14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNe-au „scuturat“ danezele

Ne-au „scuturat“ danezele

România a avut de înfruntat un public neobişnuit de agresiv, presiunea fantastică la care a fost supusă în repriza secundă dovedindu-se hotărâtoare în privinţa rezultatului final.

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de formaţia Danemarcei cu scorul de 25-22 (14-15), în „Gigantium Arena“ din Aalborg, meciul contând pentru runda a doua din cadrul Grupei A a Campionatului European din Danemarca şi Norvegia.
Elevele lui Radu Voina nu au început prea bine partida, fiind uşor timorate din cauza publicului danez, dar au revenit în joc şi au intrat la cabine cu un avantaj minim. Văzând că handbalistele lui Jan Pytlick sunt pe cale să piardă „bătălia“, danezii din tribune au „uitat“ de fair-play şi au pus o presiune imensă pe umerii tricolorelor, care, din nefericire, au clacat pe final, irosind şansa  obţinerii celor două puncte.
Danemarca le-a avut pe teren pe: Karin Mortensen, Christina Pedersen – Mette Melgaard (1 gol), Maibritt Kviesgaard (3), Susan Thorsgaard (2), Camilla Dalby, Laerke Moeller (3), Kamilla Kristensen, Line Anna Joergensen (4), Trine Troelsen (2), Ann Grete Noergaard (7), Berit Kristensen, Rikke Skov (3).
De partea cealaltă, selecţionerul Radu Voina a mizat pe: Paula Ungureanu, Talida Tolnai – Roxana Han, Cristina Neagu (8), Aurelia Brădeanu, Ionela Stanca (3), Oana Manea, Cristina Vărzaru (4), Valentina Ardean (1), Oana Şoit (1), Adina Fiera (3), Mihaela Tivadar, Melinda Geiger (2).
În celălalt meci din Grupa A, Spania a dispus cu 26-23 de Serbia. În urma rezultatelor de până acum, România este obligată să câştige ultima confruntare, cu Serbia, programată sâmbătă, de la ora 19.45 (TVR 2), dacă vrea să se califice în grupele principale, întrucât Danemarca se poate gândi deja la meciurile din faza superioară, deoarece a contabilizat deja patru puncte.
În Grupa B s-au înregistrat următoarele rezultate: Islanda – Muntenegru 23-26, Croaţia – Rusia 24-30.

Voina: Trebuie să ne revenim!

Selecţionerul României, Radu Voina, a afirmat că, oricât de dureroasă este înfrângerea cu Danemarca, trebuie uitată, iar concentrarea trebuie să fie maximă pentru meciul cu Serbia. „Am fi vrut cu toţii să fie bine la meciul cu Danemarca, am făcut tot ce am putut, dar nu am dat dovadă de aceeaşi consecvenţă, nu cât ar fi trebuit. Acum trebuie lăsat totul deoparte, trebuie uitat pentru moment acest meci şi să privim către cel cu Serbia, de sâmbătă. Asta e situaţia, ne-am făcut viaţa grea şi tot noi trebuie să ne revenim“, a spus antrenorul României, pentru Mediafax.
Radu Voina a criticat şi ostilitatea de care a dat dovadă publicul danez în faţa României. „Nu am auzit niciodată astfel de manifestări, la nici un meci care implica publicul danez. A fost prima dată când am auzit felul în care a fost incitat publicul danez să huiduie şi să fluiere. Şi-au luat toate măsurile ca să irite, să enerveze şi nu vreau să comentez arbitrajul, dar atmosfera din sală s-a potrivit foarte bine cu felul în care am fost arbitraţi“, a punctat Radu Voina, vizibil deranjat de maniera de arbitraj a surorilor franceze Bonaventura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS