19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportI-a mâncat Balaur(ul)

I-a mâncat Balaur(ul)

SC Vaslui – Pandurii Târgu Jiu 3-2
Stadion „Municipal“, spectatori 4.000.
Au marcat: Buhăescu ‘19, Wesley ’41-pen., Balaur ‘93 / Nistor ’59, Batin ‘92.
SC Vaslui: Cerniauskas – Jovanovici, Balaur, Farkas, Milisavljevici – Zmeu, Pavlovici – R. Buhăescu (’63, R. Costin), Wesley, Sînmărtean – Temwanjera (’76, Yero Bello).
Antrenor: Viorel Hizo.
Pandurii: Mingote – Ad. Rusu, Viera, Chiricheş, Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Al. Grigoraş (’46, Bucur), Lemnaru (’57, Batin), Maxim (’75, Cristea).
Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Pavlovic, Balaur, Cerniauskas / Al. Grigoraş, Viera
Au arbitrat: R. Dumitru – V. Marinescu, Vl. Urzică.

Pandurii au pierdut la Vaslui, la ultima fază a meciului, după ce egalaseră în prelungiri

De ce i-a fost frică lui Petre Grigoraş nu a scăpat. Jucătorii de geniu ai Vasluiului, Sânmărtean şi Wesley, şi-au pus amprenta asupra rezultatului până la pauză, în condiţiile unui joc echilibrat. Lucian Sânmărtean a „inventat“ o pasă în spatele fundaşilor centrali ai pandurilor, Buhăescu a preluat şi a şutat pe jos, lângă bară (1-0, ‘19). Deschidere de scor la prima ocazie! Şi Wesley a găsit un „exterior“ pentru Milisavljevici, însă Mingote a respins cu un reflex senzaţional (‘25).
Pandurii au replicat imediat printr-un contraatac purtat de Pintilii, dar Lemnaru a preferat un dribling în plus în locul unui şut şi a fost deposedat de Sânmărtean. Obligaţi să atace, pandurii nu au stat pe gânduri. Nistor şi Voiculeţ au şutat puţin pe lângă bara lui Cerniauskas şi Viera a ratat o preluare simplă în careul de şase metri şi moldovenii au respins (‘37). Pentru a pune capăt emoţiilor lui Porumboiu, „centralul“ Robert Dumitru a inventat un penalti pentru gazde la un atac perfect al lui Voiculeţ la Sânmărtean. Wesley a şutat şi a transformat cu ceva emoţii (2-0,‘41). „Ruşine“, a transmis Petre Grigoraş omologului său, Viorel Hizo. Tot Pandurii au avut ultimul cuvânt, dar fiul tehnicianului a ratat vinclul cu puțin (‘44).
 
Final nebun
 
Petre Grigoraş a împrospătat atacul la reluare cu debutantul Bucur şi Batin, ultimul oferind o pasă involuntară lui Nistor pentru relansarea jocului (2-1, ‘59). Oltenii au pus tirul pe poarta moldovenilor şi Cerniauskas i-a ţinut în viaţă la şuturile lui Voiculeţ (‘61) şi Nistor (‘70). FC Vaslui a răspuns cu antifotbal şi trageri de timp, iar Batin era aproape să-i pedepsească. Atacantul pandurilor a driblat portarul advers, dar a trimis peste poarta goală (‘73). Imensă ocazie! Cerniauskas a mai respins o dată la şutul lui Nistor şi Wesley a şutat pe lângă poartă. Finalul a fost nebun. Cristea a centrat dintr-o lovitură liberă de la colţul terenului şi Batin a deviat cu capul în plasa porţii moldovenilor, răzbunând uriaşa ratare de mai devreme (2-2, ‘92). Pandurii nu au reuşit însă să păstreze punctul pentru că FC Vaslui a câştigat la faza imediat următoare. Pavlovic a deviat pe spate din corner şi Balaur a împins mingea în poartă, singur în centrul careului gorjean (‘3-2, ‘93). Pandurii Târgu Jiu a pierdut din nou puncte, în prelungiri, la fel ca la Târgu Mureş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII