10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii scăpară de grija lui Niculescu

Pandurii scăpară de grija lui Niculescu

Claudiu Niculescu, cel mai temut marcator al echipei „U“ Cluj, va debuta ca antrenor principal al „şepcilor roşii“ cu Pandurii Târgu Jiu, însă gorjenii sunt pregătiţi să-l anihileze în cazul în care va alege să-şi ajute echipa şi din teren.

Experimentată cu succes de FC Timişoara, moda jucătorilor-antrenori a fost implementată şi de „U“ Cluj, Claudiu Niculescu fiind însărcinat să pregătească jocul cu Pandurii Târgu Jiu din postura de antrenor principal. Gorjenii par să fi scăpat de o grijă, Niculescu fiind golgheterul „şepcilor roşii“ în acest sezon, cu şase reuşite. „Eu l-am luat în calcul ca jucător. Nu m-am gândit că Niculescu va fi antrenorul care va conduce «U» Cluj la meciul cu noi. M-am gândit la el ca la jucătorul Niculescu care a înscris şase goluri la începutul de campionat, şi nu sunt puţine. Dacă va intra pe teren, sper ca băieţii să-l anihileze şi să nu reuşească să marcheze şi cu noi. Pe bancă nu ştim cât este de periculos pentru că este debutul lui în teren îl cunoaştem foarte bine. Eu personal îl cunosc foarte bine, un jucător cu evoluţii foarte bune, un marcator pur sânge, un executant aproape perfect de faze fixe, un jucător cu experienţă vastă, care are peste 100 de goluri în Divizia A“, a comentat Petre Grigoraş.
Tehnicianul oltenilor se teme mai mult de reacţia propriei echipe la Alba Iulia decât de vreo surpriză din partea debutantului Claudiu Niculescu.
„Nu-şi dă examenul cu mine, ci cu propria persoană. E diferit să fii jucător şi apoi, în câteva zile, să fii numit antrenor principal. E o responsabilitate mult mai mare. Poate să fie şi benefică această schimbare şi de asta nu mă leg eu de schimbarea antrenorului. Depindem 99% de propria echipă şi de propria atitudine. Lucrul de care mie frică cel mai mult e să nu ne surprindem singuri. De aceea, toată săptămâna în toate discuţiile cu jucătorii le-am cerut să ne păstrăm seriozitatea, ritmul şi angajamentul de care am dat dovadă până acum. Dacă ne vom păstra aceste lucruri, avem şanse să scoatem ceva de la Cluj, dacă nu, ne vom întoarce cu mâna goală indiferent cine-i antrenor la Cluj, indiferent ce echipă va folosi Clujul“, a atenţionat Grigoraş.    

Pandurii, la control

Faptul că Oţelul Galaţi este liderul detaşat al Ligii I a ridicat semne de întrebare pentru contracandidatele la titlu care au sugerat că gălăţenii s-ar dopa. Pentru a risipi orice îndoială din acest punct de vedere, cei de la LPF au comandat un control antidoping la toate formaţiile Ligii I, inclusiv Pandurii. Mutu, Pintilii, Chiricheş, Chibulcutean, Cardoso, Brata, Vranjkovic şi Hidişan au fost aleşi să probeze că pandurii sunt curaţi.
„E o invidie atât de mare, încât a venit controlul la noi. Astăzi (ieri – n.r.) avem opt jucători care fac control antidoping. Au venit inopinat la antrenament, ne-au cerut lista cu jucătorii care fac antrenament şi au ales opt jucători. E normal să fie o uşoară invidie din partea echipelor care au investit foarte mult faţă de o echipă care şi-a păstrat lotul de trei ani şi care e pe primul loc detaşat. Asta nu face decât să-i înrăiască pe cei de la Galaţi şi vor fi şi mai puternici“, a comentat Grigoraş inedita situaţie.

Trei puncte la Alba Iulia, de vis…

Pandurii Târgu Jiu întâlneşte în următoarele două etape două contracandidate la retrogradare, „U“ Cluj, în deplasare şi FC Braşov, acasă, oltenii propunându-şi cel puţin o victorie din aceste două dispute.
„Trei puncte din meciurile cu «U» Cluj şi FC Braşov nu ar fi un dezastru. Orice punct câştigat în plus ar fi foarte, foarte binevenit. Trei puncte cu «U» Cluj sunt un vis, aur. Nu pot spune că un rezultat de egalitate nu m-ar mulţumi, aş fi ipocrit“, a comentat Grigoraş. Acesta nu minimalizează nici jocurile cu echipe cu pretenţii de titlu, cum ar fi FC Vaslui, de la care Grig are aşteptări la fel de mari. „Sunt foarte importante meciurile cu echipele cu care ne luptăm la retrogradare, dar şi celelalte jocuri sunt importante. Cu Steaua, Rapid, Vaslui punctele obţinut sunt bonusuri. Noi nu trebuie să renunţăm la luptă indiferent de adversar“, a spus Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS