22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeals vrea să debuteze cu victorie contra Energiei

Seals vrea să debuteze cu victorie contra Energiei

Americanul venit de la CSS Giurgiu a fost prezentat vineri oficial ca jucător al clubului SCM-U Craiova.
LeVar Seals va debuta sâmbătă, pe teren propriu, în derbiul cu Energia Rovinari (ora 17.00) şi speră că primul său meci la noul club să se încheie cu victorie.

Duelul celor două reprezentante ale Olteniei în Divizia A de baschet masculin, programat sâmbătă în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova, la ora 17.00, se anunţă mai strâns ca niciodată. SCM-U Craiova şi Energia Rovinari şi-au schimbat componenţa şi îşi caută identitatea în acest start de campionat. Craiova vine după o victorie mare la Piteşti, iar gorjenii au câştigat primele puncte acasă cu Miercurea Ciuc, după ce în runda inaugurală ambele formaţii pierduseră.
Cu o zi înainte de derbiul Olteniei, clubul craiovean a prezentat ultima achiziţie, jucătorul american LeVar Seals (29 de ani, 1,95 m), legitimat joi, după ce îşi reziliase contractul cu CSS Giurgiu, ca urmare a tragicei dispariţii a colegului Chauncey Hardy. Seals, care va purta la Craiova numărul 8, a ales să rămână să joace în România, el aflându-se la al şaptelea sezon în Divizia A, după ce a mai îmbrăcat tricoul echipelor „U“ Mobitelco Cluj, CS Otopeni şi CSU Atlassib Sibiu. „Joc de multă vreme în România şi după tragedia cu Chauncey Hardy m-am gândit câteva zile şi am luat decizia să rămân să joc aici. Nu mă tem. Am evoluat în Ardeal, apoi în partea de sud a ţării şi nu am avut incidente. Dacă stăm să ne gândim, orice oraş poate fi periculos, şi în America, şi în România. Eu prefer să stau acasă să văd filme și să intru pe Facebook“, a spus extrema născută în Chicago.

Vrea mulți susținători în tribună

La noua sa echipă, LeVar speră să își ajute cât mai mult coechipierii: „Sper să avem un parcurs bun, care să ne aducă și victorii, și un număr mare de spectatori în sală. Aici e o atmosferă bună, colegii sunt de treabă. Nu contează câte puncte marchez eu, important este să batem“. Marius Toma, antrenor secund al echipei craiovene, promite o victorie fanilor, pe care îi așteaptă în număr mare la sală: „Sperăm să avem sala plină la partida cu Energia. Acum avem o echipă bună și, cu transferurile pe care le-am făcut, nu ne mai putem gândi doar la acel obiectiv minimal, evitarea retrogradării, pentru că municipalitatea a depus eforturi și trebuie să avem o echipă bună când vom intra în Sala Polivalentă. Referitor la partidă, cred că noi vom câștiga“.

Nikolic: Un succes ar crește moralul echipei

Slobodan Nikolic, tehnicianul Energiei, a vorbit despre partida din Bănie: „Este derbiul Olteniei, însă am observat că acest sezon este foarte strâns şi surprinzător. Craiova a pierdut acasă cu Giurgiu, apoi a mers la Piteşti şi a câştigat în faţa unei echipe puternice. Chiar dacă antrenorul Craiovei, Andelko Mandic, este tânăr, are trei jucători buni, Tomic, Ross şi Vujacic, astfel că este un meci important. După ce am bătut Miercurea Ciuc, o echipă mult mai bună decât cea de anul trecut, victoria de la Craiova e importantă doar dintr-un singur punct de vedere, moralul echipei şi încrederea în forţele proprii. Fiecare meci care urmează este un avantaj pentru noi. Avem probleme în apărare, dar această echipă are în continuare rezerve şi va ajunge mult mai sus“, a declarat tehnicianul Slobodan Nikolic. Accidentaţi în ultimul joc, David Steffel şi Viorel Mocanu vor fi pe teren la Craiova chiar dacă nu s-au antrenat prea mult cu echipa în această săptămână. După ce plecase în vară în Cipru, jucătorul american Louis Darby, cel mai bun om al gorjenilor în sezonul trecut, s-a întors la Târgu Jiu şi negociază cu Energia Rovinari un nou angajament.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII