20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Costea a revenit

Florin Costea a revenit

Atacantul oltean a jucat ieri în amicalul Universitatea – FCM Caracal, dar nu va fi oprit în lot pentru meciul cu FC Braşov.

După un minicantonament reuşit la Mamaia, în care s-a antrenat cot la cot cu ceilalţi alb-albaştri, Florin Costea l-a convins pe Victor Piţurcă, managerul general al Ştiinţei, că e vremea să-l arunce din nou în luptă. După cum se ştie, în primăvară, „Briliantul“ suferise o operaţie complicată la genunchiul stâng, recuperarea durând mai mult de şase luni. Florin Costea a jucat ieri în amicalul Universitatea Craiova – FCM Caracal (Liga a III-a), scor 4-0, fiind introdus pe teren în minutul 65 al meciului, când scorul era deja 3-0 pentru juveţi. Cele patru goluri ale întâlnirii au fost marcate de Dina (‘34), Firţulescu (‘37 şi ‘48) şi Alex Piţurcă (‘80). Victor Piţurcă a început partida cu: R. Stanca – Dănănae, Dilevski, Ciucă, Lopes – D. Stoica – Prepeliţă, Gargorov, Dina, Firţulescu – Al. Piţurcă. Au mai jucat: Hotoboc, Geo Mişu, Ologu, M. Roman, Buleică, Stoianof, Gugu şi Florin Costea.
De la amical au lipsit jucătorii plecaţi la loturile naţionale. Partida s-a vrut o repetiţie pentru disputa de sub Tâmpa, când în echipa alb-albastră vor intra: V. Găman, acesta urmând să facă pereche în centrul liniei defensive cu Mădălin Ciucă, şi Bărboianu, ca fundaş stânga. În mod normal, Wobay şi Mihai Costea ar trebui să figureze şi ei printre titulari la Braşov, dacă vor fi în plenitudinea forţelor la ora meciului (luni, 20.30 – Digi Sport).

Joacă cu FC Vaslui?

Revenind la Florin Costea, oficialii Ştiinţei au anunţat că Piţurcă nu va risca şi nu îl va opri în lot pe Florin Costea pentru meciul cu „stegarii“. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla peste două etape, cu FC Vaslui, meci care se va disputa pe stadionul „Ion Oblemenco“. Costea speră ca recuperarea să decurgă bine, pentru a-şi încânta din nou fanii, dar şi pentru a ajuta echipa în lupta pentru ocuparea unui loc de cupele europene la finalul acestui campionat. „Sunt foarte bucuros că am revenit după şase luni şi jumătate. A fost o perioadă dificilă, mi-a fost foarte greu, însă acum sunt fericit. Aştept meciurile oficiale, însă până atunci trebuie să mă bucur de acest moment. Pentru mine, pot spune că este un nou început, o iau de la zero şi sper să ajung în cel mai scurt timp măcar la nivelul la care am fost înainte de accidentare. Vreau să-mi ajut echipa, nu contează dacă voi redeveni eu golgheter. Sper ca lumea să fie în continuare alături de noi. Nu vreau să vorbesc ce va fi, vreau să vorbesc numai pe teren“, a spus Florin Costea, conform Mediafax.
Antrenorul Eugen Neagoe a vorbit şi el despre revenirea lui Costea I pe teren: „Meciul de astăzi (ieri – n.r.) a fost mai mult pentru jucătorii care au evoluat mai puţin în acest tur de campionat, printre ei şi Florin Costea. Nu ştiu când va intra într-un meci oficial, totul depinde numai de el. Medical este bine, s-a pregătit bine săptămâna trecută la Constanţa şi asta este cel mai important. Este normal să mai aibă puţină reţinere în joc, vine după o accidentare foarte grea, dar, cu o pregătire bună, cu siguranţă va reveni la forma din sezoanele trecute“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII