18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStatistica „ţine“ cu moldovenii

Statistica „ţine“ cu moldovenii

Adversara de sâmbătă a Universităţii a promovat în prima divizie chiar în anul în care „alb-albaştrii“ au retrogradat. Moldovenii au avut un parcurs ascendent în cele cinci sezoane de Liga 1, maximul atingându-l în finalul ediţiei trecute când au prins podiumul şi ultimul act în Cupa României.
„Ştiinţa“ a întâlnit de opt ori gruparea antrenată în prezent de V. Hizo, palmaresul fiind următorul: două victorii pentru Craiova, trei pentru Vaslui şi trei remize.
Prima dispută a avut loc pe 29 iulie 2006, în Bănie, chiar în etapa inaugurală, şi s-a încheiat fără gol. Din echipa aliniată atunci de Ov. Stângă mai fac parte în prezent D. Stoica, Dănănae şi Dina. Returul de la Vaslui a consemnat un nou rezultat de egalitate, 3-3 (antrenor Ştefan Stoica), golurile oltenilor fiind reuşite de And. Ionescu, L. Pârvu şi Velcovici.
În sezonul următor, fiecare echipă şi-a adjudecat partida de pe teren propriu, Vaslui câştigând în etapa a 8-a cu 2-0 (a debutat ca antrenor în Liga 1 D. Mogoşanu), iar Craiova impunându-se în runda a 25-a cu 2-1 (dublă Fl. Costea, antrenor N. Napoli).
În ediţia 2008/2009, „alb-albaştrii“ au dus o luptă directă cu moldovenii pentru un loc de cupă europeană, luptă câştigată în cele din urmă la un punct diferenţă de echipa fostului mare arbitru Adrian Porumboiu. Diferenţa s-a făcut pe „I. Oblemenco“ chiar în runda ce a tras cortina peste campionat. Deşi ne-ar fi fost necesar doar un egal, „juveţii“ cu I. Gane pe bancă au pierdut cu 1-0, gol Wesley, şi au căzut în clasament de pe 5 pe 7. În tur, cu Napoli antrenor, Universitatea a deschis scorul prin Dina, dar a fost egalată în minutele de prelungire (gol Temwanjera), un „merit“ esenţial avându-l şi centralul Lucian Dan.
A doua înfrângere acasă s-a consemnat în toamna trecută, pe 24 octombrie, când s-a înregistrat rezultatul de 2-1 pentru vasluieni, goluri Fl. Costea, respectiv Mike Temwanjera şi bulgarul Genchev, formaţia noastră fiind antrenată de E. Neagoe.
Ultima întâlnire, cea din 19 aprilie 2010, avea să aducă un succes vital alb-albaştrilor (antrenor M. Wotte). Cele trei puncte luate la Vaslui prin reuşita lui Al. Piţurcă din minutul 71 au salvat „Ştiinţa“ de la a doua retrogradare din istoria sa.
Aşadar, în calitate de gazde, Universitatea a obţinut o victorie, a terminat la egalitate un meci şi a pierdut ultimele două dispute. Sâmbătă, V. Piţurcă va da piept „în premieră“ cu FC Vaslui.
Arbitrul Cr. Balaj se va afla pentru prima dată la centru într-un meci al Craiovei în ediţia curentă, în timp ce pentru adversari va fi a doua oară, precedenta întâlnire fiind în Giuleşti (Rapid-Vaslui 2:0).
Statistică de
Liviu MANOLACHE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII