19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMihai Neagoe vrea să închidă poarta găzarilor

Mihai Neagoe vrea să închidă poarta găzarilor

După câteva experienţe în afara Craiovei, fostul portar al Ştiinţei a revenit în Bănie cu gândul să pună umărul la promovarea echipei Gaz Metan CFR.

Aflat în lotul Universităţii Craiova în anul repromovării pe prima scenă, fiind „umbra“ lui Mircea Bornescu şi Silviu Lung Jr., Mihai Neagoe nu şi-a mai găsit locul în echipa cu care Ştiinţa a evoluat în Liga I. Goal-keep-erul craiovean a fost împrumutat la FC Caracal (2007-2008), apoi la Minerul Lupeni (2009) şi Arieşul Turda (2009-2010), iar din această vară a fost „repatriat“ la Gaz Metan CFR, ajungând la formaţia de „Depou“ din postura de jucător liber de contract. „Am avut mai multe opţiuni în această vară, dar am venit la Gaz Metan CFR pentru Jerry Gane şi pentru faptul că voi fi acasă. Pe Jerry îl cunosc mai de mult, l-am prins şi ca jucător o scurtă perioadă, apoi şi ca antrenor, este un om de nota zece, ca de altfel toţi cei din staff. Consider că am făcut un pas înainte prin venirea aici“, a explicat Mihai Neagoe, punctând faptul că nu se teme de concurenţă. „Sunt pregătit să mă lupt cu Silvian Ciucă pentru titularizare. Am trecut printr-o perioadă mai nefastă, dar acum mă simt în formă şi, uşor-uşor, sper să câştig încrederea antrenorilor şi a conducerii. A fost o pregătire foarte bună, s-a lucrat foarte bine şi la capitolul psihic şi, cu siguranţă, o să se vadă şi pe teren, în campionat. Toate meciurile vor fi grele, dar dacă noi avem grijă de jocul nostru, atunci nu vor fi probleme şi vor apărea şi rezultatele. Sunt echipe puternice în seria noastră, dar nici noi nu trebuie să ne lăsăm mai prejos. Eu consider că avem un lot capabil, care, cu puţin noroc, poate obţine şi promovarea“, a completat Mihai Neagoe.

Neacşa şi Oprea sunt optimişti

Doi dintre jucătorii de la care se aşteaptă foarte mult în viitoarea ediţie de campionat a ligii secunde, Alexandru Neacşa şi Daniel Oprea, s-au arătat încrezători în privinţa obiectivului propus de conducerea clubului, punctând faptul că echipa s-a întărit vizibil. „Sperăm să începem bine, cu o victorie în faţa celor de la Vâlcea, pentru că avem nevoie de un moral excelent. Cei noi s-au intregrat bine în grup, ne vor ajuta mult. Consider că Radu Barbu, un jucător de Liga I şi un internaţional de tineret, este un transfer reuşit. Şi Boroiban este un fotbalist de valoare, la fel şi Silvian (Ciucă – n.r.) sau Mihai Neagoe, este clar că suntem mai puternici ca anul trecut. Pentru mine, obiectivul este promovarea, îmi doresc să joc în Liga I cât mai rapid“, a spus Neacşa, mărturisind că vrea să-l convingă în acest an pe Emil Săndoi şi să joace la echipa naţionala de tineret.
La rândul său, Daniel Oprea susţine că pregătirea a fost temeinic făcută şi asta se va vedea în campionat: „Pregătirea a decurs foarte bine, am avut câteva jocuri amicale foarte bune, plus cel cu Universitatea. Pentru mine, ca fost junior la Universitatea, amicalul acela a fost mai special şi am jucat foarte bine. Consider că dacă mai erau zece minute nu pierdeam acel meci, eram capabili să egalăm. Noi reluaserăm pregătirile abia de zece zile, iar ei erau în formă maximă, aici s-a făcut diferenţa. Acum depinde doar de noi, trebuie să începem în forţă campionatul şi să facem o impresie foarte bună“.

Amical pe „Extensiv“

Gaz Metan CFR Craiova va susţine astăzi, de la ora 18.00, pe stadionul „Extensiv“, un nou joc amical, adversară fiindu-i divizionara C Rapid Piatra Olt.
Alte rezultate înregistrate de „găzari“ în perioada de pregătire: 3-4 cu „U“ Craiova (Boroiban – 2, D. Oprea), 5-1 cu CS Apa Craiova (Yuki – 2, Trifu, I. Găman, Neacşa), 2-2 cu FK Bezanija Belgrad 2-2 (Niţă – 2), 4-0 cu Hajduk Veljiko (Pătrană, Vigariu, D. Oprea – 2) şi 1-1 cu NK BSK Bijelo Brdo (Neacşa – penalti).
Ultimul test pe care îl vor susţine elevii lui „Jerry“ Gane înainte de startul campionatului (21 august) va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „Depou“, oponentă fiind Minerul Mătăsari (Liga a III-a).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU