28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportEntuziasm, dar cu măsură

Entuziasm, dar cu măsură

„Cam mare entuziasmul, să câştigi la două echipe venite din liga a II-a !“, zicea luni un cititor al GdS, comentând articolul de deschidere din pagina de sport intitulat „Ştiinţa e pe val, cu gândul la Europa League“.
Respect opiniile şi zic că, dintr-un anumit punct de vedere, „Cobra“ – cum „semnează“ cititorul GdS acest punct de vedere – ar putea să aibă dreptate. Totuşi, încerc să-l contrazic şi să-mi argumentez entuziasmul. Victoria Brăneşti, tot o nou-promovată, sau Pandurii Târgu Jiu, „lanterna roşie“ a campionatului, nu sunt echipe venite din liga a II-a? Să nu se supere cei de la gruparea gorjeană, dar Pandurii ar fi trebuit acum să joace în liga a II-a, de aceea fac această comparaţie.
Universitatea a pierdut la Brăneşti (meciul disputat la Buzău) şi la Târgu Jiu şi ceea ce a surprins în aceste două jocuri a fost maniera în care alb-albaştrii au evoluat, nedeterminarea echipei oltene. Cu FCM Târgu Mureş (formaţie care a învins campioana CFR la Cluj) şi vineri cu „U“ Cluj (echipă care a câştigat în Ştefan cel Mare), chiar şi cu Rapid, oltenii au jucat fotbal de calitate. Cum au făcut, de fapt, şi în primele două etape, cu Aurel Ţicleanu antrenor, cu CFR Cluj şi Steaua!
S-a spus că „U“ Cluj ar fi jucat pe „Ion Oblemnenco“ ca o echipă anesteziată, ca să folosesc un termen al unui comentator TV. Şi cam aşa a fost vineri seară, clujenii n-au prea mişcat în „front“. Şi asta pentru că Ştiinţa lui Piţurcă, ca şi la Târgu Mureş, n-a permis adversarului să mişte! Aici voiam să ajung: maniera în care tânăra echipă a Craiovei a câştigat. În ultimele două meciuri din campionat, oltenii au marcat şapte goluri. Şi asta, în condiţiile în care la capitolul atacanţi încă suferim: golgheterul Florin Costea se află încă în recuperare, Dina are momente fluctuante, Alex Piţurcă nu scapă de accidentări… Pe scurt, Craiova joacă altceva, oltenii abordează fiecare meci ca o echipă destul de bine articulată.
După zece ani de absenţă din cupele europene („dubla“ cu Pobeda Prilep, din sezonul 2000/2001, cu Florin Marin antrenor al Craiovei, a fost ultima apariţie a oltenilor în Europa, exceptând meciurile din defuncta Cupă Intertoto) se prefigurează un salt, o ieşire din anonimat, spre Europa League. Managerul Victor Piţurcă este pe punctul de a pune bazele unei noi structuri a clubului astfel încât, peste câţiva ani, în vitrina clubului să ajungă cel de-al cincilea trofeu de campion.
Tot un suporter al Craiovei scria deunăzi despre actualul manager-antrenor al Universităţii: „Despre Piţurcă: sper să-l depăşească pe Ferguson şi să se «pensioneze» de la Ştiinţa“.
Rămâne de văzut dacă şi cei cinci ani de contract ai lui Victor Piţurcă vor fi duşi până la capăt… Totul depinde (şi) de buget! Iar aici totul depinde, am spus-o de sute de ori, de Adrian Mititelu. Care mai nou tace şi, pe seceta asta, cam… face. Din moment ce Piţi l-a lăudat pe finanţatorul Mititelu că face şi drege înseamnă că aşa o fi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII