19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa se adună din nou

Ştiinţa se adună din nou

„Echipa a jucat bine! Băieţii trebuie felicitaţi!“, cam aşa sună „vocile“ majorităţii opiniilor suporterilor Ştiinţei, cititori GdS, după cele două meciuri nebune ale alb-albaştrilor din Groapă (sferturile cupei, campionat). Dinamo ne-a eliminat din Cupă, iar duminică, în etapa a 15-a, ne-a luat un punct, rezultat final 2-2. Cel puţin asta e opinia multor specialişti, anume că Universitatea Craiova merita victoria.
Vorbind strict de aceste două întâlniri ale oltenilor cu Dinamo, partide care s-au disputat după acel meci de tristă amintire, Universitatea – Oţelul 0-1, ar trebui remarcate câteva lucruri în privinţa echipei alb-albaştrilor, o formaţie care se vede că este pe mâinile bune ale managerului-antrenor Victor Piţurcă, finanţatorul Mititelu mutând fantastic cu aducerea lui Piţi în Bănie.
Ştiinţa a jucat excepţional cele două partide în Groapă. N-a avut şansă în ambele, dar esenţial rămâne amănuntul că suntem pe drumul bun. Jocul Ştiinţei place! Chiar dacă lotul actual nu este încă supervaloros, băieţii au demonstrat că se poate, că sfaturile şi indicaţiile lui „Piţi“ sunt mobilizatoare, şi nu numai. Duminică seară, am văzut un alt Alex Piţurcă, un alt Gîngioveanu, un excelent Găman, o revenire spectaculoasă şi curajoasă a golgheterului Florin Costea ş.a.m.d.
Vorbind despre greşelile din meciul de duminică, Dinamo – Universitatea 2-2, mai bine zis de arbitrajul lui Balaj pro Dinamo, un fost mare arbitru, în prezent observator federal (de aceea nu pot să-l numesc), a spus ieri: „Vă daţi seama ce arbitraje nefavorabile ar fi avut Craiova dacă echipa ar fi adunat mai multe puncte până acum şi ar fi fost mai în faţă în clasament? Era ciuntită şi mai tare!“. De fapt, Ştiinţa a început să fie ciuntită din primele două etape ale campionatului, iar sacrificat a fost antrenorul Aurel Ţicleanu…
Înaintea ultimului meci al rundei cu nr. 15, Gloria Bistriţa – CFR Cluj (aseară, după închiderea ediţiei), Universitatea se afla la mijlocul clasamentului, iar sâmbătă jucăm cu o echipă aflată în zona nisipurilor mişcătoare, echipa lui Tata Jean, Gloria. Cu trei puncte – pe care sperăm să le obţinem sâmbătă – Craiova se poate apropia de plutonul fruntaş, poate spera la cupele europene. Optimist cum îl cunoaştem, finanţatorul Ştiinţei a şi „clasat“ echipa oltenilor la finalul acestei ediţii de campionat: pe unul din primele trei locuri. Cu jocul practicat până acum, cu întăririle anunţate de Piţi la iarnă, n-ar fi imposibil. Reamintesc saltul Universităţii din primul mandat al lui Victor Piţurcă la Craiova: de pe locul 17 pe 2! Sigur, datele problemei sunt altele acum, dar  există certitudini că se poate, că declaraţiile optimiste ale finanţatorului Mititelu ar putea fi şi realităţi. Totul depinde de buget şi de linişte.  
O precizare necesară: Răzvan Lucescu, încă selecţioner al naţionalei A, a anunţat lotul României pentru amicalul cu Italia, dar nici un jucător al Universităţii Craiova n-a intrat în vederile lui?! Cel puţin Găman trebuia convocat, dar aşa-i viaţa pe la noi, prin Balcani…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII