27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinenii, ţinuţi în şah

Severinenii, ţinuţi în şah

Liviu Ciobotariu s-a răzgândit în ultimul moment şi nu a mai ajuns la malul Dunării, el luând avionul către Iaşi, unde urmează să semneze cu formaţia din Copou. Gruparea olteană tratează acum cu Nicolo Napoli şi cu Tibor Selymeş.

Deşi mai sunt doar câteva zile până la confruntarea cu Ceahlăul Piatra Neamţ, una de o importanţă foarte mare în privinţa evitării retrogradării, la CS Turnu Severin apele sunt tot tulburi după demiterea lui Marian Bondrea. Dat ca sigur antrenorul echipei, Liviu Ciobotariu a „cotit-o“ în ultimul moment spre Moldova, fiind tentat de prietenul său Florin Prunea să preia pe CSMS Iaşi, rămasă fără „cârmaci“ după plecarea lui Ionuţ Popa. Surse apropiate ale lui „Ciobi“ susţin ideea că acesta a mai avut o discuţie la prânz cu o parte din factorii de decizie ai grupării oltene, în urma căreia a picat totul. Tehnicianul bucureştean a cerut ca jucătorilor să le fie achitate toate restanţele financiare, solicitând totodată aducerea a doi fotbalişti în defensivă şi a unuia în linia de atac. Nemulţumit de răspunsul primit, s-a urcat în avion şi a zburat spre Iaşi, declinând oferta severinenilor.

Frăţică l-ar vrea
pe Cârţu

Vicepreşedintele grupării CS Turnu Severin, Gheorghe Frăţică, s-a arătat dezamăgit de modul în care merg lucrurile în fotbal, în general, şi a afirmat că i-ar dori la echipă pe Sorin Cîrţu sau Ştefan Nanu, fiind convins că aceştia ar redresa situaţia. „Sunt dezamăgit de unii antrenori, care au multe pretenţii, dar care nu-ţi oferă siguranţă. E ca în politică, iar fotbalul merge exact ca economia ţării, adică prost, ăsta-i adevărul. De asta naţionala are rezultatele pe care le are, de asta echipele care ne reprezintă în Europa nu-şi pot depăşi condiţia. Dacă ar fi după mine – dar nu mă mai bag, îi las pe ceilalţi să facă ce vor -, l-aş pune antrenor pe Sorin Cîrţu… Sau pe Ştefan Nanu, că şi el e mână de fier. Asta ar trebui făcut la echipa asta în prezent“, a afirmat Gheorghe Frăţică, pentru GdS.

Tibor Selymeş,
o variantă

Rămaşi cu „ochii în soare“, diriguitorii formaţiei de la Dunăre au testat piaţa, iar primul antrenor întrebat de „sănătate“ a fost Tibor Selymeş. „Da, aşa este, am fost contactat de cei de la Severin. Mi-au spus ce vor, le-am transmis ce vreau şi eu şi a rămas să ne auzim zilele acestea. Nu am luat nici o decizie, practic nu de mine depinde parafarea înţelegerii… Treaba este să se hotărască repede, pentru că vine un meci greu, cu Ceahlăul, şi trebuie pregătit foarte bine. Acum, eu aştept să sune şi să ofere un răspuns concret“, a declarat Tibor Selymeş, pentru GdS.
Surse din cadrul FRF susţin că alături de Tibor Selymeş ar putea veni la Severin şi Ionel Ganea, fostul dinamovist fiind dorit ca preşedinte de club, post rămas vacant după plecarea lui Gheorghe Constantin la FC Olt Slatina. Marţi a fost văzut prin Severin şi Viorel Ilinca, piteşteanul fiind şi el un posibil succesor al lui Costică „Vâlcea“.

Nicolo Napoli, în pole-position

În afara lui Tibor Selymeş s-a mai discutat şi cu italianul Nicolo Napoli pentru funcţia de antrenor. Fostul tehnician al Universităţii Craiova a aterizat în România încă de marţi seară, dar s-a arătat destul de precaut în privinţa semnării unui contract cu CS Turnu Severin, fiind informat de câţiva apropiaţi de situaţia financiară a clubului, care nu este prea grozavă. „Mister“ era aşteptat ieri seară la stadionul „Municipal“ de către oficialii olteni în vederea negocierilor, existând destule premise ca afacerea să se parafeze. Nicolo Napoli vine pe „filiera“ italiană, intermediat de Claudio Zambon, şi este tentat să preia pe CS Turnu Severin. Asta pentru că ştie că mai-marii oraşului de la Dunăre tratează cedarea unor acţiuni ale echipei cu conaţionalul său, Nicola di Matteo, un puternic investitor din „Cizmă“, ceea ce i-ar oferi siguranţă. De fapt, acesta este principalul motiv pentru care a venit în România, fiind informat totodată că duminică va avea loc o nouă rundă de negocieri între conducătorii oraşului Severin şi omul de afaceri italian. Negocierile s-au purtat până aseară târziu, iar surse din cadrul clubului susţin că Nicolo Napoli şi Jerry Gane (secund) ar putea conduce antrenamentul de astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS