24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMisiune aproape imposibilă

Misiune aproape imposibilă

Rapid Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu
Stadion
„Giuleşti – Valentin Stănescu“, astăzi, ora 20.30 (Digi Sport)
Formaţii probabile:
Rapid:
Bornescu – Rui Duarte, Marcos Antonio, Glauber, Ezequias – M. Roman, C. Lazăr, Spadacio, Cesinha – Herea, Cassio.
Antrenor: Marius Şumudică.
Pandurii: Mingote – Matei, Viera, Chiricheş, Grecu – Pintilii – Băcilă, Voiculeţ, Orac, I. Iordache – Ad. Iordache. Antrenor: Petre Grigoraş.
Vor arbitra: M. Drăgănescu – B. Velicu, V. Marinescu.

Dacă în etapa trecută, în Ghencea, gorjenii nu s-au ales cu nimic, astăzi, elevii lui Grigoraş speră să aibă mai mult noroc în Giuleşti, deşi antrenorul Pandurilor este conştient că echipa sa are şanse destul de mici să scoată vreun punct pe terenul Rapidului.

Rapid a avut un parcurs aproape impecabil acasă în acest sezon. Doar liderul Oţelul Galaţi a plecat neînvins din Giuleşti, scor 0-0, în etapa a treia. În schimb, Pandurii este, alături de Sportul Studenţesc, singura echipă care nu a obţinut nici un punct în deplasare şi nici acum nu sunt premise să se schimbe ceva. Chiar dacă Petre Grigoraş a menajat în Cupa României întreaga echipă, gorjenii sunt victime aproape sigure sub Podul Grant. „Cred că e cea mai grea deplasare pe care o poate avea o echipă, în Giuleşti. Mie, şi ca jucător, şi ca antrenor, cel mai greu mi-a fost în Giuleşti. Tribunele sunt extrem de aproape de teren, suporterii creează o presiune fantastică şi, în plus, Rapid are şi o echipă foarte bună. Va fi un meci mai greu decât cel cu Steaua, dar sperăm ca acum să nu mai jucăm doar 60 de minute. Atâta timp cât nu vom avea o continuitate în evoluţie pe toată durata partidei este greu pentru noi să scoatem punct la echipele astea care trag la titlu, Steaua, Rapid, Vaslui. Dacă nu vom pune probleme reale şi nu vom marca, nu numai noi, puţine echipe pot pleca fără goluri primite în Giuleşti“, consideră Grigoraş. Tehnicianul ar fi foarte mulţumit dacă Pandurii ar reuşi un egal. „Deocamdată, suntem cu cuţitul la os şi cu nouă puncte după 12 etape nu ne e deloc uşor. Un punct în Giuleşti ar fi extraordinar. Trei puncte? Trebuie să fim realişti şi conştienţi de faptul că este foarte greu cu Rapid. Mai ales în Giuleşti. Dacă în deplasare au mai avut ceva probleme, acasă, încurajaţi de un public extraordinar, sunt greu de depăşit. Trebuie să ai tărie, forţă extraordinară, determinare totală, un psihic foarte puternic şi multă şansă“, a mai spus tehnicianul.

În 2006 au fost egali

O singură dată în ultimii cinci ani Pandurii Târgu Jiu a plecat neînvinsă din Giuleşti. În 2006, gorjenii au smuls o remiză, scor 1-1, golul marcat de Vintilescu în prelungiri fiind, de altfel, şi singura reuşită a oltenilor sub Podul Grant. Rapidul nu poate conta pe Marius Constantin şi Bozovic, ambii suspendaţi şi având ceva probleme financiare, câţiva jucători fiind evacuaţi din locuinţe deoarece clubul nu le-a achitat chiria. Chiar şi în aceste condiţii, tot Rapidul este favorită. „Sunt pe val, profesionişti, vor să câştige titlul şi trebuie să treacă şi peste impedimente de genul acesta. Sunt convins că lucrul acesta s-a rezolvat şi Cassio nu a dormit în stradă. Au şi ei ceva probleme, le vor lipsi Marius Constantin şi Bozovic, suspendaţi, dar lotul lor e atât de numeros şi aproape la acelaşi nivel din punct de vedere valoric că nu se cunosc trei-patru absenţe“, crede Grigoraş. Deşi trupa lui Şumudică a fost etichetată ca echipa cu cel mai bun fotbal din Liga I, favorita lui Petre Grigoraş este Oţelul, fosta sa formaţie. „Cel mai frumos fotbal şi cel mai eficient îl practică acum Oţelul, care e pe primul loc. Nu întâmplător se află acolo. Trecutul mă leagă de ei, dar rămân doar amintirile frumoase de acolo. Sper din tot sufletul să reuşesc ceva asemănător şi aici“, a mai spus tehnicianul pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII