17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTudosie şi Ţurcan sunt campioni la cadeţi

Tudosie şi Ţurcan sunt campioni la cadeţi

Cei doi pugilişti de la CSM, respectiv CFR IRLU Marfă, au câştigat aurul la Câmpulung, cu toate că practică acest sport de foarte puţin timp.

Oraşul Câmpulung a fost locul de întâlnire a 160 de pugilişti cadeţi (născuţi în 1996 şi 1997) din ţară, care au boxat pentru medalii la Campionatul Naţional.
Din Craiova au participat şase sportivi, patru de la CSM şi doi de la CFR IRLU Marfă, fiecare dintre cluburile mai sus- menţionate reuşind să obţină câte un titlu naţional. Campionul de la CSM Craiova este Adrian Tudosie, care s-a impus la categoria 72 de kilograme. În primul meci, Tudosie ar fi trebuit să îl înfrunte pe Andrei Tamaş, din Baia Mare, dar acesta din urmă nu s-a prezentat, iar în finală olteanul l-a învins la puncte, cu 4-1, pe George Strat din Galaţi. „Prima repriză a fost destul de greu, era 0-0, apoi am reuşit să mă impun şi să câştig aurul, după ce anul trecut obţinusem bronzul la această competiţie“, a declarat Andrei, care este elev în clasa a opta al Şcolii nr. 32 „Alexandru Macedonski“ din Bănie şi se laudă că învaţă şi bine, având media peste 9.
Noul campion practică de trei ani box, după ce înainte jucase fotbal cinci ani la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“.
Tot de la CSM Craiova au mai participat la Campionatul Naţional trei pugilişti, Romeo Cimpoieru (38,5 kilograme), Marius Păpuşoiu (43 de kilograme) şi Gabriel Ionilă (50 de kilograme), dar nu au urcat pe podium. Sportivii de la CSM Craiova sunt pregătiţi de antrenorii Constantin Buzduceanu, Vasile Fântână şi Ion Joiţa.

A bătut măr
un dinamovist

Celălalt campion la cadeţi din Bănie este Domenik Ţurcan, de la CFR IRLU Marfă, sportiv antrenat de Ion Dragomir şi Marcel Sârba. Ţurcan a susţinut trei meciuri: în primul l-a depăşit la puncte pe Robert Ivaşcu (CS Câmpulung Muscel), apoi în semifinală a trecut de Florin Nicula (Alba Iulia), tot la puncte, în timp ce în confruntarea pentru aur l-a depăşit clar, la puncte (5-0), pe dinamovistul Ninel Gheorghe, campionul de anul trecut la această categorie.
„În finală parcă a fost mai uşor decât în semifinală. Încă din prima repriză, dinamovistului i-a sângerat buza, apoi în repriza a doua i-am dat o lovitură la ficat, care cred eu că a decis soarta meciului. Meciul din semifinală cu Nicula a fost mai greu, mai disputat, de la primul până la ultimul gong“, a mărturisit ieri Ţurcan, şi el elev tot în clasa a opta, dar la Şcoala nr. 16 din Craiova.
„Domenik a impresionat antrenorii şi arbitrii prezenţi acolo. Face doar de un an box şi este la prima sa medalie de aur câştigată. Are o ambiţie mare când boxează şi este şi cuminte. Un băiat de viitor“, l-a lăudat antrenorul Dragomir.
De la începutul acestui an, pugiliştii de la clubul ceferist au câştigat nouă medalii, şase de aur şi trei de argint, şi vor mai participa la Cupa de toamnă (cadeţi), programată în luna noiembrie, la Ploieşti.
Şi alţi pugilişti olteni au urcat pe podium la Câmpulung, după cum urmează: vâlcenii Mihai Constantin (categoria 38,5 kilograme) şi Albert Stoian (46 de kilograme) au ieşit campioni, la fel ca şi Aurel Scarlat (+76 kilograme) de la Minerul Jilţ Mătăsari, în timp ce Denis Anghel (CSS Târgu Jiu, categoria 54 de kilograme) şi Nicolae Mateiu (Mătăsari, 41,5 kilograme) au obţinut argint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS