26.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlro a ars Gazul la „Depou“

Alro a ars Gazul la „Depou“

GM CFR Craiova    0
Alro Slatina    3
Stadion
„Depou“, spectatori: 400.
Au marcat: Hebga ‘57, Voicu ‘66, Dumitra ‘83.
GM CFR: M. Neagoe – Roşianu, R. Barbu, Cruşoveanu, Buşu – I. Mitroi (‘55, Yuki), Irimescu, D. Rădoi (‘46, D. Oprea), C. Niţă – Vigariu (‘74, Surugiu), Boroiban. Antrenor: Ionel Gane.
Alro Slatina: M. Tătaru – Pasăre, Vişa, Kalai, Vodiţă – E. Badea, Dumitra, Precup (‘62, Voicu), Ed. Stoica – Bârsan (‘5, Hebga), D. Ene (‘77, Răducu). Antrenor: Corneliu Papură.
Au arbitrat: Cr. Dorcioman – C. Florescu, V. Cristea.

Slătinenii au „pedepsit“ defensiva craioveană, speculând la maximum momentele de apatie din tabăra „găzarilor“, care au pierdut chiar pe propriul teren.

Mult-aşteptatul derbi oltenesc din Liga a II-a s-a încheiat cum nu se putea mai prost pentru Gaz Metan CFR Craiova, Alro Slatina câştigând cu un categoric 3-0 (0-0) confruntarea de la „Depou“. Prima parte a întâlnirii a stat sub semnul echilibrului, ocazii mari fiind consemnate la ambele porţi, în dreptul găzarilor trecându-şi numele Roşianu (‘5), Boroiban (‘15, ‘24, ‘40), Vigariu (‘22, ‘28), Paul Irimescu (‘38) şi Mitroi (‘43), iar din tabăra aluminiştilor – Hebga (‘8), Dumitra (‘17), Edi Stoica (‘21), Kalai (‘34), Pasăre (‘35). Cea mai importantă fază din prima repriză s-a consumat în minutul 25, când Alin Vigariu a trecut subtil de Kalai în careul mare, dar fundaşul central, aflat în postura de ultim apărător, l-a „secerat“ şi tras de braţ pe atacantul craiovean, insuficient pentru „centralul“ Cristina Dorcioman să acorde penalti, spre disperarea lui „Jerry“ Gane şi compania.
La reluare, lucrurile au stat cum nu se putea mai bine pentru oaspeţi şi prost pentru gazde, apatia fundaşilor şi lipsa de idei a mijlocaşilor craioveni conducând la un joc anost, fiind, totodată, o invitaţie la atac pentru elevii lui Corneliu Papură. Aluminiştii au împins jocul spre careul lui Mihai Neagoe şi au reuşit deschiderea scorului, prin Hebga (‘57), care a îndeplinit o simplă formalitate din doi metri, după o recentrare a lui Kalai şi o respingere greşită a defensivei-gazdă. Supăraţi de primirea golului, craiovenii au pornit în atac, însă fără efect, neglijând, totodată, apărarea, fiind la un pas să fie taxaţi de Ene (‘62) pe un contraatac. Slatina şi-a majorat avantajul în minutul 66, când Voicu a şutat imparabil din opt metri, reuşită care le-a turnat plumb în picioare lui Cruşoveanu şi colegilor săi. „Găzarii“ au încercat să reintre în joc prin Boroiban (‘69, ‘71) şi Surugiu (‘77), însă cei care au marcat au fost tot oaspeţii, Dumitra şutând violent, fără preluare, de la 25 de metri (‘83), stabilind, totodată, şi scorul final.

„Găzarii“, în şedinţă după meci

Imediat după fluierul final, „Jerry“ Gane şi-a băgat elevii într-o şedinţă prelungită în vestiar, „uitând“ să vină şi la conferinţa de presă. În cele din urmă, „principalul“ craiovenilor a spus câteva cuvinte despre meci, dar pentru site-ul clubului: „Sunt dezamăgit, pentru că e al doilea meci pe care-l pierdem de maniera asta pe teren propriu, după cel cu Silvania. Prima repriză a fost echilibrată, cu ocazii la ambele porţi. În partea secundă, ceva s-a rupt. Sunt dezamăgit de jucători, nu au orgoliu! Nu era un meci capital, cu o presiune formidabilă, nu înţeleg schimbarea lor de atitudine. Cu UTA au jucat bine, au urmat apoi evoluţii dezarmante la Piteşti şi acum cu Slatina. Săptămâna viitoare voi face o analiză şi voi lua măsurile care se impun cu unii jucători“. „I-am felicitat pe Papură şi Mogoşanu. E o victorie meritată a lui Alro Slatina. Este un scor usturător pentru echipa noastră. După meci, Gane a discutat o oră cu jucătorii, fără reproşuri. Sper ca la partida cu Mureşul Deva să recuperăm punctele“, a spus preşedintele formaţiei de la „Depou“, Gheorghe Frăţică.
De partea cealaltă, Corneliu Papură a spus că echipa sa a jucat excelent şi a meritat victoria. „Când o echipă este nou-promovată, este foarte mult entuziasm. Am făcut un meci bun şi am meritat victoria. Suntem pe un drum bun şi este un lucru îmbucurător, iar jocul şi rezultatele îmi dau speranţe că vom scăpa de retrogradare“, a spus „Papi“.
Preşedintele clubului Alro Slatina, Jean Niţulescu, a spus, pentru GdS, că s-a parafat înţelegerea pentru nocturnă, urmând ca pe 24 octombrie să fie montată. „Pe 25 ne vom antrena la lumina reflectoarelor, atunci îi facem proba. Cu Dinamo vom juca sută la sută la Slatina“, a punctat Niţulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII