14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNu se tem de campioană

Nu se tem de campioană

Sâmbătă, în runda inaugurală din noul sezon al Diviziei A1, echipa masculină de volei SCM-U Craiova primeşte vizita campioanei din ultimele trei sezoane, Remat Zalău

După mai bine de cinci luni de pauză, Divizia A1 de volei masculin se pune sâmbătă în mişcare. SCM-U Craiova dispută primul joc pe teren propriu şi va întâlni formaţia Remat Zalău, campioana României din ultimele trei sezoane. Meciul va începe la ora 17.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, iar antrenorul principal al oltenilor, Dănuţ Pascu, invită publicul să vină să vadă un spectacol agreabil, bazându-se pe faptul că în ultimii ani mai toate întâlnirile dintre Craiova şi Zalău au fost extrem de disputate. „A devenit deja tradiţie să debutăm în campionat cu Remat Zalău. Este un început în forţă şi trebuie să facem ceea ce ştim – să jucăm. Îi simt şi pe băieţi că aşteaptă cu nerăbdare primul joc şi cred că va fi o partidă disputată. Echipa campioană s-a întărit în această vară, are multe noutăţi şi necunoscute pentru noi. Nu ne este teamă de acest joc şi ne vom lupta pentru fiecare minge“, a spus Pascu. Formaţia olteană a suferit numeroase schimbări în intersezon, cele mai importante fiind plecările jucătorilor Bala şi Gavrilovic. Voleibaliştii craioveni au ca obiectiv pentru campionat clasarea la mijlocul clasamentului, locurile 6-7. Meciul cu Remat Zalău, echipă ce porneşte cursa spre al patrulea titlu, se anunţă extrem de greu pentru craioveni, dar aceştia nu vor să cedeze uşor.
Tot sâmbătă debutează în Divizia A1 şi echipa feminină de volei de la SCM-U Craiova, condusă de pe bancă în acest sezon de Mircea Dudaş şi Alexandru Cosma. Cu un lot schimbat în proporţie de 90 la sută – de anul trecut au rămas doar Ramona Postea şi Ana Maria Udubaşa – formaţia craioveană a avut un start ratat de sezon, fiind eliminată săptămâna trecută din Cupa României de către CSM Sibiu.
Echipa craioveană dispută primul meci în deplasare, pe terenul nou-promovatei CS Volei Alba Blaj (ora 18.00) şi, conform calculelor hârtiei, ar trebui să revină acasă cu o victorie. „Debutăm în deplasare cu o echipă nouă în prima ligă. Îmi doresc să scoatem un rezultat pozitiv pentru a şterge impresia proastă pe care am lăsat-o după insuccesul cu CSM Sibiu din Cupă, de pe teren propriu“, a spus Dudaş. Antrenorul o va avea în sfârşit la dispoziţie şi pe argentiniana Aylin Pereira, căreia i-a sosit transferul.

Baschetbaliştii debutează în Banat

Sâmbătă va începe un nou sezon din campionatul intern de baschet masculin, redenumit anul acesta Liga Naţională. SCM-U Craiova are o misiune uşoară în prima etapă, urmând să joace pe terenul unei nou-promovate, Timba Timişoara, formaţie pe care săptămâna trecută a depăşit-o, la Cupa României de la Mediaş, la o diferenţă de 29 de puncte.
„Debutăm la Timişoara contra unei echipe pe care am întâlnit-o şi în Cupa României. Datele problemei se schimbă total acum pentru că timişorenii joacă pe teren propriu şi sunt o echipă imprevizibilă. Mergem să câştigăm, dar nu vom avea deloc un meci uşor“, a spus antrenorul Andelko Mandic, aflat la al doilea sezon pe banca formaţiei oltene.
Lotul pe care tehnicianul îl are la dispoziţie pentru acest sezon cuprinde jucătorii: Travis Bureau, Mihai Daniel Buzatu, Cristian Corneanu, LeVar Seals, Andrei Damian, Nikola Djurosovic, Ionuţ Drăguşin, Rade Dzambic, Cosmin Duţă, Mihai Gavrilă, Darko Habus, Ivan Miskovic, Iulian Orbeanu, Cătălin Petrişor şi Srjdan Solkotolovic.
Baschetbalistele de la SCM-U Craiova, pregătite de sârbul Milan Nisic, au reuşit contraperformanţa de a „lega“ patru eşecuri. După trei înfrângeri în faţa aceleiaşi formaţii, Alba Iulia (două în Cupă, una în campionat), oltencele au fost învinse, joi, pe teren propriu, şi de Danzio Timişoara, scor scor 71-69 (28-18, 17-18, 16-14, 10-19) într-un meci restant din etapa a doua din Liga Naţională. După o zi de pauză, craiovencele vor juca sâmbătă (ora 15.00), în deplasare, cu CSM Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS