15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Găzarii“, câştigători pe teren, vor pierde la masa verde

„Găzarii“, câştigători pe teren, vor pierde la masa verde

GM CFR Craiova – Poli Iaşi 1-0
A marcat:
Trifu ‘77.
Stadion „Depou“, spectatori: 200.
GM CFR: M. Neagoe – Vigariu, O. Nicola, Cruşoveanu (‘70, R. Barbu), Buşu – Surugiu (‘60, C. Niţă), P. Irimescu, Pătrană, I. Mitroi – Boroiban (‘63, Neacşa), Trifu. Antrenor: Ionel Gane.
Poli Iaşi: M. Anghelache – Al. Manea, Vlaicu, Panc, Siminic – Gado, Cohen, Baiano, R. Neagoe (‘55, Tene) – Cl. Ionescu, Pălimaru. Antrenor: Adrian Falub.
Au arbitrat: R. Petrescu – I. Radu, B. Gheorghe.

Un moment de neatenţie din partea staff-ului tehnic al craiovenilor şi toată munca de o săptămână s-a dus de râpă, întrucât gruparea de la „Depou“ a folosit timp de trei minute un singur jucător Under 21 şi nu doi, cum impune regulamentul.

Culmea fotbalului, să marchezi unicul gol al meciului şi echipa ta să piardă cu 0-3. I s-a întâmplat „găzarului“ Patrian Trifu, care a scos un penalti şi l-a valorificat în minutul 77, dar fluierul de final nu a fost fericit, din contră, s-a lăsat cu nervi, cuvinte aruncate în van, pumni în uşi şi demisii. De ce? Pentru o clipă de neatenţie, regulamentul fiind cel care a schimbat verdictul de pe teren în disputa Gaz Metan CFR – Poli Iaşi, craiovenii urmând să piardă la „masa verde“ cele trei puncte, din cauza unui lanţ de erori. Totul s-a decis în minutul 60 de joc, când „Jerry“ Gane, prin „febra“ jocului, a decis să-l înlocuiască pe tânărul Olivian Surugiu cu Cătălin Niţă, neluând în calcul faptul că pe teren mai rămânea doar un singur fotbalist Under 21, fiind vorba despre fundaşul stânga Sorin Buşu. Dându-şi imediat seama de greşeala făcută, craiovenii l-au introdus la doar trei minute pe Alex Neacşa în locul „veteranului“ Boroiban, însă prea târziu, pentru că Ion Geolgău i-a vândut pontul preşedintelui moldav Grigore Sichitiu, care a depus contestaţia după ultimul fluier al centralului Radu Petrescu.

Frăţică a demisionat

Conducătorul formaţiei Gaz Metan CFR Craiova, Gheorghe Frăţică, a explicat motivul care a generat acest lanţ de erori din partea staff-ului său tehnic, nefiind în totalitate de acord cu preşedintele de onoare Costel Curcă, acesta cerându-le imediat demisiile „secunzilor“ Ionel Luţă şi Marian Vulpe. „Problema a fost că directorul nostru sportiv (Marian Zaharia – n.r.) este suspendat timp de o lună, după ce domnul arbitru Marian Balaci, care aţi văzut cum a arbitrat partida Dinamo – Gaz Metan Mediaş, l-a eliminat în meciul cu Petrolul Ploieşti. Astfel, atribuţiile acestuia au fost luate de antrenorii secunzi, iar aceştia nu au observat această eroare“, a explicat oficialul craiovean. La scurt timp după joc, Frăţică a anunţat că renunţă la postul de preşedinte: „Toată lumea a sărit pe Ionel Luţă, dar nu a fost singurul care a greşit. Aşa că am decis să renunţ eu şi nu vreau să revin“.
La conferinţa de presă care a precedat jocul, „principalul“ grupării Gaz Metan CFR, „Jerry“ Gane, a luat toată vina asupra lui, excluzând ipoteza potrivit căreia ar fi apelat la acest „truc“ intenţionat, favorizând pe Poli Iaşi. „Eu sunt principalul vinovat. Trebuia să îmi dau seama de greşeală, dar nici staff-ul meu nu a avut reacţie. Le-am cerut scuze în vestiar băieţilor. Este o greşeală de neiertat, fiindcă am pierdut trei puncte. E prima victorie după care nu pot să mă bucur. După meci, băieţii mi-au spus că au simţit că este ceva în neregulă. Mi-au spus că nu au înţeles reacţia mea de la gol şi că nu m-au mai simţit conectat la meci în ultimele minute“, a spus antrenorul „găzarilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII