19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEduard Irimia, promotor Superkombat: Toată lumea K1-ului va fi cu ochii pe Craiova

Eduard Irimia, promotor Superkombat: Toată lumea K1-ului va fi cu ochii pe Craiova

Stelele K1 inaugurează sâmbătă, de la ora 21.00, Sala Polivalentă din Craiova cu gala Superkombat Final Elimination,
eveniment transmis în direct în 75 de ţări

Circuitul SuperKombat al promotorului Eduard Irimia a ajuns la penultimul episod pe 2012, SuperKombat Final Elimination urmând a avea loc sâmbătă, de la ora 21.00, la Craiova, ocazie cu care se va inaugura noua Sală Polivalentă, cu o capacitate de 4.000 de locuri. Deşi printre sportivii implicaţi în partidele eliminatorii se vor afla bielorusul Alexey Ignaşov sau francezul Freddy Kemayo, principalul eveniment al serii va fi reprezentat de un dublu meci, în care Cătălin Moroşanu şi Ionuţ Iftimoaie, vedetele circuitului SuperKombat, ultimul revenind în ring după o pauză de mai bine de un an, îşi vor măsura forţele cu doi monştri greu de ucis din SUA, Carter Williams şi James „The Beast“ Wilson. Românii sunt
dezavantajaţi net la capitolul fizic, însă „Moartea din Carpaţi“ şi „Ivan Drago“ promit să „muşte“ cu poftă din cei doi puternici luptători americani. În total, la SuperKombat Final Elimination vor fi nouă meciuri (Dimitry Bezus – Tomas Hron, Ibrahim Aarab – Dzevad Poturak, Sergey Lascenko – Ismael Londt, Pavel Zuravlev – Freddy Kemayo, Roman Kleibl – Sebastian Ciobanu, Benjamin Adegbuyi – Alexey Ignaşov, Petr Vondracek – Radu Spinghel, James Wilson – Ionuţ Iftimoaie şi Cătălin Moroşanu – Carter Williams), evenimentul urmând să fie transmis în direct de Eurosport în 75 de ţări din întreaga lume. Şi posturile ProTV şi Sport.ro transmit în direct meciurile.
Eroii galei au avut o zi încărcată vineri. Imediat după prânz, au vizitat Primăria Craiova şi s-au arătat impresionaţi de sala de consiliu, făcând zeci de fotografii pentru a le avea ca amintire. „Am vorbit cu Eduard Irimia şi am zis că vreau să bifez un meci în faţa oltenilor“, a spus emoţionat Ionuţ Iftimoaie. Craioveanul Radu Spinghel, stabilit de ani buni în SUA, consideră că oraşul copilăriei sale este grozav. Sportivii, veniţi din toate colţurile lumii, s-au fotografiat cu primarul Lia Olguţa Vasilescu, aceasta din urmă spunându-le că este o amatoare de sporturi de contact deoarece a practicat karate şi are centura 2 Dan.

Oprea a remizat cu Ţîru

Vineri după-amiază, luptătorii au mers la Sala Polivalentă pentru cântarul oficial, dar şi pentru a asista la un meci între un craiovean, Cătălin Oprea, de la clubul Power Gym (antrenor Ionuţ Pucă), şi Adrian Ţîru, de la clubul Tai Shin Do din Buzău. Cătălin are 15 ani, 1,83 m, 77 kg şi este campion naţional FRU, iar adversarul său are 16 ani, 1,87 m, 77 kg şi este campion naţional WKF. Lupta s-a încheiat nedecis, arbitrul acordând remiză. Eduard Irimia, promotor Superkombat, a spus că această fază a competiţiei, semifinala, este chiar mai tare ca finala, iar gala poate fi considerată evenimentul anului în România: „Pot spune că această semifinală este mai spectaculoasă şi valoroasă ca finala, deoarece în ultima fază pot ajunge sportivi accidentaţi. Întreaga lume va fi cu ochii pe Craiova. Nu ştiu dacă există multe arene sportive în lume care s-au inaugurat în direct. Va fi spectacol şi craiovenii merită“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS