13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMinerul Lupeni a vrut să boicoteze meciul de Cupă cu Universitatea

Minerul Lupeni a vrut să boicoteze meciul de Cupă cu Universitatea

Oficialii grupării de ligă secundă au retras echipa din campionat şi din cauza faptului că partida din „şaisprezecimi“ s-a jucat pe stadionul „Ion Oblemenco“ şi au dezvăluit că Adrian Mititelu are să le dea 3.500 de lei din vânzarea biletelor.

Minerul Lupeni este prima formaţie care declară forfait în actuala ediţie a Ligii a II-a. Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă, care este şi preşedinte onorific al clubului, a explicat decizia luată, printre altele dezvăluind că s-a supărat şi pentru faptul că meciul de Cupă cu Universitatea s-a jucat în Bănie, şi nu în Valea Jiului, fiind atunci la un pas de a nu se prezenta. „În timpul meciului cu CS Mioveni (Minerul Lupeni – CS Mioveni 0-3, în etapa a şasea – n.r.) m-am gândit bine la decizia pe care am luat-o. Am hotărât să retrag echipa din campionat din mai multe motive. În primul rând, arbitrajele ostile care au existat în toate cele şase jocuri pe care le-am disputat. Apoi, a fost partida din Cupa României cu Universitatea Craiova. M-a deranjat foarte mult că acel joc nu s-a disputat la Lupeni, aşa cum ar fi fost normal, obiectivul nostru fiind acela de a aduce o formaţie din Liga I în Vale. Am vrut atunci să nu ne mai prezentăm, dar nu am avut încotro. Iar ceea ce s-a întâmplat în meciul cu CS Mioveni a pus capac. Arbitrul a dat un penalti inventat şi şi-a atins scopul. Nu banii sunt motivul principal pentru care retrag echipa“, a spus Resmeriţă, într-o conferinţă de presă. Acesta a anunţat că e gata să ofere gratis jucătorii şi locul în Liga a II-a, urmând ca de la anul să înscrie Minerul Lupeni în Liga a III-a. Conform regulamentului, toate rezultatele înregistrate de Minerul Lupeni în acest debut de campionat se anulează şi nu mai apar în clasament. Trebuie notat că în acest tur, în etapa a doua, Gaz Metan CFR Craiova a pierdut, în deplasare, scor 3-4, meciul cu Minerul Lupeni.

Aşteaptă banii de la Mititelu

Disputarea meciului din şaisprezecimile Cupei României dintre Universitatea Craiova şi Minerul Lupeni (scor 5-0) pe arena din Bănie nu a fost singura supărare pricinuită de Ştiinţa. Mai-marii grupării din Valea Jiului au anunţat ieri într-o conferinţă de presă că Adrian Mititelu, patronul grupării din Bănie, nu le-a plătit încă suma de 3.500 de lei datorată în urma vânzării de bilete la meciul respectiv.
„Craiova trebuia să ne dea suma de 3.500 de lei, sumă rezultată din vânzarea biletelor. Mai precis, jumătate din banii obţinuţi din încasări trebuia să ne revină nouă. I-am sunat chiar în ziua meciului cu CS Mioveni (sâmbătă – n.r.), pentru că aveam nevoie de aceşti bani, şi ne-au ocolit. Aceşti bani ni se cuvin şi nu renunţăm la ei“, a anunţat preşedintele echipei, Mihai Basarab. Meciul de Cupă Minerul Lupeni – Universitatea s-a jucat la Craiova la cererea televiziunii care a transmis în direct partida. Oficialii clubului alb-albatru au anunţat că vor achita „restanţa“ faţă de mineri, fiind vorba de nici 1.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU