16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, hai cu revanşa!

Ştiinţa, hai cu revanşa!

„U“ Craiova – CFR Cluj
Stadion
„Municipal“ Turnu Severin, sâmbătă, ora 18.00 (Digi Sport).
Formaţii probabile:
Universitatea:
Silviu Lung Jr. – Dănănae, V. Găman, Iliev, Buşu – Prepeliţă, Dilevski, Gargorov, Firţulescu – Dina, M. Costea. Antrenor: Aurel Ţicleanu.
CFR Cluj: Nuno Claro – Panin, Picollo, Cadu, Edimar- Kivuvu, Muresan Gabi, Culio- Hora, Bjelanovic, Deac. Antrenor: Andrea Mandorlini.
Vor arbitra: Alexandru Tudor – Cristian Nica, Aurel Oniţa.

În sezonul trecut, CFR a eliminat pe nedrept Universitatea din cupă la Craiova, iar în finalul campionatului, la Turnu Severin, a câştigat oarecum neverosimil în faţa oltenilor, motive pentru care sâmbătă Ştiinţa vrea să-şi ia revanşa.

Prepeliţă zicea zilele trecute că ediţia de campionat 2009/2010, cu acel meci 2-3 în faţa campionilor CFR Cluj, nu mai contează şi că Ştiinţa n-ar avea de luat nici o revanşă… Într-un fel, are dreptate, este un nou sezon şi datele problemei sunt altele. Totuşi, acea partidă de la Turnu Severin de la sfârşitul campionatului trecut – 2-0 la pauză, 2-3 final, Craiova fiind cu un om în plus pe teren – ar putea fi uitată dacă sâmbătă oltenii ar reuşi să-şi ia revanşa, adică să demonstreze că Universitatea este capabilă şi de surprize plăcute. Oltenii mai au de răzbunat şi eliminarea din Cupa României, din toamna lui 2009, acel meci de pe „Ion Oblemenco“ în care arbitrul Al. Tudor a influenţat rezultatul final în favoarea clujenilor. Cu alte cuvinte, putem vorbi de revanşă peste… revanşă!
Noul antrenor al Craiovei, Aurel Ţicleanu, are, la redebutul în fotbalul românesc, o „misie“ dificilă, Universitatea dând piept, din start, cu campioana en-titre. „Cu CFR Cluj vom juca la victorie“, a zis Ţicleanu după ultimul amical de dinaintea campionatului, admiţând că şi un egal cu campioana n-ar fi rău. Este Ştiinţa pregătită 100 la sută pentru acest debut nebun de campionat, trei derbiuri în primele patru etape? E o întrebare la care nimeni nu poate oferi un răspuns la ora aceasta. Antrenorul Ţicleanu, cel care îşi cunoaşte bine elevii, a afirmat că oltenilor le-ar mai fi trebuit cel puţin o săptămână de pregătire şi încă două amicale. Pe lângă golgheterul Florin Costea, pentru acest derbi „Chiose“ nu-i are la dispoziţie nici pe Wobay, Lopes (în urmă cu pregătirea), Al. Piţurcă (nerefăcut), în timp ce Cosmin Gîngioveanu nu a fost inclus în lot.
Varianta optimistă a câştigării meciului este simplă la prima vedere: dacă oltenii ar putea repeta sâmbătă prima repriză din meciul cu CFR Cluj din finalul campionatului trecut, cu siguranţă vom vorbi la finalul partidei de o mare victorie a Universităţii Craiova, de schimbarea la faţă a oltenilor şi atunci am putea spera şi pe mai departe.

Emil Săndoi: Ştiinţa
nu va pierde

Selecţionerul echipei de tineret, Emil Săndoi, a urmărit evoluţia Universităţii în amicalele din Austria şi este convins că oltenii nu vor pierde. „N-am văzut meciul din campionatul trecut, acel 2-3, nu eram în România şi, cum să spun, nu mai contează ce s-a întâmplat în acea partidă. Am văzut Universitatea în amicalele din Austria, iar pe CFR Cluj în Supercupă. Trebuie să recunoaştem că în prezent CFR are cel mai valoros lot din România. Există o omogenitate a grupului şi un moral bun deoarece au câştigat trei trofee în sezonul trecut. Clujenii, după un parcurs perfect din liga a III-a până în Liga I, au reuşit apoi performanţe într-un timp record de la promovarea în Liga I. Craiova? Am văzut Universitatea în Austria la pregătire şi jucătorii mi-au lăsat o impresie foarte bună. Dacă, din punct de vedere al implicării şi al determinării, jucătorii au tratat amicalele ca pe meciuri oficiale, cu atât mai mult în partidele oficiale – mai ales cu un adversar de calibru precum CFR – ar trebui să existe o mobilizare ieşită din comun. Pronostic? Dacă Universitatea va evolua aşa cum a făcut-o în jocurile de pregătire, nu va pierde. Ziceţi că în Austria nu au fost adversari de calibrul Clujului? Este adevărat, CFR are un plus de valoare faţă de celelalte competitoare, dar în campionatul nostru, diferenţele de valoare nu sunt chiar aşa de mari“, a spus „Sandy“, care va fi sâmbătă în tribuna „Municipalului“ din Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII