18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim porneşte în căutarea perfecţiunii

Oltchim porneşte în căutarea perfecţiunii

„Galacticele“ de la Vâlcea vor debuta în Liga Campionilor contra echipei Randers HK, meciul fiind extrem de greu, ţinând cont de valoarea danezelor şi de faptul că se joacă pe terenul acestora.

Dacă anul trecut a fost la un pas de cucerirea trofeului Ligii Campionilor, cedând în faţa danezelor de la Viborg, scor 28-21, Oltchim Râmnicu Vâlcea atacă supremaţia Europei într-o nouă formulă, cu ungurul Peter Kovasc strateg. Meciul de debut în noul sezon va avea loc sâmbătă, de la ora 15.30 (Digi Sport), în faţa altei formaţii daneze, Randers HK, considerată de specialişti o nucă tare. Randers HK, deţinătoarea Cupei EHF, s-a calificat în grupele Ligii Campionilor după ce a câştigat Turneul Preliminar II pe care l-a organizat, obţinând victorii incontestabile, mai precis, 32-15 cu HC Sparta Krivoi Rog (Ucraina) şi 35-14 cu Milli Pyango (Turcia) (35-14), iar în finala cu Bayer Leverkusen (Germania) s-a impus cu 23-15.
Gazdele primului meci al Oltchimului din Grupa C au un lot solid, aliniind jucătoare cu experienţă şi tinere foarte talentate, precum interii Camilla Dalby, Nina Worz, Katrine Fruelund, Anna Okkels, extremele Mie Augustesen şi Gitte Aaen sau pivotul Mette Melgaard. Din fericire, antrenorul celor de la Randers HK, Jan Leslie, nu poate conta pe două jucătoare importante, Gitte Andersen şi Dzenita Bajic, ambele accidentate.
De partea cealaltă, formaţia olteană va miza pe Valentina Ardean Elisei, Ionela Stanca, Iulia Puşcaşu, Valeria Beşe, Gabriella Szucs, Oana Manea, Cristina Neagu, Yeliz Ozel, Roxana Han, Paula Ungureanu, Talida Tolnai, Steluţa Luca, Patricia Vizitiu şi Adriana Nechita. Marea absentă a campioanei României este extrema Ramona Maier-Farcău, care are probleme medicale, un chist în zona tendonului lui Ahile, şi care va suferi o intervenţie chirurgicală. De asemenea, nici noua achiziţie de la HCM Baia Mare, Melinda Geiger, nu va juca în Danemarca, pentru că nu a efectuat nici măcar un antrenament sub comanda lui Peter Kovacs, dar nici Adina Meiroşu, care nu este refăcută complet după sarcina pierdută.

„O victorie rezolvă
calificarea“

Vicepreşedintele Oltchimu-lui, Petre Berbecaru, este încrezător că echipa sa poate obţine o victorie frumoasă în Danemarca, cu toate că este conştient de valoarea celor de la Randers HK. „Oltchim pleacă întotdeauna de la ideea că meciul următor este cel mai greu şi mai important. Nu putem să neglijăm Randers. La daneze, echipa reprezintă principalul pericol. Au în lot şase jucătoare din naţionala Danemarcei şi cred că asta spune tot despre valoarea lor. Meciul cu Randers nu e capital, dar e important pentru că o victorie rezolvă calificarea în proporţie de mai mult de 90 la sută“, a spus Berbecaru pentru Arena Vâlceană.
Chiar dacă nu au făcut deplasarea în Danemarca, jucătoarele Ramona Maier-Farcău şi Adina Meiroşu sunt de părere că oltencele vor face o partidă bună contra danezelor de la Randers HK. „Din păcate, nu pot face deplasarea la Randers, dar le voi ţine pumnii fetelor de la Râmnicu Vâlcea. Cel mai probabil, eu mă voi opera, dar după meciurile din grupă. Întâlnirea va fi dificilă, aşa cum sunt toate cele cu formaţiile nordice. Nouă ne trebuie puncte şi este foarte important să debutăm cu dreptul în noua campanie europeană“, a spus Ramona Maier-Farcău, ale cărei probleme medicale sunt cauzate de un chist la tendonul lui Ahile. „Am emoţii mari pentru acest meci. Mă voi ruga pentru fete şi sunt sigură că vor câştiga. Este un meci foarte important la Randers şi cea mai bună soluţie este ca Oltchim să plece cu ambele puncte. Nu ştiu de câte puncte avem nevoie pentru calificare, dar, dacă le vom obţine pe toate, atunci nu vom avea emoţii. Începutul este dificil, dar trebuie să debutăm cu dreptul. Nu are rost să stăm la mâna altor echipe. Ştim cum joacă Randers, asemănător la atitudine cu Viborg. Danezele se bucură la fiecare gol, aleargă mult, Randers are jucătoare bune“, a spus, la rândul său, Adina Meiroşu.
Duminică va avea loc cealaltă partidă din Grupa C, fiind vorba despre Toulon Saint Cyr Var Handball (Franţa) – Larvik HK (Norvegia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS