14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBute şi-a păstrat centura după victoria cu Johnson

Bute şi-a păstrat centura după victoria cu Johnson

Lucian Bute rămâne campion mondial IBF la supermijlocie, după ce l-a învins ieri, prin decizie unanimă, pe jamaicanul Glen Johnson, la capătul a 12 runde dominate de român

Pugilistul român Lucian Bute, de 31 de ani, a obţinut ieri-dimineaţă, la Quebec (Canada), a 30-a victorie din tot atâtea meciuri susţinute la profesionişti.
Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson (42 de ani) în 12 reprize,  prin decizie unanimă, 119-109, 120-108 şi 120-108, apărându-şi cu succes pentru a noua oară consecutiv centura mondială.
Doar cu Librado Andrade, în octombrie 2008, „Mister KO“ mai avusese nevoie de 12 runde pentru a se impune.
După lupta cu Johnson, desfăşurată în faţa a 15.000 de spectatori, campionul român şi-a lăudat antrenorul, dar şi adversarul: „A fost o seară perfectă pentru mine şi o luptă extraordinară. Mi-am respectat strategia şi planul de meci. A fost un adversar foarte puternic, cu o experienţă mare. Nimeni nu a reuşit să-l bată aşa cum am făcut-o eu, la o diferenţă atât de mare“. Din repriza a patra, Bute a boxat accidentat la mâna stângă.

Johnson s-a văzut câştigător

În replică, jamaicanul Johnson a spus că nu a simţit că a pierdut meciul şi că l-a bătut pe român cu o mână, după ce s-a accidentat: „Mă consider câştigător. L-am bătut cu o singură mână. În repriza a patra am simţit dureri la braţul drept şi nu mai puteam lovi. Cred că l-am învins la puncte. Este greu să câştigi în curtea altuia, unde mulţimea încurajează adversarul“, a spus Johnson, conform canoe.ca.

Urmează unificarea centurilor

Lucian le-a mulțumit românilor care s-au trezit de la 4 dimineaţa să-l susţină şi a spus că este gata să se bată cu oricine: „Am nevoie de adversari cu experienţă şi sunt gata să mă bat acum cu oricine! Îmi doresc meciul de unificare cu câştigătorul SuperSix. Voi fi prezent la finala dintre Andre Ward şi Carl Froch, pe 17 decembrie, şi apoi vom vedea cum decurg discuţiile. Pe lângă Ward şi Froch, ar mai fi Kessler şi Pavlik. Mai pot să boxez trei-patru ani, sper să mă ţină Dumnezeu sănătos“, a declarat Bute la The Money Channel, postul TV care a transmis meciul în România.
Campionul din Pechea va veni în România pe 11 noiembrie, pentru o scurtă vacanţă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII