17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMilan Nisic, noul antrenor al baschetbalistelor SCM-U

Milan Nisic, noul antrenor al baschetbalistelor SCM-U

Fostul tehnician al echipei masculine de baschet CS Otopeni a semnat un contract pe un an cu formaţia feminină a clubului SCM-U Craiova. Milan Nisic îi înlocuieşte pe soţii Liviu şi Daniela Manea.

Echipele de baschet de la clubul municipalităţii craiovene, SCM-U, vor fi conduse în sezonul viitor de antrenori sârbi. La formaţia masculină, Andelko Mandic a acceptat să continue munca începută sezonul trecut şi, chiar dacă nu a semnat încă un nou contract, sunt şanse mici să nu se ocupe în continuare de Ionuţ Albu şi colegii săi.
În ceea ce priveşte echipa feminină de baschet a clubului din Bănie, conducerea SCM a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că s-a ajuns la o înţelegere cu un antrenor sârb, Milan Nisic.
„Conducerea Sport Club Municipal Craiova a ajuns astăzi la o înţelegere cu tehnicianul sârb Milan Nisic, care se va ocupa în sezonul 2012-2013 de pregătirea echipei feminine de baschet din cadrul grupării noastre sportive. Nisic a parafat o înţelegere pentru un sezon, cu posibilitatea prelungirii contractului“, se menţionează în comunicat.

Liviu Manea, surprins

Nisic îi înlocuieşte pe soţii Liviu şi Daniela Manea, cărora le-au expirat contractele la finalul sezonului trecut. Cei doi antrenori craioveni fuseseră chemaţi în urmă cu ceva timp la discuţii, iar Liviu Manea a primit ieri cu surprindere vestea: „Am mers la noul director, domnul Bogdan Bălan, am prezentat nişte contracte de jucătoare şi urma să purtăm alte discuţii după şedința consiliului local de joi (astăzi -n.r.). Acum, dacă
mi-ai zis că este un nou antrenor, nu ştiu ce să spun“, a afirmat Liviu Manea, care se ocupase de echipa feminină de baschet încă de la înfiinţare.
Milan Nisic a mai activat ca tehnician la echipa naţională a Serbiei, categoria juniori, şi tot în Serbia a condus de pe banca tehnică echipa feminină senioare a grupării Steaua Roşie Belgrad. Milan Nisic e cunoscut în lumea baschetului românesc, tehnicianul sârb fiind o bună perioadă de timp antrenorul principal al prim-divizionarei masculine CS Otopeni.

Fără obiectiv precis

Obiectivul noului tehnician nu reiese clar din comunicatul emis de club. „Pe banca tehnică a echipei feminine de baschet SCM-U Craiova, antrenorul Milan Nisic are ca obiectiv creşterea valorii nucleului de jucătoare din Bănie, precum şi un progres al echipei şi al jucătoarelor în sezonul 2012-2013“. Deocamdată, Nisic are la dispoziţie doar jucătoarele din Craiova, celorlalte expirându-le contractele.

Secţia de futsal,
sub lupa consilierilor

În cadrul şedinței ordinare a consiliului local de astăzi, pe ordinea de zi sunt trei puncte cu referire la SCM Craiova, club finanţat de municipalitate. Unul dintre ele se referă la înfiinţarea unei noi secţii, de futsal, care ar urma să evolueze în sezonul viitor în Liga I naţională.
SCM cere bani la rectificarea de buget, având în vedere că numărul de echipe creşte la şase. Alt punct se referă la desfiinţarea postului de director adjunct, deţinut în trecut de Mugur Guşatu, şi înlocuirea lui cu unul de inspector de specialitate gradul I la Compartimentul Imagine şi organizare competiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS