22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIngrid Radu s-a impus în Croaţia

Ingrid Radu s-a impus în Croaţia

Tenismana craioveană Ingrid Radu a câştigat duminică al doilea turneu profesionist de 10.000 de dolari. Sportiva de la TC Triumf 2000 Craiova s-a impus în Croaţia, la Dubrovnik, în proba de dublu, unde a făcut pereche cu Raluca Platon. Cele două au depăşit în finală perechea româno-sârbă Elora Dabija/Nataşa Zoric, favorite trei, cu scorul 1-6, 6-1, 10-6.
Până în finală, eleva lui Constantin Stănescu şi colega sau au trecut de perechea Camelia Hristea/Jasmina Kajtazovic, cu 6-1, 4-6, 10-8, apoi în turul doi au învins perechea Katarzyna Kawa (Polonia) / Darina Sedenikova (Cehia), cu 6-2, 6-1, iar în semifinale au trecut de Diana Enache, România, şi Andeea-Roxana Vaideanu, Italia, favoritele doi, cu scorul de 6-3, 6-3. La simplu, s-a impus tot o româncă, Diana Enache. „Este primul titlu cucerit de Ingrid la dublu în turneele profesioniste, care vine să completeze pe cel câştigat la simplu, luna trecută. Astfel demonstrează că este o jucătoare completă, care poate evolua la fel de bine atât la simplu, cât şi la dublu. Acum va participa tot la Dubrovnic, la turneul de 10.000 de dolari, apoi va veni în ţară să se pregătească pentru cele două turnee importante de juniori din America, Eddie Herr şi Orange Bowl, programate la sfârşitul lunii noiembrie, respectiv în luna decembrie“, a declarat ieri Constantin Stănescu, antrenorul lui Ingrid.
Tenismana craioveană, elevă la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, a mai participat înainte de turneul de la Dubrovnic la altul, tot în Croaţia, dar la Bol, oprindu-se în semifinale, după ce a fost depăşită de Martina Gledacheva (Bulgaria) cu 2-6, 7-5, 3-6.

Cadanţu, Dinu
şi Szatmari, pe val

O altă jucătoare care s-a evidenţiat la finalul săptămânii trecute a fost Alexandra Cadanţu, care a câştigat turneul de 10.000 de dolari de la Ain Elsokhna (Egipt), informează frt.ro. Cotată cu a patra şansă la trofeu, sportiva noastră a învins-o în finală pe slovaca Zuzana Zlochova, la capătul a două seturi, scor 6-2, 6-3. Alexandra Cadanţu a mai câştigat două turnee de 10.000 de dolari în acest sezon competiţional, în luna mai, la Bucureşti şi Craiova şi încearcă să bifeze un nou succes, tot în Egipt, dar la Cairo, unde va participa la un turneu de 25.000 de dolari.
O „dublă“ frumoasă a
bifat-o Cristina Dinu, care a „capturat“ ambele trofee ale turneului de 10.000 de dolari din Antalya (Turcia). La simplu, junioara noastră s-a impus în finală în faţa rusoaicei Polina Vinogradova, a cincea favorită, cu 6-2, 6-2, iar la dublu, în pereche cu Ionela Andreea Iova, a câştigat turneul după 1-6, 6-2, 10-7 în ultimul act disputat cu perechea Vlada Ekshibarova (Uzbekistan) / Barbara Sobaszkiewicz (Polonia).
Tot la dublu s-a impus şi Agnes Szatmari, dar la ITF-ul de 25.000 de dolari de la Lagos (Nigeria). Tensimana noastră şi partenera sa, rusoaica Nina Bracikova, au câştigat în două seturi, scor 6-4, 6-3, în faţa favoritelor numărul doi, Ana Brazhnikova (Suedia) şi Anastasia Muhametova (Rusia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS