17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele craiovene se întorc în sala mică

Echipele craiovene se întorc în sala mică

Voleibaliştii şi baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor juca duminică, dar nu în Sala Polivalentă, ci în Sala „Ion Constantinescu“, din cauza alegerilor parlamentare. Echipele craiovene sunt pe podium şi vor să continue şirul victoriilor în meciurile cu Piatra Neamţ (volei), respectiv campioana CSU Asesoft Ploieşti (baschet).

Alegerile parlamentare programate duminică afectează două dintre echipele masculine de la SCM-U Craiova, de volei şi baschet. Abia se obişnuiseră craiovenii cu meciuri în Sala Polivalentă, dar weekendul acesta echipele vor reveni în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din strada Brestei, care are o capacitate de aproape zece ori mai mică decât Polivalenta. Motivul invocat de reprezentanţii clubului este acela că forţele de ordine sunt la secţiile de votare. „Motivul este obiectiv. Nu se poate asigura dispozitivul de pază la Polivalentă, unde trebuie 200 de persoane, în timp ce la sala mică trebuie doar câţiva oameni de ordine“, a spus un oficial de la SCM-U.
Cel mai trist este că tocmai acum cele două echipe erau pe val, adică au obţinut rezultate pozitive în ultima perioadă, ceea ce le-a propulsat spre vârful clasamentului, la volei masculin pe locul doi, iar la baschet masculin elevii lui Andelko Mandic sunt pe locul trei, la egalitate de puncte cu ocupanta locului doi.
De la ora 17.00, voleibaliştii din Bănie primesc vizita formaţiei VCM LPS Piatra Neamţ (locul 7), în penultima etapă din turul Divizie A1.

Pascu: Nu ameţesc uitându-mă la clasament!

Chiar dacă ocupă un loc doi nesperat, antrenorul Dan Pascu preferă să rămână cu picioarele pe pământ: „Am prea multă experienţă în sportul acesta ca să ameţesc uitându-mă la clasament. Este doar o situaţie de moment pentru că echipa, dacă nu are evoluţii bune şi nu câştigă în continuare, este foarte uşor să ajungă pe locul şase sau şapte. Între locul 2 şi 5 e diferenţă de 4 puncte, deci se poate întâmpla orice.
Tot ce promit publicului este că ne facem datoria cu maximum de seriozitate, iar ţinta este să câştigăm fiecare joc printr-o evoluţie bună, care să placă celor prezenţi.
În ultima vreme, am avut evoluţii bune încununate de succes, în deplasare la Steaua şi cu Dinamo acasă, la Polivalentă, iar acest lucru ne obligă să jucăm la victorie în continuare. Prima oportunitate o reprezintă meciul de duminică cu echipa din Piatra Neamţ. La prima impresie pare un meci uşor, dar consider că va fi greu. Piatra Neamţ este ambiţioasă, antrenată de selecţionerul României. Dacă batem, încheiem turul cel mai rău pe locul trei sau patru“.
Partida va fi transmisă de Digi 24 Craiova, motiv pentru care oltenii nu au putut reprograma jocul pentru altă zi. „Iniţial, etapa era programată pe 8 decembrie, dar avem contracte cu o televiziune pe care trebuie să le respectăm. Ni s-a spus că este bine să jucăm duminică şi la hotărârea Federaţiei nu am avut de ales. Ne-am fi dorit să jucăm în Polivalentă din tot sufletul. Asta este! Revenim pentru un meci în Sala Sporturilor «Ion Constantinescu», acolo unde am jucat în ultimii patru ani, iar din retur toate meciurile se vor juca în Polivalentă fără nici o problemă“, a adăugat Pascu.

Campioana, obişnuită să piardă la Craiova

Tot duminică, de la ora 20.00 (în direct la DigiSport), baschetbaliştii craioveni vor întâlni campioana CSU Asesoft Ploieşti. Oltenii au un moral bun, vin după două victorii consecutive, iar managerul Marius Toma spune că prahovenii şi-au luat măsuri de precauţie. La fel ca Pascu, Toma a spus că a cerut devansarea meciului pentru a se disputa în Polivalentă, dar s-a lovit de un refuz din partea staff-ului campioanei.
„Am făcut tot ce a fost posibil pentru a muta meciul sâmbătă sau luni, numai ca să se joace în Polivalentă, dar adversarii noştri nu au vrut. Echipa din Ploieşti a ajuns vineri dimineaţă în România, după ce a avut meci în FIBA Euro Challenge. Am vrut să mutăm meciul luni, dar nici aşa nu au acceptat pentru că joacă din nou marţi în cupele europene. Amânarea partidei nu se putea, deoarece în luna ianuarie nu mai sunt date disponibile, apoi încep transferurile. Am fi acceptat să suportăm sancţiuni din partea televiziunii, dar ne doream în Polivalentă, nu într-o sală cu aproape 600 de locuri“, a spus Toma.
Chiar dacă vor fi susţinuţi doar de câteva sute de fani în loc de 4.000, craiovenii vor să mai bată campioana, după ce anii trecuţi au reuşit de două ori această performanţă.
„Cu Ploieştiul avem 50 la sută procentaj de victorii din cele patru meciuri jucate la Craiova. Cred că putem face o surpriză cu ajutorul publicului. Dacă va fi sala plină, vom învinge, mai ales că ei vin pe un fond mai mare de oboseală. Ne-am creat deja un dezavantaj cu aceste meciuri bune. Nu ne mai ia nimeni la preţ de matineu. Deja suntem o echipă serioasă. Asesoft a cerut două antrenamente la Craiova.
Surpriză nu mai putem crea. Nu sunt trufaş să spun că suntem favoriţi. Asesoft are un lot valoros, cu trei români de mare valoare. Avem nevoie şi de un arbitraj corect. Suntem pe un loc neaşteptat, trei, dar trebuie să rămânem umili, realişti, campionatul este lung. Vor fi meciuri grele, este cel mai echilibrat campionat din istorie şi se poate întâmpla orice“, a încheiat Marius Toma.
Şi echipele feminine de la SCM-U joacă în acest weekend, dar sâmbătă. Voleibalistele înfruntă în deplasare, pe Dinamo Bucureşti, iar baschetbalistele au meci pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 18.00, cu Nova Vita Târgu Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS