14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChiricheş pleacă... la Paris

Chiricheş pleacă… la Paris

Vlad Chiricheş profită de vacanţă pentru a vizita oraşul îndrăgostiţilor împreună cu prietena sa. Declarat netransferabil, stoperul pandurilor va reveni sub comanda lui Petre Grigoraş, în ciuda interesului manifestat de Dinamo de a-l transfera.

Şcolit la Benfica Lisabona, Vlad Chiricheş (21 de ani) şi-a câştigat locul de titular la Pandurii Târgu Jiu, iar prestaţiile sale au atras atenţia granzilor Ligii I. Dinamo Bucureşti este gruparea care-i dă târcoale lui Chiricheş, pe care speră să-l transfere în baza protocolului încheiat cu Pandurii în cazul „Ilie Iordache“, însă oficialii olteni spun că actul respectiv nu mai este valabil după ce „câinii“ nu au respectat clauzele. Dinamo se angajase să trimită la Târgu Jiu trei jucători, însă au ajuns până la urmă doar doi, Vranjkovic şi Maksumic, fotbalişti care au devenit liberi de contract după ce Pandurii nu le-a mai prelungit înţelegerile. Chiricheş, ca de altfel toţi jucătorii de bază ai pandurilor, a fost declarat netransferabil, cel puţin până în vară, astfel că după vacanţa de iarnă se va reîntoarce sub comanda lui Petre Grigoraş.
„Eu ştiu că sunt jucătorul echipei Pandurii, conducerea poate ştie mai multe. Domn’ profesor (Petre Grigoraş – n.r.) a spus că nu putem pleca pentru că avem de îndeplinit un obiectiv. Eu mi-aş dori să plec la o echipă mai mare, să lupt pentru titlu, pentru o cupă europeană. Acum sunt aici şi trebuie să ne îndeplinim obiectivul“, a declarat Chiricheş. Chiar dacă a terminat anul cu Pandurii pe loc retrogradabil, Vlad Chiricheş priveşte cu optimism în viitor.
„Suntem aproape de restul plutonului, nu este o distanţă mare faţă de locurile liniştite. Nu sunt Sărbători foarte negre. O să facem pregătirea de iarnă şi o să fim mult mai buni la anul“, a declarat Chiricheş. Până la reluarea pregătirilor, Chiricheş va vizita Parisul împreună cu prietena sa, iar Sărbătorile le va petrece acasă, cu familia. Vlad Chiricheş a venit în acest sezon la Pandurii Târgu Jiu de la Internaţional Curtea de Argeş şi a bifat 15 jocuri în tricoul gorjenilor.

Matei, remarcat
de Săndoi

Pandurii Târgu Jiu a trimis cinci jucători la trialul organizat recent la Mogoşoaia de către selecţionerul lotului naţional de tineret al României, Emil Săndoi, Gabriel Matei, Ciprian Brata, Alexandru Ciucur, David Lazăr şi Dragoş Militaru, ultimii doi fiind împrumutaţi la Voinţa Sibiu respectiv Silvania, dar numai primul l-a impresionat pe selecţioner. „De remarcat în mod special ar fi Matei, care este şi cel mai cunoscut dintre jucătorii care au fost la acest trial, un fotbalist de certă valoare şi care cred că va ajunge pe viitor la echipa naţională. Şi acum sunt de părere că Matei este, poate, cel mai bun fundaş dreapta din România. Cred că mă voi baza pe el în campania de calificare care va urma pentru că, alături de Râpă, sunt fundaşi laterali pe care îmi voi construi noua echipă. Brata şi Ciucur au lăsat şi ei o impresie bună la acest trial. Cred că sunt băieţi buni, de perspectivă, dar acum mai depinde şi câte jocuri vor avea în picioare la echipa de club“, a declarat Emil Săndoi.
Tehnicianul care a promovat Pandurii Târgu Jiu în prima ligă crede că gruparea gorjeană are şanse să termine în primele zece în acest sezon. „Au demonstrat un fotbal bun chiar şi în prima parte a turului, dar au fost şi greşeli de arbitraj, şi individuale la echipă, în sensul că nu exista la momentul acela omogenitate. Iar la finalul turului echipa a arătat un fotbal foarte bun, mai ales după schimbarea băncii, când s-a produs o schimbare şi în stilul de joc, dar şi în rezultate. Deci, la anul, sigur o să depăşească acea zonă şi, cu o pregătire de iarnă bine făcută, au şanse să termine în primele zece echipe din Liga I“, a spus Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS