12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlteni, fără braşoave!

Olteni, fără braşoave!

Deşi titlul acestui comentariu (destul de mult folosit în ultimii ani) a devenit un fel de banalitate atunci când scriem despre un meci împotriva echipei din Braşov, el este la fel de actual ca la… începuturi. Să trec la subiect. După o pauză de două săptămâni, oltenii joacă luni împotriva unei echipe, FC Braşov, care a fost făcută KO în ultima etapă de campionat tot de… olteni. CFR Cluj, cu Cîrţu, Lung şi Irimescu pe bancă, a zdrobit pur şi simplu formaţia de sub Tâmpa, scor 4-0 pentru „campioana en titre“, ardelenii şifonând rău trupa braşoveană. Acum, în etapa a XI-a, ar fi rândul oltenilor lui Piţi să câştige în faţa fostei echipe a lui Răzvan Lucescu. Asta-i speranţa, dorinţa Craiovei, reactivată de managerul-antrenor Victor Piţurcă în nici două luni. După victoria asupra „studenţilor“ clujeni cu acel scor de neprezentare (3-0), oltenii s-au fortificat la mare, au revenit acasă şi, cu moralul bun după ultimele două victorii consecutive din campionat (de la Târgu Mureş şi cu „U“ Cluj), pregătesc în linişte întâlnirea de luni. „La Braşov nu mai e loc de… braşoave! Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece după ultimele rezultate bune ale oltenilor şi slabe ale gazdelor, ci trebuie să jucăm cu o determinare deosebită şi să contabilizăm toate cele trei puncte ale întâlnirii“. Cam aşa zicea ieri cineva din anturajul clubului din Craiova. Cam aşa ar trebui să se şi întâmple.
Fotbalul are însă destule legi nescrise. În urmă cu o lună şi ceva, cine ar fi zis că Universitatea, după victoria cu Sportul şi o perioadă de pregătire bună de aproape două săptămâni, nu va mişca în front la Târgu Jiu, în acel meci de pomină cu Pandurii?!
Datele problemei la Ştiinţa sunt schimbate în bine faţă de atunci. Sperăm! Acum au apărut însă unele probleme de lot. Internaţionalul bulgar Iliev, care oricum era suspendat o etapă, nu poate fi folosit  deoarece s-a accidentat în meciul naţionalei Bulgariei (ruptură musculară), iar Mihai Costea este nerefăcut, fiind incert pentru partida de la Braşov, dar n-ar fi exclus ca până luni să fie apt de a intra pe teren. La aceste probleme de sănătate trebuie adăugate şi cele de moral şi oboseală ale internaţionalilor de tineret, reveniţi de la lotul naţional „U“ 21 în Bănie obosiţi şi afectaţi de ratarea calificării echipei naţionale de tineret la CE din Danemarca 2011. Şi situaţia lui Wobay, cel mai în formă dintre jucătorii Universităţii de când a venit Victor Piţurcă (a marcat câte un gol în ultimele trei partide de campionat, fiind, alături de Iliev, golgheterul alb-albaştrilor), este una aparte. Julius a fost convocat la naţionala ţării sale, Sierra Leone, şi în weekendul trecut, în partida cu selecţionata Africii de Sud, scor 0-0, a jucat titular. Probabil că şi el resimte oboseala după această convocare la lot.
Una peste alta, Ştiinţa lui Piţi pleacă spre Braşov cu un singur obiectiv: să nu vină cu mâna goală! O victorie sub Tâmpa, care este posibilă, ar însemna un pas important în ascensiunea Craiovei spre Europa League.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII