21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportClaudia Buză a adus primele puncte de „afară“ pentru Sporting Craiova

Claudia Buză a adus primele puncte de „afară“ pentru Sporting Craiova

Fotbalistele de la Sporting Craiova au spart gheaţa şi în meciurile din deplasare, impunându-se cu 1-0 pe terenul formaţiei FC Nicolae Dobrin.

Echipa feminină de fotbal Sporting Craiova a obţinut, duminică, prima victorie în deplasare din acest sezon al Ligii I. Elevele Victorinei Simion au trecut cu scorul de 1-0, la Bascov, de formaţia FC Nicolae Dobrin. Singurul gol al partidei a fost reuşit de Claudia Buză, în minutul 10, care a trimis o ghiulea de la aproximativ 35 de metri. „Este o victorie importantă obţinută de fete în faţa unei echipe din plutonul fruntaş al clasamentului, care are în componenţă multe jucătoare de la Smart Bucureşti, echipă desfiinţată la începutul sezonului. Pot spune că am făcut cel mai bun joc al nostru din acest tur de campionat. A fost primul meci în care fetele au jucat ca o adevărată echipă, s-au mobilizat total şi au obţinut o victorie meritată“, a precizat ieri Marian Pălărie, preşedintele clubului Sporting Craiova şi totodată reprezentantul echipelor de fotbal feminin în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.
Acesta a punctat efortul depus de gemenele Diana şi Claudia Buză, care au jucat accidentate: „Şi în această partidă, gemenele Buză au avut o evoluţie bună, deşi erau accidentate. Diana a făcut o primă repriză excelentă, iar sora sa, Claudia, care a marcat în minutul 10, s-a descurcat foarte bine în partea secundă. De altfel, cele două surori originare din Timişoara sunt printre principalele marcatoare pentru Sporting, reuşind împreună 20 dintre cele 48 de goluri ale echipei pregătite de Victorina Simion. Diana, care este şi căpitanul echipei, are 13 goluri în 11 partide, iar sora sa, Claudia, golghetera celor de la Sporting în sezonul trecut, cu 24 de goluri, are acum doar 7“.
Antrenoarea craiovencelor a trimis duminică în teren următoarele jucătoare: Dragomir – Godeanu, Iacoviţă, Oniciu, Rogojină – Foleanu, Claudia Buză, Nicu, Diana Buză – Andreea Maria, Goncea.
În urma succesului de la Bascov, Sporting Craiova a mai urcat un loc, până pe 6, acumulând 18 puncte (6 victorii, 5 înfrângeri, golaveraj 48-42).

Real a pierdut acasă cu Oradea

Cealaltă prim-divizionară din Craiova, CS Real, a fost depăşită, pe teren propriu, de Motorul Oradea, scor 3-2, şi a coborât pe locul cinci, la un singur punct în faţa concitadinei Sporting. Antrenorul Sorin Pătraşcu a avut două jucătoare de bază indisponibile, Vâlciu şi Bâscoveanu. „Am avut două fete accidentate şi s-a văzut, deoarece avem un lot subţire numeric.
Era un meci dificil, în care ambele echipe luptau pentru locul trei. După cum s-a jucat, consider că un rezultat de egalitate era echitabil. Orădencele au avut patru ocazii şi au înscris trei goluri, iar noi, cinci sau şase şanse de gol şi am marcat doar de două ori, prin Gâtscurt şi Tomescu“, a spus ieri Sorin Pătraşcu. Acesta a trimis în teren următoarele jucătoare: Bertea – Dragomir, Pozmac, Ristache, Tomescu – Neacşu, Dunavăţu, Cojocaru, Moacă – Stanciu, Alina Peşu. A mai intrat: Gâtscurt.
Duminică, în ultima etapă din turul campionatului, Sporting va juca pe teren propriu contra celor de la Clujana Cluj, iar CS Real în deplasare, cu Şantierul Naval Constanţa.
Tot duminică s-a desfăşurat derbiul campionatului, Olimpia Cluj impunându-se pe terenul campioanei FCM Târgu Mureş, scor 4-2, formaţia pregătită de Mirel Albon devenind astfel liderul Ligii I, la două puncte în faţa mureşencelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS