9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBadea - antrenor în acte, „Grig“ - pe teren

Badea – antrenor în acte, „Grig“ – pe teren

Deşi clubul Pandurii Târgu Jiu nu a reziliat contractul cu Ionuţ Badea, începând de astăzi, de pregătirea echipei se va ocupa Petre Grigoraş împreună cu staff-ul său. Marin Condescu va reveni şi el, urmând să preia prerogativele lui Eugen Pârvulescu.

Pandurii se reunesc astăzi, la ora 17.00, sub conducerea unui nou antrenor: Petre Grigoraş. Constănţeanul a sosit aseară la Târgu Jiu şi a finalizat discuţiile cu oficialii gorjeni, urmând ca de astăzi să-şi intre în rol. Obiectivul fixat la startul sezonului, clasarea pe locurile 1-10, va fi preluat şi de Grigoraş. „De pregătirea tehnică a echipei se va ocupa Petre Grigoraş, care vine cu antrenor secund, preparator fizic şi antrenor cu portarii. Nu este nici o piedică pentru a oficializa acest lucru. Cred că Grigoraş va reuşi să creeze o simbioză care este necesară la Pandurii pentru că acum nici un jucător nu va mai putea pretinde că antrenorul este numai al jucătorilor veniţi de la Internaţional, deşi eu am vorbit cu ei şi ei n-au spus acest lucru“, a spus preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii, Marin Condescu.
Pandurii Târgu Jiu nu a ajuns, deocamdată, la un acord cu tehnicianul Ionuţ Badea pentru rezilierea contractului. Cât despre invocata clauză de 100.000 de euro prin care Badea ar fi fost protejat de demitere, Condescu susţine că poate fi evitată, existând în contractul cu tehnicianul şi alte clauze de care clubul se poate prevala pentru a renunţa la serviciile acestuia. „Ionuţ Badea nu se mai ocupă de pregătirea echipei pentru că ne-am instalat confortabil pe ultimul loc. Între noi şi echipa cu care ar trebui să facem schimb de locuri este o diferenţă mare de puncte, iar până la ieşirea din zona retrogradării punctele pe care trebuie să le obţinem sunt duble. Până la clasarea pe locurile care sunt convenite în contract diferenţa este de şapte puncte. Cred că vom ajunge de comun acord la o soluţie amiabilă, decizia CA este destul de clară. Am această libertate de a găsi şi alte căi decât demiterea pentru neîndeplinirea obiectivelor propuse“, a mai declarat Condescu.

Ce i se reproşează
lui Badea…

Rezultatele slabe care au condus la ocuparea ultimului loc în Liga I este doar vârful aisbergului demiterii lui Badea. Lipsa soluţiilor concrete de ieşire din criză şi teama unei schimbări prea târzii, cum a fost cazul lui Ciobotariu sezonul trecut, au fost picăturile care au umplut paharul răbdării conducerii pandurilor. Lui Ionuţ Badea i se mai reproşează şi cum a gestionat cele două loturi.
„Problema cea mai grea care trebuia să se rezolve era această fuziune dintre jucătorii care veneau cu Badea şi cei care erau la Pandurii. Ionuţ Badea nu poate să spună că nu am încercat să ajutăm la această atmosferă. Înainte de a cumpăra jucători de la Internaţional, el a făcut lotul. Am renunţat la unii dintre jucătorii pe care îi aveam în lot pentru că, din punctul lui de vedere, puteau crea atmosferă negativă, iar acum îi văd jucând bine la alte echipe. Am creat toate premisele ca lucrurile să se întâmple aşa cum îşi dorea în acel proiect în care şi eu am crezut. Noi n-am primit pe nimeni gratis de la Internaţional, pentru toţi jucătorii am plătit bani pentru a fi la Pandurii Târgu Jiu. Suntem la acelaşi moment zero, gestionarea crizei. Dacă după o treime din desfăşurarea campionatului suntem în această situaţie, înseamnă că nu avem soluţii… I-am dat încredere, cred că este un antrenor tânăr şi de perspectivă. Anul trecut am acordat acelaşi credit, iar când am schimbat a fost prea târziu.  Cu şase puncte după zece etape înseamnă că proiectul nu a mers“, a mai declarat Marin Condescu.

Condescu, reactivat

După o perioadă în care a stat în umbră, Marin Condescu va reveni la conducerea efectivă a clubului Pandurii odată cu demiterea lui Eugen Pârvulescu, fostul preşedinte executiv al grupării gorjene. „Clubul va fi condus de cine l-a condus şi până acum. Voi relua lucrurile de la început şi va trebui să mă ocup şi de acele chestiuni tehnice şi administrative care trebuie făcute de cineva care se ocupă special de acest lucru. Recunosc că şi timpul, după aprobarea ordonanţei de înfiinţare a Electra, îmi permite mai mult acum să rezolv şi aceste aspecte“, a declarat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII