16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBuzărnescu joacă finala la Harkov

Buzărnescu joacă finala la Harkov

Tenismana română Mihaela Buzărnescu este foarte aproape de a bifa o performanţă în acest final de săptămână, informează frt.ro. În echipă cu rusoaica Marina Samaiko, Buzărnescu a acces în finala turneului de 25.000 de dolari de la Harkov (Ucraina), după un dublu 6-2, administrat în semifinale perechii georgiene Sofia Kvatsabaia / Sofia Sapatava. În ultimul act, Mihaela Buzărnescu şi Marina Samaiko, favoritele numărul trei, le vor întâlni pe Ganna Piven şi Anastasia Vasilieva (ambele din Ucraina).
Un rezultat notabil l-a obţinut şi craioveanca Ingrid Alexandra Radu (17 ani), care a avansat în sferturile de finală ale turneului de 10.000 de dolari de la Bol (Croaţia), după ce a învins-o în turul doi, scor 6-2, 6-2, pe Renata Kuricova (Slovacia). În sferturile de dublu, cuplul român Camelia Elena Hristea / Larisa Sporea a părăsit competiţia de la Bol, fiind depăşit de polonezele Katarzyna Kawa şi Natalia Kolat cu 6-2, 6-7 (5), 10-5.
Tot pe val se află şi Cristina Dinu, dar în Antalya (Turcia), acolo unde se desfăşoară un turneu dotat cu premii de 10.000 de dolari. Sportiva noastră, cotată cu a şaptea şansă la câştigarea trofeului, a dispus în două seturi, scor 7-5, 6-3, de Katarina Marackova (Slovacia).
Şi Simona Halep va juca în sferturi, la Torhout (Belgia, 100.000 de dolari), constănţeanca de 19 ani obţinând o victorie muncită, scor 6-4, 5-7, 6-2, în faţa britanicei Elena Baltacha, a treia favorită la titlu. Halep o va întâlni pe ocupanta locului 271 WTA, olandeza Kiki Bertens, jucătoare venită din calificări.

Olaru şi Cârstea
au dezamăgit

La capitolul insuccese şi-au trecut numele Raluca Olaru şi Sorana Cârstea. Olaru a ratat prezenţa în finala de dublu de la Joue-les-Tours (Franţa, 50.000 de dolari), unde face pereche cu rusoaica Vesna Manasieva. Cele două au pierdut în semifinale cu 7-5, 2-6, 9-11 în faţa cuplului Stephanie Cohen Aloro (Franţa) / Selima Sfar (Tunisia).
Cealaltă perdantă, Sorana Cârstea, s-a oprit în sferturile de dublu la Linz (Austria, 220.000 de dolari), unde face pereche cu slovena Andreja Klepac. Italiencele Sara Errani şi Robert Vinci, favoritele numărul trei, s-au dovedit prea bune pentru târgovişteanca de 21 de ani şi partenera acesteia, câştigând fără drept de apel, închizând partida după două seturi, scor 6-1, 6-1. La simplu, Sorana Cârstea a cedat încă din primul tur, fiind eliminată de sârboaica Ana Ivanovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS