21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlro a făcut cadouri lui Dinamo

Alro a făcut cadouri lui Dinamo

Dinamo – Alro Slatina 3-1
Stadion
„Dinamo“, spectatori: 1.500.
Au marcat: Marius Niculae (‘3), Alexe (‘8, ‘36)/ Bîrsan (‘39).
Dinamo: Dolha – Rus, D. Grigore, Scarlatache, Diabate – Păun (‘63, Torje, ‘79, L.Ganea), Mărgăritescu, N’Doye, Alexe – Niculae (‘73, Dănciulescu), Andrei Cristea. Antrenor: Ioan Andone.
Alro: Tătaru – Pasăre,Vişa, Kalai, Vodiţă – Dumitra – Voicu, Precup, Cr. Constantin (‘54, E. Stoica) – Aldea (‘33, Ene), Bîrsan (‘73, Hebga). Antrenor: Corneliu Papură.
Cartonaşe galbene: D. Grigore / Dumitra, Pasăre.
Au arbitrat: G. Ionescu – Ov. Artene, D. Hulubei.

Echipa din Slatina a început partida din Groapă cu un handicap de două goluri, „câinii roşii“ profitând de erorile defensivei oltene.

S-ar putea spune că meciul de marţi seară din Groapă a început de la scorul de 2-0 pentru „câini“. În minutul trei, portarul Tătaru a degajat în… Marius Niculae, iar acesta a lobat balonul peste goalkeeper-ul gafeur şi a marcat, 1-0. Slătinenii au susţinut după meci că Marius Niculae a făcut henţ la faza acestui gol. Peste doar cinci minute, Alexe, activat de o pasă a lui Marius Niculae, a profitat de o indecizie a aceluiaşi portar Tătaru şi a transformat scorul în 2-0!
Echipa lui Papură părea o victimă sigură, iar suporterii din „Ştefan cel Mare“ se gândeau la un scor-fluviu. Marius Niculae a trimis mingea în transversală, dar apoi Alexe n-a mai greşit ţinta: la capătul unei centrări a lui Andrei Cristea, autorul golului doi a izbutit „dubla“, 3-0 (‘36). La acest scor de neprezentare, Alro n-a mai avut ce pierde. După trei minute de la golul lui Alexe, defensiva „câinilor roşii“ s-a clătinat şi Alro a înscris. Diabate l-a pierdut din marcaj pe Bîrsan, iar olteanul a profitat de indecizia lui D. Grigore şi l-a executat pe Dolha cu un şut direct în vinclu, 3-1. Până la pauză, Alro ar fi putut reduce din scor prin… D. Grigore, stoperul dinamovist fiind la un pas de autogol, după o nesincronizare cu Dolha.
În repriza a doua nu s-a mai marcat nici un gol, deşi oportunităţi au fost la ambele porţi. Alexe ar fi putut reuşi hattrick-ul, dar, din doar zece metri, a şutat în afara spaţiului porţii (‘60). Apoi, „veteranul“ Bîrsan a fost şi el la pas de gol, ca şi Andrei Cristea, dar tabela nu s-a mai mişcat.
Alro a avut, ca suporter de lux în tribune, şi pe Ionuţ Luţu, fost jucător la Alro.

„Greu să revii de la 2-0“

Principalul aluminiştilor a declarat că este dificil să revii de la un handicap de două goluri, mai ales în faţa echipei Dinamo. „Este destul de greu pentru o echipă nou-promovată în momentul în care începe cu un handicap de două goluri, în primele zece minute. Este dificil să revii în faţa unei formaţii ca Dinamo. Păcat că am început destul de rău meciul, pe greşeli personale. Felicit băieţii pentru modul în care au luptat. Până la urmă, au echilibrat jocul şi păcat că nu am reuşit să mai înscriem un gol. Felicit echipa Dinamo pentru victorie. Aşa s-a scris istoria acestui meci. Păcat că am gafat. Trebuia să-i lăsăm pe cei de la Dinamo să-şi creeze ocazii şi nu să li le facem noi cadou. Păcat, cu toţii am greşit, cu toţii câştigăm, cu toţii pierdem. Este o experienţă, este un pas înainte. Sper să înţelegem că trebuie să ne pregătim mult mai bine pentru a ne ridica la un nivel mai înalt. Nu cred că am făcut cel mai bun joc, dar e foarte greu să revii pe terenul propriu al echipei Dinamo după un handicap de două goluri. Oricum, am regretul că meciul nu s-a jucat la Slatina, chiar dacă pierdeam cu 10-0“, a declarat tehnicianul oltenilor, Corneliu Papură, la finalul partidei.

Tătaru: A fost henţ clar la primul gol

Portarul formaţiei de la malul Oltului a spus că la primul gol a fost henţ. „A fost un henţ clar, cu amândouă mâinile. Nu poţi să nu-l vezi. Dacă arbitrul ar fi semnalizat henţul, probabil lucrurile ar fi stat altfel. Nu poţi să nu vezi henţul făcut cu ambele mâini. O să vedeţi pe casetă“, a declarat Tătaru, la finalul partidei.
Şi preşedintele slătinenilor a afirmat că la prima reuşită a dinamoviştilor a fost henţ. „Da, la primul gol a fost henţ clar. Am mai avut şi un penalti, dar nu s-a dat“, a precizat preşedintele aluminiştilor, Jean Niţulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS