21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStart pentru Liga I

Start pentru Liga I

Pandurii Târgu Jiu şi-a început ieri pregătirea sub comanda tehnicianului Marius Baciu, la primul antrenament fiind prezenţi 32 de jucători. Obiectivul pandurilor pentru sezonul viitor este promovarea.

 

Pandurii a chemat la reunire toţi jucătorii aflaţi sub contract ce urmează a fi evaluaţi de tehnicianul Marius Baciu în perioada următoare. 32 de jucători au fost prezenţi în prima zi şi s-au antrenat sub directa coordonare a preparatorului fizic Ferencz Bajko: portarii Mingote şi Livshit şi jucătorii de câmp Rada, Pleaşcă, Popete, Grecu, Stanciu, Rusu, Vezan (mijlocaş, Internaţional Curtea de Argeş), Bugiu, Sancira (mijlocaş, Câmpia Turzii), Fărcăşanu, Mohora, Avramescu, Dobroiu, Diaconu, Basara, Cardoso, Orac, Voinea, Chibulcutean, Tilincă, Nalaţi, Pârvu, Tătaru, Murgan, Arrieta, Vlăduţi, Ghindeanu, Găman (Gaz Metan CFR Craiova), I. Constantin şi Militaru. Au lipsit motivat Hidişan şi Dedu, cei doi fiind aşteptaţi astăzi să se alinieze lotului, şi portarul David Lazar, de la Voinţa Sibiu, ultimul fiind învoit să dea examenul de bacalaureat. Stromajer şi Kamara au absentat nemotivat. „De Stromajer şi Kamara nu ştim nimic. Hidişan şi Dedu vor sosi mâine, au fost învoiţi", a spus preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

Andrei Zăgrean, atacantul de la Internaţional Curtea de Argeş curtat de Pandurii, nu a ajuns la Târgu Jiu, cele două părţi fiind încă în negocieri. „I-am dat un termen de gândire. Impresarul lui a cerut o sumă mare de bani, are pretenţii de Liga I. Trebuie să conştientizeze că suntem în Liga a II-a", a mai spus Pârvulescu. Mario Găman a fost cooptat la Pandurii din postura de jucător liber de contract, conducătorii nefiind încă lămuriţi pentru ce echipă, Pandurii sau Pandurii II. Zilele viitoare va fi chemat la pregătiri şi atacantul Alexandru Fotescu, care a evoluat pentru Drobeta Turnu Severin în Liga a II-a. „Găman e liber, îl luăm la Pandurii, să vedem dacă îl oprim la Pandurii sau îl luăm pentru Pandurii II. Am să vorbesc cu Marius Baciu să-l aducem şi pe Fotescu, atacant bun pe care l-am remarcat la Memorialul «Traian Predulescu»", a declarat Pârvulescu. Staff-ul tehnic s-a mărit cu încă un membru, masorul Ovidiu Ţiplea, adus de la Voinţa Sibiu, Pandurii având în prezent trei masori, mai mulţi ca la Liga I.

 

Ilie Iordache vrea înapoi la Pandurii

 

Ilie Iordache s-a prezentat la reunirea actualei sale formaţii, AEK Atena, însă şi-ar dori o revenire în ţară chiar la echipa la care a debutat în Liga I, Pandurii Târgu Jiu. Iordache nu are nici o şansă să rămână în capitala Greciei, la AEK Atena, fiind anunţat de conducerea grupării elene că se va pregăti separat, împreună cu alţi cinci coechipieri. Nici la Rapid nu mai are şanse să revină după returul slab făcut sezonul trecut sub Podul Grant, astfel că Iordache şi-ar dori să-şi relanseze cariera la Pandurii. „Am vorbit cu Iordache, mi-a propus să se întoarcă. Oricum, el este jucătorul nostru. Contractul cu AEK Atena a fost făcut fără acordul nostru. El a plecat de la Pandurii fără voia noastră, lucru pe care l-am demonstrat în instanţă, şi ar trebui să revină la Târgu Jiu", a spus preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii, Marin Condescu. Altfel, Condescu nu-şi doreşte ca Pandurii să ia locul lui Internaţional Curtea de Argeş în Liga I, preferând să rămână un an în Liga a II-a şi să întinerească echipa. Şi oficialii grupării argeşene au negat că s-ar retrage din prima ligă. „Internaţional Curtea de Argeş nu are probleme financiare şi nu ne vom retrage din campionat, aşa cum s-a spus. Am încheiat contracte în aceste zile cu jucătorii Ousmane Viera (trei ani), Nasser Menassel (trei ani), Daniel Stan (doi ani), Cornel Frăsineanu (un an), Ciprian Brata (patru ani) şi vom mai aduce încă trei jucători cunoscuţi, care au evoluat în prima ligă din România sau din ţările de unde provin. Acum echipa se află în Austria, iar pentru acest cantonament clubul a plătit 60.000 de euro", se arată într-un comunicat al clubului Internaţional.

 

Baciu joacă la Arsenal

 

Deşi a renunţat de un an la cariera de jucător pentru a o îmbrăţişa pe cea de antrenor, Marius Baciu nu şi-a agăţat, încă, ghetele în cui, activând la Arsenal Dârlos, echipa din comuna sa natală, care activează în campionatul judeţean. „Am renunţat doar la fotbalul de performanţă, dar nu şi la fotbal, pentru că încă mai sunt legitimat şi mai joc la Arsenal Dârlos, din Mediaş. Joc doar de plăcere, pentru că este echipa din comuna unde m-am născut. M-am retras în sezonul 2008-2009, când am avut ultimul meci în divizia B practic, pentru că Gaz Metan Mediaş promova atunci în prima ligă. Atunci am hotărât să încetez cariera de jucător şi să încerc altceva. M-am gândit că e timpul să încep cariera de antrenor", a declarat Baciu pentru site-ul oficial al grupării gorjene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU