16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCuraj, pandurilor!

Curaj, pandurilor!

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, întâlneşte astăzi, de la ora 22.05 (Pro TV, Digi Sport 1 şi Dolce Sport 1), în Portugalia, formaţia Pacos de Ferreira, într-o partidă contând pentru etapa a doua a grupei E din Liga Europa. Gruparea olteană, perdantă în prima rundă, scor 0-1 cu Dnepr, la Cluj, simte că poate mai mult şi, ţinând cont de victoria memorabilă pe pământ lusitan din urmă cu aproximativ o lună, în faţa celor de la Sporting Braga, este optimistă în privinţa relansării. Optimismul este legat şi de faptul că portughezii au început mai slab campionatul, au bifat şapte înfrângeri consecutive, chiar dacă în ultimele două runde au strâns patru puncte, unul cu Vitoria Setubal, şi trei sâmbătă, cu Maritimo Funchal.
„Ultimele două meciuri ale lor arată că şi Pacos îşi va reveni, pentru că şi în sezonul trecut au avut un parcurs bun. Vin după o victorie în deplasare, au un punct obţinut pe teren propriu, însă noi în jocurile desfăşurate în deplasare, în Europa, am arătat că stăm destul de bine. Ne confruntăm iarăşi cu absenţa vârfului de atac, care este o problemă pe care nu ştiu când vom reuşi să o rezolvăm. Sperăm să se refacă Matulevicius, dacă nu mai este şi Dos Santos în lot… Având în vedere că este al doilea meci din grupă, se poate spune orice despre şansele de calificare în primăvara europeană. Eu zic că trebuie să fim foarte realişti şi să încercăm să facem cât mai multe puncte. Pe portughezi i-am văzut în mai multe jocuri. Nu am zis până acum cine este cel mai periculos jucător la o echipă, pentru că întâlnim deja echipe foarte bune“, a spus Cristi Pustai, pentru site-ul oficial al clubului.

Jucătorii, convinşi
de reuşită

Deşi vin după o înfrângere pe propriul teren, în campionat, cu Gaz Metan Mediaş, jucătorii echipei Pandurii nu şi-au pierdut încrederea şi sunt convinşi că pot obţine cel puţin o remiză cu Pacos Ferreira. „Vreau să uităm de meciul cu Mediaşul şi să ne luăm revanşa faţă de suporteri în jocul cu Pacos. Despre adversar ştiu că are câţiva jucători care au evoluat în Liga I, Andre Leao, Manuel Jose, Tony şi Rui Miguel, dar din moment ce au terminat pe locul trei anul trecut, în Portugalia, eu zic că e o echipă foarte bună. Va fi un meci disputat, din care sper să ieşim învingători. Dnepr şi Fiorentina par favorite la calificarea în primăvara europeană, dar noi ne jucăm şansa“, a spus Paul Anton.
„Va fi greu, dar eu sper să câştigăm, pentru că de aia mergem acolo. Meciurile din campionat nu prea seamănă cu cele din Liga Europa, deci nu trebuie să-i subestimăm că au avut un debut mai ezitant. Cotele spun că pornim favoriţi, dar rămâne de văzut cine va fi mai bun. Dacă îţi propui puţin, puţin reuşeşti. Trebuie să sperăm la locul întâi în grupă, ca să terminăm pe doi, dar, ţinând cont de adversare, eu zic că un loc doi este binevenit“, a declarat Răzvan Stanca.
„Eu zic că avem o şansă foarte mare să câştigăm. Important este să învingem, nu să marchez eu. Dacă se va întâmpla să câştigăm şi să şi marchez, cu atât mai mult mă voi bucura. Au trecut şi ei printr-o perioadă nu foarte bună şi probabil că vor să «lege» victoriile şi să câştige şi cu noi. Este o echipă bună, dar sper să nu le aducem noi bucuria, ci să ieşim noi învingători. Am învins Braga, sperăm să învingem şi pe Pacos şi pe Fiorentina“, a punctat craioveanul Alin Buleică.
Antrenorul lui Pacos, Costinha, ar putea alinia următoarea formulă: Degra – Tony, Ricardo, T. Valente, Lopes – Romeu, Andre Leao – R. Ribeiro, S. Oliveira, Bebe – Caetano.
La rândul său, tehnicianul oltenilor, Cristi Pustai, ar putea începe partida cu următorul unsprezece: Stanca – Unguruşan, Erico, Christou, Momcilovic – Buleică, Anton, Breeveld, Distefano, Ciucur – Eric.
În celălalt meci al grupei, Dnepr Dnepropetrovsk va primi vizita Fiorentinei (Digi Sport 2). Înaintea acestor dueluri, clasamentul grupei E arată astfel: 1. Fiorentina 3 puncte (golaveraj 3-0), 2. Dnepr 3 (1-0), 3. Pandurii Târgu Jiu 0 (0-1), 4. Paços de Ferreira 0 (0-3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS