16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNikolic, total nemulţumit de „fluieraşi“

Nikolic, total nemulţumit de „fluieraşi“

Energia Rovinari – CSU Asesoft Ploieşti 70-88
(19-19, 10-18, 27-27, 14-24)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 900.
Energia: Troupe (16 puncte), Lupusavei (8), Gliga, Darby (19), Căpuşan (8), Bratoloveanu, Alionescu, Mocanu, Bigus (8), Stroescu, Nikolic (9), Kalanj. Antrenor: Slobodan Nikolic.
Asesoft: Mack (9), Szijarto (7), Dogaru, Burlacu (16), Ilic (20), Negoiţescu, Bajic (8), Westrol (15), Qarraan (5), Tudor (8), Dumitrescu, Guţoaia. Antrenor: Vladimir Arnautovic.
Au arbitrat: Marius Ciulin, Laurenţiu Grigoraş şi Alin Roşu.

Asesoft rămâne neînvinsă în confruntările cu Energia Rovinari din Divizia A, campionii câştigând de această dată la Târgu Jiu cu complicitatea arbitrilor Ciulin, Grigoraş şi Roşu.

Deşi a avut puterea să revină în mai multe rânduri după ce a fost condusă de campioana CSU Asesoft Ploieşti la Târgu Jiu, Energia s-a lovit de un obstacol de netrecut, cei trei arbitri ai întâlnirii: Ciulin, Grigoraş şi Roşu. Cele cinci faulturi antisportive acordate împotriva gazdelor în momente-cheie au scandalizat şi, în final, au demoralizat atât jucătorii, cât şi fanii, care şi-au dat seama că Energia nu are voie să câştige. Jocul a debutat sub semnul echilibrului şi Energia a preluat conducerea la jumătatea primului sfert, 12-11, moment în care a fost sancţionată prima dată pentru că Oluic, un jucător care nu se afla pe foaie, a protestat la o decizie, din spatele băncii de rezerve a gazdelor. Protestele lui Iacobescu şi ale întregului staff al oaspeţilor pe toată durata partidei şi numeroasele curse pe marginea terenului nu au fost luate în considerare. Sfertul întâi s-a terminat egal, 19-19, însă în sfertul doi, cu Westrol venit de pe bancă şi autor a nouă puncte, Asesoft s-a distanţat pe fondul numeroaselor ratări în ofensivă ale oltenilor, scorul la pauză fiind 37-29 în favoarea ploieştenilor. În actul doi, Nikolic a mers pe mâna lui Lupusavei şi Energia a recuperat jumătate din diferenţă în primele minute. La scorul 39-43, arbitrii şi-au intrat din nou în rol şi i-au dat nejustificat un
antisportiv lui Lupusavei. Gorjenii nu au renunţat şi s-au apropiat ameninţător la un singur punct, 54-55, moment în care Troupe a primit şi el antisportiv după un fault uşor. Ilic a transformat patru lovituri şi, cu posesia fructificată, CSU Asesoft s-a distanţat la şapte puncte,
54-61. Cu două lovituri din spatele semicercului în primele minute, oaspeţii s-au distanţat în sfertul decisiv, iar descalificarea lui Burlacu nu a contat pentru că imediat Bigus a primit antisportiv pentru proteste la adresa arbitrilor, polonezul fiind şi el enervat de toleranţa arbitrilor faţă de oaspeţi. Energia a renunţat la luptă şi nu a mai contat, campionii câştigând distanţat la Târgu Jiu, 88-70, chiar dacă jocul a fost mult mai echilibrat decât rezultatul.

„Este o mare ruşine“

Desfigurat de modul în care arbitrii au decis învingătoarea, tehnicianul sârb al Energiei, Slobodan Nikolic, şi-a găsit cu greu cuvintele în engleză, preferând să vorbească în sârbeşte. Nikolic ar vrea ca Energia să-i recuze pe cei trei arbitri care au condus cu Asesoft, însă regulamentul din România nu-i permite acest lucru. „Este o mare ruşine ce s-a întâmplat astă-seară în acest joc. Asesoft este cea mai bună echipă din România şi nu este nevoie să aibă un asemenea ajutor din partea arbitrilor. Dacă am o mulţumire în acest meci este că nu s-a ajuns la bătaie fizică. În toată Europa este o regulă şi aş vrea să ştiu dacă este valabilă şi în România. Vreau ca după acest meci cei trei arbitri să nu ne mai fluiere niciodată. Este prima dată în viaţa mea când văd aşa ceva. Nu ştiu ce are arbitrul Grigoraş cu Lupusavei. Acesta, după ce a ratat o aruncare, a scăpat o înjurătură pentru că era nervos pe el, nu i-a înjurat pe arbitri, şi imediat i-a dat fault tehnic. Îmi pare foarte rău că în acest meci am fost arbitraţi de aceşti arbitri. Ştiu că Asesoft e campioana României, dar chiar nu are nevoie de asemenea favoruri. Am crezut că avem o şansă 31-32 de minute, dar acum, când văd ce s-a întâmplat, nu cred că am fi avut vreo şansă să câştigăm această partidă. Nu înţeleg ce vor aceşti arbitri. Nu ne lasă să jucăm apărare, nu ne lasă să jucăm atac, nu ne lasă să jucăm nimic. Este un mare rahat“, a declarat Nikolic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS