16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportJakob Vestergaard: Nu doar Oltchim şi Gyor sunt favorite la câştigarea Ligii

Jakob Vestergaard: Nu doar Oltchim şi Gyor sunt favorite la câştigarea Ligii

Antrenorul echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, danezul Jakob Vestergaard, a vorbit într-un interviu despre aşteptările sale de la Liga Campionilor, competiţie în care oltencele vor debuta duminică (ora 19.00), acasă, cu Hypo Viena

La trei luni de când a venit în România pentru a antrena campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, antrenorul danez Jakob Vestergaard a vorbit despre activitatea sa la clubul vâlcean şi despre obiectivele echipei în acest sezon al Ligii Campionilor. Tehnicianul de 37 de ani, care are în palmares două trofee ale Ligii Campionilor, cucerite cu Viborg în 2009 şi 2010, şi-a propus cucerirea acestui trofeu european şi cu Vâlcea. Vestergaard a spus într-un interviu acordat Mediafax că Oltchim nu va avea deloc o misiune uşoară, dar că îşi doreşte să joace finala Ligii. „Duminică, jucăm primul meci din Liga Campionilor, pe teren propriu, cu Hypo Viena. Ne-am pregătit atât de mult pentru acest moment, debutul în Liga Campionilor, iar acum e atât de aproape, mai avem doar câteva zile şi trebuie să punem la punct toate detaliile. În ceea ce priveşte obiectivul, eu personal de asta am venit aici: să câştig Liga Campionilor. Competiţia va fi foarte deschisă, va fi o ediţie puternică şi nu doar noi şi Gyor suntem printre favorite. Cred că şi Larvik şi Krim trebuie luate în considerare. Este greu să am concluzii acum, după doar trei luni. Gyor are cam aceeaşi echipă, joacă de atât de mult timp împreună, iar anul trecut a fost în finală. Pe de altă parte, noi avem o echipă foarte puternică şi ne dorim enorm să câştigăm trofeul. Le dau dreptate şi specialiştilor în handbal şi caselor de pariuri, poate vom juca finala cu Gyor. Dar Liga Campionilor nu înseamnă doar aceste predicţii sau planuri. Înseamnă o muncă enormă şi o dorinţă la fel de mare de victorie“.

Liga Naţională, printre cele mai puternice

Întrebat despre campionatul intern, Verstergaard consideră că Liga Naţională este printre cele mai puternice campionate interne din lume. „Sunt surprins şi impresionat de Liga Naţională din România. Sunt echipe foarte bune, cu jucătoare foarte bune, iar cel mai bun exemplu este naţionala României, care a jucat cu două loturi săptămâna trecută. Cred că federaţia s-a orientat foarte bine aducând atâtea jucătoare în pregătire. Liga Naţională este şi ea foarte puternică, în opinia mea, este una dintre cele mai puternice din lume în acest moment. Sunt impresionat şi de organizare, de percepţia tuturor asupra handbalului şi concentrarea, într-o perioadă în care vedem cu toţii că sunt destule probleme în handbalul european“, a spus danezul pentru sursa menţionată.
Antrenorul Oltchimului a lăsat să se înţeleagă că problemele financiare ale clubului nu l-au afectat direct şi nici pe jucătoare: „Eu am încercat tot timpul şi le-am insuflat şi fetelor să ne ocupăm de ce avem noi de făcut, adică de handbal. Nu pot să vorbesc eu de probleme financiare, eu sunt antrenorul şi vorbesc despre handbal“.
Campioana României va debuta, duminică, la ora 19.00, în Grupa A a Ligii Campionilor, primul meci fiind cel cu Hypo Viena, întâlnire programată la Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS