22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a avut o zi perfectă

Oltchim a avut o zi perfectă

„Galacticele“ le-au „spulberat“ ieri pe bănăţencele de la Universitatea Reşiţa, gruparea olteană cunoscând un nou succes şi pe piaţa transferurilor, cooptând-o pe Melinda Geiger chiar înainte de debutul în noua ediţie a Ligii Campionilor.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-a impus cu scorul de 41-17 (20-5) în deplasarea de la Reşiţa, partida disputată ieri cu Universitatea fiind jucată în devans, pentru etapa a cincea a Ligii Naţionale. Partida a fost devansată pentru că oltencele urmează să evolueze sâmbătă, de la ora 15.30, în deplasare, cu Randers HK (Danemarca), în primul meci din Grupa C a Ligii Campionilor.
În runda a cincea, programată duminică, se vor juca doar patru meciuri, fiind vorba despre CSM Cetate Deva – Tomis Constanţa, HCM Buzău – SCM Craiova, Dunărea Brăila – HCM Ştiinţa Baia Mare şi CSM Bucureşti – Oţelul Galaţi, alte două partide, U Jolidon Cluj – Rulmentul Braşov şi HC Zalău – HCM Roman, urmând să se joace sâmbătă, în devans.
După patru runde disputate în campionatul intern, Oltchim este lideră cu 10 puncte (un meci în plus disputat), urmată de U Jolidon Cluj (7), Oţelul Galaţi şi HCM Ştiinţa Baia Mare (ambele cu câte 6).

Melinda Geiger
a semnat pe trei ani

Oltchim Râmnicu Vâlcea a dat o nouă lovitură pe piaţa transferurilor, reuşind să obţină acordul oficialilor de la HCM Ştiinţa Baia Mare în privinţa transferului handbalistei Melinda Anamaria Geiger. Sportiva de 23 de ani (1,75 şi 69 de kg), care a semnat pe trei ani cu Oltchim şi va juca cu numărul 55 pe tricou, va putea debuta pentru campioana României chiar în meciul de sâmbătă, din Damemarca, cu Randers HK, întrucât a fost legitimată chiar în ultima zi ce permite înscrierea pentru grupele Ligii Campionilor. „Interul stânga al echipei HCM Ştiinţa Baia Mare, Melinda Geiger, s-a transferat astăzi (ieri – n.r.) la finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor, Oltchim. Oltchim a plătit pentru transferul Melindei suma de 50.000 de euro, la care se adaugă un set complet de echipament sportiv şi invitaţia la un turneu de pregătire în luna decembrie“, a anunţat clubul maramureşan, conform Mediafax.
Dan Benga, vicepreşedintele clubului băimărean, a explicat, pentru handbalvolei.ro, de ce Melinda Geiger nu a întâmpinat probleme în drumul său spre Oltchim: „Am fost de acord cu acest transfer pentru binele Melindei şi pentru caracterul minunat de care a dat dovadă în timpul în care a evoluat pentru noi. Suntem convinşi că va reuşi la Vâlcea şi ne bucurăm pentru ea, deşi este o pierdere extrem de grea pentru echipa noastră“.

„Am făcut un pas mare“

La rândul său, Melinda Anamaria Geiger s-a declarat fericită de trecerea la Oltchim, sperând că va pune umărul la câştigarea Ligii Campionilor. „Consider că este un pas mare făcut de mine pe plan sportiv prin efectuarea acestui transfer. Sper să mă integrez repede în echipă. Profit de faptul că deja cunosc majoritatea fetelor, iar despre restul am aflat că sunt colege extraordinare. Ştiu că obiectivele de performanţă ale clubului pentru acest sezon sunt câştigarea campionatului intern, a Cupei României şi jucarea finalei Ligii Campionilor. Aş vrea ca toate acestea să fie posibil de realizat, să coincidă cu venirea mea, iar eu să contribui atât cât pot“, a spus Geiger pentru csoltchim.com.
„Le mulţumesc suporterilor din oraşul meu natal şi sper ca şi cei din Râmnicu Vâlcea să mă primească bine, deoarece am informaţii despre spectatorii vâlceni că sunt ataşaţi de echipă şi de jucătoare. Sunt curioasă cum vor decurge noile antrenamente. Abia aştept să îl cunosc pe domnul Peter Kovacs (antrenorul Oltchimului – n.r.) şi să joc în Liga Campionilor. M-am convins că atmosfera din această competiţie este incomparabilă cu celelalte cupe europene“, a completat Melinda Geiger, care a făcut parte din lotul României care a câştigat Cupa Mondială din Danemarca, luna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS