23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci nebun în Ghencea

Meci nebun în Ghencea

Trei goluri în primul sfert de oră, un cartonaş roşu primit de Kapetanos, un gol marcat în minutul 98 şi multă tensiune. Asta le-a oferit iubitorilor fotbalului partida dintre Steaua şi Napoli.

Napoli venea ca favorită în Ghencea, la întâlnirea cu Steaua, din Grupa K a Ligii Europa, deşi nu părea că ar viza neapărat victoria, având în vedere că a început meciul cu cei mai buni jucători pe banca de rezerve (Lavezzi şi Hamsik). Steaua a început meciul aşa cum şi-ar dori orice echipă de fotbal din lume: a marcat de trei ori în primul sfert de oră, prin autogolul lui Cribari, în minutul 2, Tănase (‘12) şi Kapetanos (‘16). Acesta din urmă a comis apoi un fault stupid (‘31) şi a fost eliminat, lăsându-şi echipa în inferioritate. Napoli s-a aruncat în atac şi a reuşit să reducă din diferenţă prin Vitale, în penultimul minut al primei reprize. În partea secundă, antrenorul italienilor, Walter Mazzarri, i-a aruncat în luptă pe Lavezzi şi Hamsik, iar Steaua a avut de suferit. Bucureştenii au rezistat doar până în minutul 73, când excentricul Hamsik a punctat pentru 3-2. Golul egalizator a fost înscris de napoletani în al optulea minut al prelungirilor, de Cavani, într-un moment în care meciul condus de arbitrul polonez Marcin Boski trebuia să fie încheiat de mult.
Echipa antrenată de Marius Lăcătuş are doar un punct după primele două meciuri din grupă şi şi-a redus considerabil şansele de calificare în 16-imile Ligii Europa.

Lăcătuş: E greu să rezişti în zece

Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a declarat că este greu să rezişti în faţa unei formaţii precum Napoli, atunci când joci în zece oameni şi şi-a felicitat jucătorii pentru efortul depus.
„A fost un meci greu, împotriva unei echipe puternice, cu jucători foarte buni. E păcat că n-am reuşit această victorie care se contura la începutul meciului, dar fotbalul oferă şi momente neplăcute. Când joci în zece împotriva unei echipe ca Napoli, e greu să rezişti. Felicit jucătorii pentru efortul făcut, pentru atitudinea demonstrată. Păcat că n-am reuşit această victorie, era bună şi pentru moralul jucătorilor. Este păcat şi pentru mine, şi pentru suporteri. Dar sunt convins că, dacă jucătorii vor avea această atitudine, vor veni rezultatele pozitive. Vreau să mulţumesc fanilor că au fost alături de echipă. Jucătorii au dat dovadă de mare caracter. În două zile nu se pot face minuni. Tristeţea este prea mare acum ca să găsim vinovaţii. Sigur are şi Kapetanos partea lui de vină, dar nu am revăzut faza ca
să-mi dau cu părerea“, a declarat Lăcătuş.

Mazzari s-a umflat
în pene

Walter Mazzarri, antrenorul formaţiei Napoli, a declarat că Steaua nu a mai contat deloc după ce a condus cu 3-0, pe teren existând doar echipa sa. „Nu a fost dezastru în primele minute, nu cred că apărarea a avut vreo vină la golurile Stelei, poate doar la al treilea gol a fost o eroare în defensivă. Jocul echipei mele nu a fost de 0-3 în primele 15 minute. După 3-0, Steaua nu a mai jucat nimic, doar Napoli a fost pe teren. Au mai fost două bare ale Stelei, dar întâmplătoare. Nu cred că trebuie criticată defensiva. A fost un meci ciudat în primele 15 minute. Steaua a fost bine pregătită, a fost încurajată de public, dar important este că după 15 minute noi am schimbat faţa jocului. Chiar am fost nevoiţi să schimbăm tot planul după golurile lor. Steaua a avut două centrări şi a marcat trei goluri“, a declarat Mazzarri, citat de mediafax.ro.

Europa League, etapa a doua a fazei grupelor
Rezultatele înregistrate în meciurile jucate în etapa a doua din faza grupelor: Grupa A: Lech Poznan – FC Salzburg 2-0, Manchester City – Juventus Torino 1-1. Grupa B: Rosenborg Trondheim – Aris 2-1, Atletico Madrid – Leverkusen 1-1. Grupa C: KAA Gent – Lille OSC 1-1, Sporting Lisabona – Levski Sofia 5-0. Grupa D: PAOK Salonic – Dinamo Zagreb 1-0, Villarreal CF – Club Bruge 2-1. Grupa E: BATE Borisov – Alkmaar 4-1, Şerif Tiraspol – Dinamo Kiev 2-0. Grupa F: Palermo – FC Lausanne 1-0, ŢSKA Moscova – Sparta Praga 3-0. Grupa G: Hajduk Split – Anderlecht Bruxelles 1-0, Zenit Sankt-Petersburg – AEK Atena 4-2. Grupa H: Odense BK – VfB Stuttgart 1-2, Young Boys Berna – Getafe CF 2-0. Grupa I: Sampdoria Genova – Debreceni 1-0, Metalist Harkov – PSV Eindhoven 0-2. Grupa J: PSG – FC Karpatîi Lvov 2-0, Borussia – FC Sevilla 0-1. Grupa K: Steaua – Napoli 3-3, Utrecht – Liverpool 0-0. Grupa L: Rapid Viena- Beşiktaş 1-2, ŢSKA Sofia – Porto 0-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU