23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFrancezii respectă naţionala României

Francezii respectă naţionala României

Selecţionerul Laurent Blanc şi atacanţii Loic Remy şi Dimitri Payet susţin că reprezentativa tricoloră, pe care o vor întâlni pe 9 octombrie, la Paris, este o adversară împotriva căreia este greu de jucat.

Selecţionerul Franţei, Laurent Blanc, a anunţat jucătorii convocaţi pentru meciurile cu România (9 octombrie) şi Luxemburg (12 octombrie), din preliminariile CE 2012. Atacantul lui Saint Etienne, Dimitri Payet, este chemat în premieră la naţională graţie evoluţiilor bune pe care le-a avut în Ligue 1 şi parcursului excelent al echipei sale din acest debut de stagiune, în timp ce Nasri şi Gourcuff revin în lot. Payet are un sezon fenomenal cu liderul din Ligue 1. E actualul golgheter din Hexagon, cu şapte reuşite în primele şapte etape.
Fotbaliştii convocaţi de Blanc sunt următorii: Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille), Cedric Carrasso (Bordeaux) – portari; Bacary Sagna, Gael Clichy (ambii de la Arsenal), Adil Rami (Lille), Philippe Mexès (AS Roma), Mamadou Sakho (Paris-SG), Benoit Trémoulinas (Bordeaux) – fundaşi; Mathieu Valbuena (Marseille), Lassana Diarra (Real Madrid), Alou Diarra (Bordeaux), Yann M’Vila (Rennes), Abou Diaby şi Samir Nasri (Arsenal), Florent Malouda (Chelsea),
Blaise Matuidi (St-Etienne), Yoann Gourcuff (Lyon) – mijlocaşi; Kevin Gameiro (Lorient), Karim Benzema (Real Madrid), Loic Remy (Marseille), Guillaume Hoarau (Paris-SG), Dimitri Payet (St-Etienne) – atacanţi.

Blanc: Vrem să ne
impunem jocul

Într-un interviu acordat prestigiosului cotidian L’Equipe, Laurent Blanc a spus că naţionala „cocoşilor galici“ trebuie să-şi impună jocul ofensiv, să-şi creeze ocazii şi să învingă naţionala României în meciul din 9 octombrie, de la Paris.
„Suntem judecaţi după rezultate, ştim ce se va întâmpla dacă nu ne calificăm la Euro. Suntem la al treilea meci împreună, încă învăţăm să ne cunoaştem. Am selecţionat jucătorii pe care îi cred capabili să ia maximum de puncte din meciurile cu România şi cu Luxemburg. Încercăm să găsim jucători esenţiali pentru naţionala Franţei. Uşa este deschisă pentru oricine, fiecare jucător care demonstrează că are valoare la echipa de club are o şansă. Cu România şi Luxemburg vrem să ne impunem jocul şi să câştigăm. Trebuie să avem un joc ofensiv, să ne creăm ocazii şi să marcăm, de aceea am căutat cât mai multe soluţii ofensive. Va fi interesant să îi văd la antrenamente, voi decide apoi în ce sistem vom evolua şi cine se va încadra mai bine în acest sistem“, a spus Blanc.

Payet: E greu să joci
cu România

Cel mai în formă jucător francez al momentului, Dimitri Payet, susţine că naţionala Franţei va avea un adversar puternic în echipa României pe 9 octombrie, trupa lui Răzvan Lucescu fiind o adversară împotriva căreia este greu de jucat. „Echipa Franţei este în reconstrucţie, e important să nu pierdem trenul. Este un grup format în majoritate din jucători tineri şi este o necesitate să ne integrăm cu toţii repede. Meciul din Bosnia şi acea victorie au adus bucurie în rândul fanilor. În această grupă nu sunt echipe slabe. România face parte din categoria echipelor împotriva cărora nu e uşor să joci“, a spus Payet.
De aceeaşi părere este şi atacantul lui Olympique Marseille, Loic Remy, care a afirmat că meciul cu România va fi foarte dificil.  „Ştim cât de greu e să joci de fiecare dată împotriva României. Va fi un meci cu un mare impact fizic. Nu vom mai repeta greşelile făcute cu Belarus. Vom profita de această dată de avantajul terenului propriu“, a spus Remy.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII