacă avem zero puncte, nu intru în panică. Mai sunt atâtea meciuri, această echipa va juca altfel din decembrie încolo şi putem realiza obiectivul, calificarea în play-off“.
La meciul de la Brăila, unde echipa din Bănie a fost învinsă cu scorul de 24-18, a lipsit interul Alexandra Gogoriţă, care acuza o accidentare la umăr, iar Roxana Han, deşi a luat loc pe banca de rezerve, nu a fost în plenitudinea forţelor din cauza unei întinderi la coapsă.
Cele două au şanse mari să fie refăcute până sâmbătă. „Cu Alexandra am avut o discuţie, avea o accidentare la umăr, nu a fost gravă. A făcut fizioterapie şi recuperare adecvată şi 97 la sută este refăcută. Astăzi a efectuat primul antrenament. Roxana a făcut o întindere la coapsă înainte de meciul cu Brăila şi sper ca sâmbătă să joace. Experienţa ei este benefică pentru echipă“, a punctat antrenoarea Amariei. Aceasta speră că până la ora meciului va reuşi legitimarea jucătoarei Alexandra Haşegan, care se află de patru luni la echipă, dar care nu a disputat nici un meci oficial din cauza problemelor legate de legitimare.
În această după-amiază, de la ora 18.00, handbalistele craiovene vor merge la mall pentru a promova meciul cu Neptun Constanţa. Jucătoarele vor oferi autografe, vor face fotografii şi vor da celor care doresc invitaţii la meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS