14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiţi şi-a făcut planul de bătaie pentru Belarus şi Albania

Piţi şi-a făcut planul de bătaie pentru Belarus şi Albania

Antrenorul naţionalei de fotbal a României, Victor Piţurcă (foto), a afirmat ieri că prima reprezentativă este obligată să câştige ultimele două meciuri din preliminariile Euro 2012, cu Belarusul (vineri, ora 21.00, la Bucureşti) şi Albania (marţi, 11 octombrie, ora 22.00, în deplasare), atât timp cât mai are şanse teoretice de calificare. „Este un dezavantaj că vom juca vineri, deoarece pierdem o zi de pregătire. Sunt ultimele două jocuri, avem şanse minime de calificare, dar ne legăm şansa întâi de jocul nostru, dar şi de Luxemburg, care ar trebui să obţină un punct cu Bosnia. Echipa Belarusului mi-a lăsat o impresie bună. Să nu uităm de victoria cu Franţa şi meciul pierdut nemeritat cu Bosnia. Avem nevoie de aceste victorii, dar şi în următoarele cinci partide şi nu numai, ca să urcăm în clasamentul FIFA. Suntem pe un loc nemeritat“, a spus selecţionerul României, conform Asport.

„Avem nevoie de disciplină pentru
a obţine rezultate“

Piţi, care s-a arătat îngrijorat de numărul extrem de mic de bilete vândute pentru partida de vineri, cu Belarus, a afirmat că a convocat cei mai în formă fotbalişti români pentru cele două meciuri care urmează. „Mutu şi Tamaş au fost excluşi trei jocuri, cred că este suficient. Am avut discuţii cu ei, iar Mutu m-a impresionat pentru că şi-a dorit foarte mult să se întoarcă. A contat foarte mult acest lucru. Avem nevoie de disciplină pentru a obţine rezultate. Nu regret că nu i-am chemat cu Franţa pentru că toţi cei care au venit au jucat foarte bine. Nu se ştie dacă mai obţineam acel rezultat cu Mutu şi Tamaş, poate am fi pierdut. Era greu să joci tactic pe acel teren. Adrian Cristea a fost convocat pentru că Zicu este accidentat. Am stat până în ultimul moment să văd pe cine convoc. Pentru el este o şansă nouă, e clar că şi-a schimbat mentalitatea. Eu merg pe portari de viitor, chiar dacă Pantilimon n-a apărat prea mult la City. Dani Coman sau Lobonţ au o anumită vârstă. Când îi chemi, trebuie să-i bagi titular. Nu e nevoie să-i aduc pe Lobonţ şi Coman să-i ţin rezerve“, a adăugat selecţionerul, punctând că Radu Ştefan şi Cristi Săpunaru ar fi fost convocaţi, dar nu sunt apţi de joc, dar şi că aşteaptă mai multe de la Marica, Bănel Nicoliţă sau Torje.

Lotul României

Victor Piţurcă a convocat următorii jucători pentru meciurile cu Belarus şi Albania: portari: C. Pantilimon, S. Lung Jr., Cr. Bălgrădean; fundaşi: Al. Măţel, S. Luchin, D. Goian, G. Tamaş, V. Găman, C. Moţi, Fl. Gardoş, R. Raţ, I. Latovlevici; mijlocaşi: G. Torje, B. Nicoliţă, R. Cociş, C. Lazăr, Al. Bourceanu, L. Sânmărtean, Cr. Tănase, Ad. Cristea; atacanţi: Ad. Mutu, B. Stancu, C. Marica, Gh. Bucur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII