16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii luptă pentru puncte în Cetate

Pandurii luptă pentru puncte în Cetate

„U“ Cluj – Pandurii Târgu Jiu
Stadion
„Cetate“ (Alba Iulia), sâmbătă, ora 14.00 – GSP TV.
Formaţii probabile:
„U“ Cluj:
Huţan – Unguruşan, Szilagyi, Izvoranu, Cenici – Gheorghe, Reinaldo – Tobă, Piţ, Boştină – Lemnaru. Antrenor: Claudiu Niculescu.
Pandurii: Mingote – Matei, Maksumic, Chiricheş, Cardoso – Pintilii – Băcilă, Voiculeţ, Orac, Grecu – Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Vor arbitra: I. Kovacs – Z. Szekely, G. Bârjac.

Pandurii lui Petre Grigoraş sunt în mare formă, egal la Rapid şi victorie cu Târgu Mureş, în timp ce „şepcile roşii“ vin după o perioadă mai tumultuoasă, în urma căreia tehnicianul Marian Pană şi directorul sportiv Paul Cazan au demisionat. Aflat în faţa debutului său ca antrenor, Claudiu Niculescu se confruntă deja cu problemele specifice meseriei. „Clau-gol“ nu va intra pe teren din două motive: are o problemă la gleznă şi nu i s-ar părea normal să se autotitularizeze în faţa celorlalţi colegi din linia ofensivă. În plus, nici nu poate conta pe Machado, Mendy şi Păcurar, suspendaţi, iar Balde şi Acosta sunt incerţi. Principiul „echipa câştigătoare nu se schimbă“ nu este valabil şi la Pandurii. Grigoraş este obligat să
recurgă la modificări în primul unsprezece, dată fiind absenţa lui Viera, suspendat. Ilie Iordache şi Hidişan nu fac deplasarea la Alba Iulia, fiind nerefăcuţi. „Nu risc pentru această partidă cu Iordache şi Hidişan. Sper să fie apţi cu Braşov, iar Viera este suspendat. Aş fi vrut şi eu să joc două-trei jocuri consecutiv cu acelaşi unsprezece. Din păcate, nu putem să aliniem nici acum aceeaşi formulă ca etapa trecută. O să facem schimbări şi sper ca jucătorii care vor intra să nu dezamăgească“, a spus Grigoraş, recunoscând că Maksumic este favorit să-l înlocuiască pe Viera în centrul defensivei, Chibulcutean fiind ieşit din formă. Suspendat de antrenor etapa trecută din motive disciplinare, Alexandre Cardoso a fost convocat pentru deplasarea de la Alba Iulia cu şanse mari de titularizare.
Tehnicianul pandurilor vede un joc echilibrat la Alba Iulia, în care şi şansa poate avea un rol important. „Cred că poate fi vorba de un joc echilibrat pentru că sunt loturi sensibil egale, iar pe teren vor decide ambiţia, determinarea şi şansa. Au câţiva jucători care pot face diferenţa, dar nu fac o obsesie din a marca un jucător în detrimentul celorlalţi. Vreau să jucăm ca o echipă. Nu pot spune că un rezultat de egalitate nu m-ar mulţumi, dar trei puncte ar fi aur“, a declarat Grigoraş. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU