13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, de neoprit

Ştiinţa, de neoprit

FC Braşov – „U“ Craiova 0-3
Stadion
„Tineretului“, spectatori: 2.500.
Au marcat: Oros ‘43 – autogol, Dina ‘65, D. Stoica ‘90+3.
FC Braşov: Mincă – I. Voicu, Oros, Ad. Rusu, Cr. Ionescu (‘54, V. Badea) – Viveiros (‘80, Bădoi), Ilyes, M. Cristescu, Da Silva – Hadnagy, Năstăsie (‘71, Chipciu). Antrenor: Daniel Isăilă.
„U“ Craiova: R. Stanca – Dănănae, V. Găman, M. Ciucă, Bărboianu – D. Stoica – Wobay, Prepeliţă, Gargorov (‘66, Dilevski), Dina – Al Piţurcă (‘78, Stoianof; ‘84, Gângioveanu). Antrenor: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Oros, Rusu / Ciucă, Dănănae.
Au arbitrat: Al. Deaconu – Ed. Ungureanu, N. Megheşan.

Ştiinţa a învins clar sub Tâmpa, obţinând a treia victorie consecutivă, care o apropie de locurile care asigură prezenţa în cupele europene în ediţia următoare.

În lipsa lui Iliev, managerul Victor Piţurcă l-a titularizat pe Mădălin Ciucă în centrul defensivei oltene. Craiovenii au jucat curajos sub Tâmpa, încercând să domine mijlocul terenului şi să nu faciliteze gazdelor prea multe incursiuni spre poarta lui Răzvan Stanca, puţin ezitant în debutul meciului. Alex Piţurcă a scuturat plasa laterală în minutul 5, însă prima mare ocazie a aparţinut „stegarilor“. La o centrare de pe partea stângă a lui Viveiros (‘12), Răzvan Stanca a ieşit greşit şi nu a reuşit să respingă, braşovenii au reluat spre gol, dar Prepeliţă a salvat Ştiinţa, scoţând mingea de pe linia porţii. Un minut mai târziu, M. Cristescu a încercat să-l surprindă pe portarul juveţilor cu un şut din afara careului, mingea trecând peste transversală. „Leii“ olteni şi-au arătat colţii spre finalul primului mitan, dar Prepeliţă (‘25) a întârziat finalizarea, fiind blocat de Adrian Rusu. În minutul 30, bulgarul Gargorov a prins un şut bun de la 25 de metri, Mincă era bătut, dar mingea a nimerit bara transversală. Alb-albaştrii au intrat totuşi în avantaj la cabine după autogolul lui Oros (‘43). Faza a plecat de la Wobay, care l-a găsit bine pe partea dreaptă pe Alex Piţurcă, acesta a centrat în faţa porţii pentru Dina, atacantul craiovean nu a reuşit să finalizeze dintre braşoveni, care, încercând în disperare să degajeze mingea, au înscris în propria poartă.

Dorel Stoica a închis tabela

După pauză, ardelenii au părut ceva mai insistenţi, având prima ocazie în minutul 48, când Hadnagy a trimis cu capul puţin pe lângă poartă. Craiovenii au cedat deliberat mijlocul terenului, permiţând gazdelor să se apropie de poarta lui Stanca, mizând pe cartea contraatacului. În minutul 57, Dina a fost blocat prin fault de Oros la marginea careului. Dorel Stoica a executat bine lovitura liberă, dar Mincă a respins în corner. Gazdele au fost aproape de egalare în minutul 64, dar Stanca a fost pe fază, rezolvând situaţia. Un minut mai târziu, Ştiinţa şi-a mărit avantajul, după un corner de pe partea stângă executat de Bărboianu. Mădălin Ciucă a trimis cu capul spre poartă, mingea a nimerit transversala, apoi l-a lovit pe Alex Piţurcă, de unde a ajuns la Dina, care a împins-o în poartă. Cireaşa pe tort a pus-o Dorel Stoica, acesta înscriind golul trei al juveţilor cu un şut puternic la colţul lung din marginea careului. Universitatea a câştigat după şase ani la Braşov, trupa lui Victor Piţurcă obţinând o victorie care o apropie la două puncte de locurile de Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

59 COMENTARII