25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCernăianu: Sunt „căţei“ care doresc retrogradarea Ştiinţei

Cernăianu: Sunt „căţei“ care doresc retrogradarea Ştiinţei

Fostul antrenor al „campioanei unei mari iubiri“ a afirmat că sunt destule grupări fotbalistice din România care ar dori ca Universitatea să dispară din Liga 1. Cernăianu a mai spus că ar fi nevoie de o schimbare radicală la Craiova.

Vineri seară, în organizarea Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a desfăşurat prima ediţie a unui eveniment deosebit, „Sărbătoarea fotbalului profesionist românesc“. În cadrul festivităţii de vineri, LPF a acordat distincţii unora dintre oamenii care au practicat şi iubit sportul rege – fotbalul. De la Universitatea Craiova au primit distincţii-recompense: Constantin Cernăianu (antrenorul principal al „campioanei unei mari iubiri“- 1974), Constantin Bîtlan (jucător şi conducător la Ştiinţa), Nicolae Negrilă şi Aurel Beldeanu (semifinalişti ai Cupei UEFA – 1983 cu „Craiova Maxima“), iar lui Alexandru Boc (campion cu Ştiinţa în 1974) i s-a înmânat un premiu de excelenţă.
Constantin Cernăianu, unul dintre laureaţii LPF de vineri seară, a declarat pentru GdS: „Este bine că şi LPF şi-a amintit de cei care au făcut performanţă în trecut. Nu ne trebuie nimic, dar parcă s-a uitat de noi prea repede! Am reuşit, cu Universitatea, primul titlu, în 1974, cu echipa denumită «campioana unei mari iubiri». Şi când am venit în Craiova, după mulţi ani, în 2009 (pentru lansarea cărţii despre Oblemenco), nimeni de la clubul Universitatea nu a venit măcar să mă salute?!“.

„De ce nu se implică Gică Popescu,
Ilie Balaci?“

Chestionat despre problemele Universităţii de astăzi, fostul antrenor al Ştiinţei a spus: „Ştiu că deranjez cu opiniile mele, dar eu sunt tranşant. Sunt indignat de ce se întâmplă cu Ştiinţa. S-a întâmplat acea retrogradare din 2005, dar acum aflăm, chiar din declaraţiile finanţatorului, că Universitatea ar putea iarăşi să retrogradeze din cauza datoriilor către stat ale acestui unic finanţator. N-am nimic personal cu acesta, dar este greu de înţeles pentru mine de ce brandul Ştiinţei a ajuns în această situaţie. Dacă acel om nu poate, de ce alţi mari fotbalişti, potenţi financiar – Ilie Balaci, Gică Popescu – nu preiau Universitatea? Este nevoie de o schimbare radicală la Craiova. Este nevoie de altcineva, dar probabil că vorbim degeaba, mai ales în aceste vremuri de criză. Şi chiar nu-i problema mea. Gică Popescu este un om fantastic, este superpregătit, un om inteligent, calculat şi care ar putea conduce profesionist nu numai Universitatea Craiova, ci chiar Federaţia Română de Fotbal“.

„Venirea lui Piţi s-a
văzut în jocul echipei“

Cernăianu a comentat şi evoluţia echipei alb-albastre: „Ştiinţa a avut o perioadă în care mi-a plăcut cum juca. Nu pot uita acea serie de trei meciuri câştigate la rând, partide care, repet, m-au încântat. Zic că venirea lui Piţurcă s-a văzut, este un antrenor bun. Însă, cred că sunt multe chestiuni colaterale. Cum să spun? În afara erorilor de arbitraj, mai există şi multe răutăţi, chiar în Craiova, şi nu numai. Mai sunt apoi «căţeii» ceilalţi, din campionat, care se bucură de eşecurile şi problemele Craiovei. Aceşti «căţei» doresc ca Universitatea să nu le creeze probleme, să fie cumva eliminată din fotbal, retrogradată! Când vorbesc de «căţei» nu fac referire la o anume grupare fotbalistică, ci la mai multe, la mai mulţi! Ştiinţa este o emblemă, ar fi mare păcat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII