14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Naţionalistul“ Grigoraş pune bază pe străini

„Naţionalistul“ Grigoraş pune bază pe străini

Ivorianul Ousmane Viera, cu 810 minute jucate în acest sezon şi slovenul Jaka Stromajer, cu 800 de minute, sunt jucătorii nelipsiţi din primul „unsprezece“ al pandurilor

Deşi s-a declarat împotriva importului de fotbalişti străini, tehnicianul Petre Grigoraş le dă credit total străinilor din lotul pandurilor. Ivorianul Ousmane Viera este singurul integralist, cu 810 minute în acest sezon, urmat în clasamentul minutelor jucate de Jaka Stromajer, 800 de minute, Valentin Lemnaru, 767 de minute şi Mihai Pintilii, 742 de minute. Alt străin de bază este Stojan Vranjes, care a strâns „doar“ 652 de minute, asta pentru că, la un moment dat, a intrat în conflict cu clubul, fiind exclus din lot până când şi-a revizuit comportamentul.
„Nu am un secret special. Mă antrenez bine şi mă odihnesc mult. Am avut şi noroc că nu m-am accidentat, m-a ajutat Dumnezeu“, a explicat Viera longevitatea sa ca titular la Pandurii.

Grigoraş: Ne dorim şase puncte

Pandurii s-a pregătit la Târgu Jiu în pauza competiţională şi nu a susţinut nici un amical, dar Petre Grigoraş s-a declarat mulţumit de cum au răspuns elevii săi. „Atmosfera este bună în rândul jucătorilor. Ţin să-i felicit pentru modul în care s-au antrenat în această perioadă de pauză. Fiecare antrenament a fost făcut la capacitate maximă şi acest lucru îmi dă speranţă că putem învinge în primul joc pe care-l avem acasă. Au fost săptămâni mai delicate, mai grele, ne-am antrenat fără să jucăm, fără să avem motivaţie. Sper ca această pauză să ne fi prins bine şi meciurile care vor urma să ne demonstreze că a fost o pauză benefică. Ne aşteaptă meciuri dificile, cu adversari puternici şi sperăm că echipa va fi bine pusă la punct din punct de vedere fizic şi psihic, iar rezultatele să fie pozitive. Sper să nu mai repetăm ultimul rezultat de acasă, cel cu Astra“, a declarat Grigoraş. Gorjenii întâlnesc acasă, săptămâna viitoare, pe Gaz Metan Mediaş şi „U“ Cluj şi vor să valorifice la maximum avantajul terenului propriu. „Ne dorim șase puncte chiar dacă întâlnim două echipe incomode. Şase puncte ar fi ideal şi ar fi ceva senzaţional pentru noi, dar ne gândim la început doar la meciul cu Gaz Metan Mediaş. Să reuşim să câştigăm trei puncte acolo şi discutăm după aia“, a mai afirmat tehnicianul.

Chiricheş şi Pintilii, în echipa campionatului

Conform cifrelor furnizate de firma de monitorizare InStat pentru GSP, doi dintre jucătorii echipei Pandurii, Vlad Chiricheş şi Mihai Pintilii, se află în echipa campionatului după primele nouă etape. Alt pandur, Alexandre Cardoso, este în echipa rezervelor. „Dacă sunt în echipa campionatului, atunci îşi merită locul. S-au făcut nişte statistici şi, dacă au fost superiori la anumite capitole, era normal să fie acolo. Mă bucură faptul acesta şi îi aştept şi pe alţii. Cu cât vom avea mai mulţi jucători acolo, cu atât jocul nostru va fi mai ridicat şi rezultatele mai bune. Nu vom fi în acea echipă dacă vom fi în clasament pe locul 16. Dacă vom avea rezultate, vom mai avea jucători în echipa campionatului“, a comentat Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII