Şapte medalii la Mondiale pentru karatiştii craioveni



Sportivii de la Washi Craiova s-au întors de la Belgrad cu cinci medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

Amânat cu patru luni, din cauza gripei porcine, Campionatul Mondial de karate fudokan s-a desfăşurat recent în capitala Serbiei, Belgrad, iar la competiţie au participat şi sportivi de la clubul Washi Craiova, condus de antrenorul Daniel Antici. Sportivii craioveni, cu vârste curprinse între 6 şi 11 ani, au obţinut dreptul de participare la Mondiale, după ce anul trecut au câştigat finala pe ţară la categoriile lor de vârstă. În Serbia, karatiştii de la Washi au avut o prestaţie meritorie, reuşind să se întoarcă acasă cu şapte medalii, dintre care cinci de aur, una de argint şi una de bronz. Au intrat în posesia titlului mondial perechea formată din Dragoş Mihai şi Andrei Popa, la en-bu, categoria copii IV (6-7 ani), Alexandra Ţecu (kata individual) – categoria copii III (8-9 ani), Andrei Nicoliţă şi Marius Marogel (la en-bu) – categoria copii III (8-9 ani), echipa feminină de kata, categoria copii II (10-11 ani), formată din Maria Antici, Alexandra Ţecu, Alina Ciobanu Zamfir, dar şi echipa de en-bu mixt, alcătuită din Maria Antici şi Andrei Wojcicki.

Medalie de argint a cucerit perechea de en-bu mixt (copii III), alcătuită din Andrei Nicoliţă şi Alexandra Ţecu, iar pe a treia treaptă a podiumului a urcat Maria Antici, la kata individual. Tot la kata individual, dar la categoria 6-7 ani, în apropierea podiumului, pe locul patru, s-a clasat Andreea Dima. Sportivii sunt pregătiţi de Daniel Antici şi Simona Marin.

România a fost în frunte


Campionatul Mondial a reunit peste 1.000 de sportivi din 43 de ţări, iar într-un clasament neoficial delegaţia României s-a situat pe primul loc în ceea ce priveşte medaliile obţinute. „Sunt mulţumit de aceste rezultate. Am fost echipa cu cele mai multe medalii. Trebuie să le mulţumesc celor de la CEZ România pentru tot sprijinul pe care ni l-au oferit, pentru că altfel nu atingeam acest nivel al performanţei. Mă bucură rezultatele celor mici, de care se ocupă în mod special colega mea, Simona Marin. Ne dorim ca la competiţiile viitoare să avem copii la fel de valoroşi, pentru că mulţi dintre cei care sunt acum la categoria IV trec la o categorie mai mare şi alţii vin din urmă“, a spus Antici.

Următorul concurs la care vor lua startul micuţii sportivi craioveni este faza de zonă a Campionatului Naţional, programată la jumătatea lunii aprilie.



Comenteaza acum

8 Comentarii

 1. COSTI said:

  ACESTI COPII NE-AU OBISNUIT DE CATIVA ANI CU REZULTATE EXCELENTE. INSA NICIODATA CEI DIN PRIMARIA CRAIOVA SI CONSILIUL LOCAL NU AU DAT ATENTIE ACESTUI CLUB, SI NICI ALTORA DIN JUDETUL DOLJ. PACAT, DACA NU STIM SA INVESTIM PENTRU PROMOVAREA SPORTULUI, IN VIITOR SIGUR VOM FI NEVOITI SA INVESTIM IN RECUPERAREA COPIILOR CU HANDICAPURI, DACA NU GASIM PUTIN TIMP SA REALIZAM CA DIN ACEST SPORT AU DE CASTIGAT COPIII NOSTRI, CA VOR FI FORMATI, ATAT FIZIC CAT SI PSIHIC PENTRU VIITOR.CINSTE MICUTILOR SI ANTRENORILOR CARE II PREGATESC. HAI WASHI!

 2. io said:

  Pai la noi conteaza HORA de la Leamna,circul si “balciurile”,nu v-ati mai invatat mai cetateni ai urbei,Solomon doar e la al doilea mandat si va mai zic ceva:la cat l-au plans pe la GTV,3TV…,MAI VINE UN MANDAT……FARA NUMAR,FARA NUMAR.

  Pana la urma asta meritam ! (nu s-a ales singur )

 3. R.C. said:

  BRAVO MICUTILOR. POATE SE GASESTE SI UN SPONSOR CARE SA PROMOVEZE ACEST SPORT CA PE O FILOZOFIE DE VIATA, PENTRU CA II FORMEAZA ATAT FIZIC CAT MAI ALES PSIHIC. FETITA MEA ESTE UNA DINTRE CEI CARE AU DUS NUMELE ACESTUI CLUB SI SPORT PANA LA ACEASTA FAZA MONDIALA, IAR MOTIVATIA EI DE A CONTINUA A FOST CA Ö AJUTA IN VIATA! CE-O FI IN MINTEA EI NU STIU, PT CA MATERIAL NU CASTIGA NIMIC. AM COLEGI LA SERVICIU CARE-MI ZIC SA NU MAI CHINUI FATA, CA NU SE ALEGE CU NIMIC(MATERIAL). CUM SA-I SPUN(INTERZIC) CA NU SE MAI POATE DUCE CA NU AM BANI PT. DEPLASARI, TAXE DE PARTICIP, ETC. ATATA TIMP CAT EA MUNCESTE SI LA ANTRENAMENTE SI LA SCOALA SI NU SE PLANGE? POATE VOR VEDEA SI DIN VARFUL PIRAMIDEI CARE SE NUMESTE MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI CINEVA SI VOR FACE CEVA PENTRU EI SI PENTRU ACEST SPORT SI ALTE SPORTURI IN GENERAL. INCA ODATA FELICITARI!!!!!!!!!! !! SI LA MAI MARE.

 4. GELU said:

  FELICITARI! PRINTRE PUTINELE BUCURII ALE ZILELOR NOASTRE. JOS PALARIA PENTRU ANTRENORI! UN SPORT FOARTE BUN PENTRU A FORMA DIN MULTE PUNCTE DE VEDERE COPII DE AZI PENTRU ZIUA DE MAINE!

 5. alex said:

  Bravo lor! Nu cred ca te poti gindi la o motivatie materiala cind e vorba despre sanatatea copilului R.C. eSTE LUCRUL CEL MAI IMPORTANT. iN REST, NUMAI DE BINE, BRAVO LOR

 6. matei said:

  Felicitarii ! ! ! BRAVOOOO ! ! !
  Asta face ca orice se intampla in Oltenia, eu sunt MANDRU CA SUNT OLTEAN ORIUNDE OI FI.

  Cu stima

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 18 martie 2010

Actualitate

» Asfalt sub asediu
» Start la concursul naţional „Craiova-Piano“
» Raportul CE: Ritmul reformei a scăzut în România
» Milioane de euro pentru zonele pescăreşti
» Afacere cu băieţii deştepţi de la CE Craiova
» Panouri solare pentru Sala Sporturilor şi nouă şcoli
» Nouă ani de concedii medicale în 2009
» Se ascute lupta pentru putere în PD-L Gorj
» Doljenii, datori vânduţi băncilor
» Covrigăria cu bucluc
» Gorj: Hoţ imobilizat de poliţişti
» Craiova: Mircea Geoană se întâlneşte cu conducerea Ford
» Gorj: Peste 1.000 de rable au fost casate într-o lună
» 160.000 de elevii români, la competiţia internaţională de matematică

Local

» Subcomisar cercetat pentru că nu a suflat în fiolă
» La furat de motorină
» Prins la cinci ani după ce a înjunghiat un bărbat
» Alarmă falsă cu bombă pe Aeroportul Timişoara

Dolj

» Corupţie fără corupţi
» Poliţia a scos o căţea la licitaţie

Sport

» Pandurii sunt în pericol, vine Cîrţu să-i salveze
» Răducu a părăsit Ştiinţa
» Hora retrogradării
» Scurte ştiri
» Poloiştii nu merg la turneul final
» Oltenii s-au impus la All Star Game
» Oltchim s-a distrat cu Brăila
» Cupa Liceelor şi-a aflat câştigătorii
» Şapte medalii la Mondiale pentru karatiştii craioveni
» Real Madrid vrea să îl transfere pe Cole
» Zidane are încredere în naţionala Franţei
» România are trei stadioane la standardele UEFA
» Meciuri tari în Europa League
» ŢSKA Moscova a dat lovitura
» Mourinho, rege pe „Stamford Bridge“

Bani & Afaceri

» Deputaţii au aprobat garanţia pentru Ford
» Corul Liceului „Henri Coandă“ va susţine un turneu în Italia
» Selecţia pentru UE, simplificată
» Studenţii craioveni vor învăţa să facă afaceri
» Mii de elevi doljeni sunt certaţi cu şcoala
» Bani mai mulţi pentru angajaţii plătiţi cu ora
» Activitatea în construcţii, în cădere liberă
» Cariera în slujba copilului i-a împlinit viaţa

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Culoarea banilor… publici

Top