22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu ia viteză

Marius Ionescu ia viteză

Atletul de la CSM Craiova a câştigat un autoturism la Crosul Loteriei Române de la Cluj-Napoca. Şi severineanca Ancuţa Bobocel a plecat acasă cu o maşină, după ce a câştigat cursa de la Timişoara.

Atletul craiovean Marius Ionescu a câştigat Crosul Loteriei Române de la Cluj-Napoca, această competiţie fiind inclusă în calendarul Federaţiei Române de Atletism, şi s-a ales cu un autoturism Suzuki Splash.
Desfăşurat sub îndemnul „Aleargă pentru sănătatea ta“, crosul s-a ţinut anul acesta concomitent în cinci municipii: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bacău, şi a adunat la start peste 1.200 de participanţi din România şi ţările vecine, tentaţi şi de premiile deosebit de consistente: câştigătorii de la categoria seniori şi senioare au primit câte un autoturism Suzuki Splash, cei clasaţi pe locul secund au fost recompensaţi cu un televizor LCD şi un sistem Home Cinema, celor de pe locul trei li s-a dat o cameră video, iar locurile patru şi cinci au primit câte o cameră foto. Câştigătorii de la juniori au primit scutere, cei de la copii şi de la persoane cu dizabilităţi – laptopuri, iar veteranii, televizoare LCD.
Craioveanul Marius Ionescu a ales să alerge la Cluj-Napoca şi a fost singurul câştigător român de la seniori (20-40 de ani) din cele cinci oraşe, restul participanţilor care s-au impus la această categorie fiind din Ungaria sau Moldova.
Elevul lui Cătălin Geapana a declarat ieri că nu avut deloc o cursă uşoară, aceasta întinzându-se pe distanţa de aproximativ cinci kilometri: „M-am orientat spre cursa de la Cluj-Napoca pentru că am considerat că acolo aş avea mai multe şanse să mă impun. Nu a fost deloc uşor, l-am învins pe ungurul Tamas Kovacs pe ultimii metri. Mă bucur că am reuşit să câştig premiul cel mare, o maşină, pentru că a picat la fix. Nu aveam încă şi, la câte drumuri făceam, chiar aveam nevoie. Acum m-am întors cu ea de la Cluj-Napoca. Şi anul trecut, şi acum doi ani am fost foarte aproape să câştig locul întâi, dar am terminat pe poziţia secundă de fiecare dată“, a spus cel poreclit de colegi „Piciul“.
Pentru semifondistul craiovean de 25 de ani, maşina este cel mai important premiu câştigat până acum, deşi are în palmares multiple titluri de campion naţional şi balcanic. În anii trecuţi, Marius a mai fost recompensat cu premii inedite, la Crosul „Petrom“ reuşind să câştige aproximativ o tonă de combustibil.

Îşi doreşte încă un titlu la cros

Marius Ionescu nu este singurul oltean care s-a întors acasă cu o maşină de la Crosul Loteriei, severineanca Ancuţa Bobocel (CSM Drobeta Turnu Severin – Dinamo Bucureşti) reuşind să câştige cursa de la Timişoara. Practic, mai ales la seniori, legea a fost făcută de sportivi care fac atletism de performanţă.
Marius Ionescu va participa pe 30 octombrie la Campionatul Naţional de cros de la Băile Felix, unde va încerca să cucerească un nou titlu naţional, apoi, în noiembrie, va lua startul la un concurs ekiden în Japonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS