17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPentru victorie, la Paris

Pentru victorie, la Paris

Franţa – România
Stadion
„Stade de France“, sâmbătă, ora 22.00 (Pro TV).
Formaţii probabile:
Franţa:
Lloris – Reveillere, Rami, Mexes, Clichy – Mvila, Gourcuff – Valbuena, Nasri, Malouda – Benzema. Selecţioner: Laurent Blanc.
România: Pantilimon – Săpunaru, Tamaş, Chivu, Raţ – Cociş, Rădoi, Florescu, Deac – B.Stancu – Daniel Niculae. Selecţioner: Răzvan Lucescu.
Va arbitra: Pedro Cuhna (Portugalia).

Răzvan Lucescu şi jucătorii naţionalei au şansa să răspundă criticilor printr-un rezultat bun obţinut pe „Stade de France“ în această seară, în faţa Franţei.

Naţionala României dispută în această seară, la Paris, un meci deosebit de important în campania de calificare la CE 2012. Adversara tricolorilor va fi Franţa, cea mai bine cotată selecţionată din Grupa D a preliminariilor.
Momentul în care echipa noastră întâlneşte „cocoşii“ este unul foarte delicat, în special pentru selecţionerul Răzvan Lucescu, care, în opinia multora, îşi joacă postul în această seară. Debutul nefast din preliminarii (1-1 cu Albania şi 0-0 cu Belarus), dar mai ales jocul echipei, care lasă de dorit, au condus la această situaţie total nefavorabilă tehnicianului.
Nici selecţionerul Franţei, Laurent Blanc, nu a impresionat, Franţa înregistrând sub comanda lui un 0-1 cu Belarus, acasă, şi o victorie în Bosnia (2-0). Ca şi România, selecţionata Hexagonului traversează o perioadă de reconstrucţie, însă Blanc are scuze pentru că a preluat echipa în urmă cu trei luni, spre deosebire de Lucescu junior, care conduce naţionala României de mai bine de un an şi jumătate.

Din nou cu Florescu titular

Răzvan Lucescu a fost contestat vehement în ultimele luni atât de presă, cât şi de mulţi oameni de fotbal din România, pentru selecţia de jucători pe care a făcut-o. Cel mai hulit component al echipei lui a fost purtătorul tricoului cu numărul 10, George Florescu. Acesta are şanse mari să fie titular în această seară şi să poarte acelaşi tricou, fapt care a dat naştere unor polemici fără sfârşit în această săptămână. Jucătorul Alaniei Vladikavkaz va juca alături de Rădoi, la închidere, în faţa unei apărări formate cel mai probabil din Săpunaru, Tamaş, Chivu şi Raţ. Pe partea dreaptă a liniei mediane, Roman şi Cociş se luptă pentru un loc de titular, iar pe partea opusă, Zicu şi Deac îşi dispută acelaşi post. În atac, lucrurile par să se clarifice după ultimele şedinţe de pregătire, când Bogdan Stancu a fost folosit alături de Daniel Niculae.
La ultima conferinţă de presă de dinaintea meciului, Lucescu a anunţat că a pregătit jocul pentru o victorie. „Ne continuăm drumul, dar trebuie să-l facem cu răbdare, nu cedăm. Nu pregătesc un joc gândindu-mă la înfrângere. Vreau să câştigăm la Paris, dar ştiu foarte bine că totul depinde de anumite condiţii şi de adversar. Franţa are unul dintre cele mai puternice campionate din lume, dă constant jucători foarte interesanţi la echipa naţională. Meciul de sâmbătă e o şansă bună să obţinem un rezultat favorabil şi să avem amintiri frumoase mai târziu“, a spus Lucescu.

Blanc pregăteşte
suprize

Presa franceză, care a aflat informaţii din tabăra lui Laurent Blanc, deşi acesta a făcut cu jucătorii săi cele mai importante antrenamente cu porţile închise, a scris că tehnicianul, forţat şi de câteva absenţe din lot, va pregăti o formaţie de start oarecum inedită. Astfel, Gourcuff ar putea fi plasat alături de Yann Mvila în faţa defensivei, iar Nasri ar putea primi rolul de coordonator de joc în spatele atacantului Karim Benzema. În apărare, în absenţa lui Sagna, Anthony Reveillere este cel care ar trebui să ocupe flancul drept. Un prim unsprezece al Franţei ar putea arăta astfel: Lloris – Reveillere, Rami, Mexes, Clichy – Mvila, Gourcuff – Valbuena, Nasri, Malouda – Benzema.
„Cu România vrem să ne impunem jocul şi să câştigăm. Trebuie să avem un stil ofensiv, să ne creăm ocazii şi să marcăm, de aceea am căutat cât mai multe soluţii ofensive“, a spus Blanc înainte de meciul cu România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS