16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRemiză nedreaptă pentru Pandurii

Remiză nedreaptă pentru Pandurii

Pandurii – Steaua 0-0

Stadion „Municipal“, spectatori: 8.000.

Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Nalaţi (’67, Stromajer), Rusu, Orac, Vranjes (’61, Hidişan) – Tremonti (’86, Kamara) – Raskovic. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Steaua: Tătăruşanu – Golanski, Parpas, Jelev, Emeghara – Szekely (’54, Toja), Ov. Petre, Tănase, Nicoliţă (’77, Surdu) – Stancu (’68, Arm. Karamyan), Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Cartonaşe galbene: Martinovic, Tremonti, Stromajer (2), Hidişan, Cardoso, Rusu / Stancu, Emeghara, Toja, Golanski.

Cartonaşe roşii: Stromajer ’89 / Ov. Petre ’63.

Au arbitrat: G. Ionescu – M. Nagy, S. Gero.

Aclamat la revenirea pe „Municipal", Sorin Cîrţu a anihilat complet Steaua, pretenţiile de victorie ale trupei lui Stoichiţă rezumându-se doar la şutul lui Nicoliţă de la 20 de metri, respins de Stanca în lateral (’5) şi la câteva mingi aruncate în careul gorjenilor. Pandurii a dominat tactic jocul şi pe fondul unei superiorităţi numerice în partea secundă, însă nu a putut trece peste vechea meteahnă, aceea de a nu finaliza. Dacă Steaua se poate bucura pentru punctul câştigat la Târgu Jiu, Pandurii este, pe bună dreptate, nemulţumită de rezultat, scăpând printre degete o victorie care ar fi scos-o din zona retrogradării. Schimbările tactice ale lui Stoichiţă după pauză au fost anulate de imprudenţa lui Ov. Petre, foarte precis până atunci, care l-a atacat cu talpa sus pe Rusu şi a văzut direct cartonaşul roşu (‘63).Gorjenii au încheiat şi ei jocul în inferioritate, Stromajer fiind eliminat după două „galbene". La final, singurul ovaţionat a fost tehnicianul Sorin Cîrţu: „Spectatorii mi-au scandat numele şi mandatul trecut, nu numai acum, dar mi-au strigat şi demisia. Aşa sunt suporterii, dar probabil că acum au simţit o schimbare în atitudinea echipei".

 

„Ce să fac, să intru eu?“

 

Sorin Cîrţu s-a arătat dezamăgit de deznodământul jocului cu Steaua. Tehnicianul pandurilor îşi reproşează schimbările din partea secundă, jucătorii de profil ofensiv aflându-se printre deziluziile acestui joc. „Nu-mi imput decât că, poate, n-am ales bine. În locul lui Stromajer poate trebuia să intre Kamara, dar aşa era o mişcare normală. Când ei au rămas în zece oameni, am vrut să forţăm victoria. Stromajer m-a dezamăgit la acest meci. Şi Hidişan. Kamara nu a jucat decât câteva minute. Am avut aproape 30 de minute de superioritate în care aveam cinci jucători cu potenţial ofensiv pe teren: Hidişan, Raskovic, Stromajer, Orac şi Tremonti. Din păcate, atunci când a venit şi superioritatea a lipsit luciditatea lor. Probabil că a fost şi hipoxia mai mare pe fond de oboseală şi li s-a oxigenat mai puţin creierul. Am avut 60-70 de minute o echipă care a jucat foarte bine şi apoi am făcut şi schimbările tot pentru atac, pentru a marca, dar acum ce să fac, să intru eu? Nu avem ce face, încercăm să mergem mai departe şi vedem ce mai putem remedia. Am făcut 24 de puncte, dar fotbalul nu se poate juca fără atacanţi", a concluzionat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS