18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScăpaţi de lanterna roşie!

Scăpaţi de lanterna roşie!

Pandurii – Sportul
Stadion
„Municipal“, sâmbătă, ora 19.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Pandurii:
M. Popa – Matei, Chiricheş, Chibulcutean, Cardoso – Băcilă, Pintilii, Voiculeţ, Orac – I. Iordache, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Sportul: Niculescu – Ciupe, Patrichi, Raţiu, Cazan – Pătraşcu – C. Gheorghe, Ferfelea, T. Bălan, Varga – Curelea. Antrenor: Viorel Moldovan.
Vor arbitra: Ov. Haţegan – S. Stoianof, M. Gaşpar.

Tehnicianul Petre Grigoraş vrea să debuteze cu victorie pe banca echipei Pandurii Târgu Jiu, situaţie în care gruparea gorjeană ar „pasa“ ultimul loc chiar adversarei Sportul Studenţesc.

Oficialii gorjeni speră ca instalarea lui Petre Grigoraş pe banca tehnică a pandurilor să fie de bun augur, iar gruparea gorjeană să scape de ultimul loc în Liga I chiar după jocul cu Sportul. „Sper să reuşim să scăpăm de «lanterna roşie», că avem destule lanterne aici de la mineri. E un joc cât un campionat. Să nu trecem mai jos de -9 în clasamentul «adevărului». Ar fi bine să câştigăm toate jocurile de acasă din acest an“, este dorinţa preşedintelui executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Grigoraş nu cere timp de acomodare, dar avertizează că meciul cu Sportul nu e uşor: „Am încredere că vom aduna punctele necesare de a părăsi această zonă. Încercăm să uităm trecutul şi plecăm de la premisa că partida cu Sportul trebuie câştigată. Nu concepem decât victoria. Ar fi un început foarte bun pentru noi. Sportul este imprevizibilă. Chiar dacă are şapte puncte, ne putem înşela în privinţa lor. Dacă ne uităm la lotul lor, o să vedem aproape toţi jucătorii care au format acel Sportul care a terminat pe locul trei-patru. Unii au câştigat şi campionatul, e vorba de Bălan şi Varga, deci întâlnim o echipă valoroasă. Nu este un meci uşor, sperăm să-i anihilăm pentru a câştiga. Va fi un meci aprig, care va conta enorm pentru viitor“, a spus Grigoraş.

Fără schimbări majore

La debutul său pe banca pandurilor, Petre Grigoraş nu-şi asumă riscuri majore în privinţa primului unsprezece, mergând în mare pe acelaşi „schelet“ de echipă ca şi predecesorul său, Ionuţ Badea. Cum tehnicianul îl preferă pe Pintilii închizător, pentru cele două posturi de fundaş central se luptă de acum patru jucători, Viera, Chiricheş, Maksumic şi Chibulcutean, numai ultimul fiind de picior stâng. „Sincer, m-am gândit deja la primul unsprezece. Doar la două poziţii nu m-am hotărât. Una dintre ele este la nivelul fundaşilor centrali“, a declarat tehnicianul.
Altă poziţie care nu şi-a găsit încă un titular de drept este cea de mijlocaş stânga, acolo unde Orac, Vranjkovic şi Ilie Iordache sunt candidaţi la titularizare. În atac, în lipsa lui Apostu, accidentat, Grigoraş are de ales între Stromajer şi Adrian Iordache, ambii foarte slabi în acest sezon, slovenul părând să aibă prima şansă. „În Antalya am vorbit cu Stromajer, încercând să-l ambiţionez. I-am spus că are o mie de jocuri şi patru goluri, iar aşa nu te numeşti atacant. Pentru un atacant e puţin să dea în trei-patru campionate patru goluri, e puţin şi pentru un campionat. Sper ca şi în meciurile oficiale să marcheze“, a afirmat Grig. „Îmi voi asuma responsabilitatea rezultatului încă din primul meci, sper să iau deciziile cele mai inspirate în alcătuirea primului 11. Un meci se câştigă şi cu sufletul. Nu trebuie să ne lăsăm la mâna sorţii, norocul şi-l face şi omul cu mâna lui, iar şansa e cu cei puternici“, a mai spus Grigoraş.
Pandurii Târgu Jiu şi Sportul Studenţesc s-au mai întâlnit doar de două ori în Liga I, studenţii impunându-se şi la Târgu Jiu, scor 1-0, şi la Bucureşti, scor 4-0, în sezonul 2005-2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS