25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBadea: „Cel mai bun an“

Badea: „Cel mai bun an“

Directorul CS Universitatea Craiova este mulţumit de performanţele obţinute în 2009 de sportivii de la clubul pe care îl conduce.

Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a făcut bilanţul pe anul care tocmai se încheie. Rezumând, fostul fotbalist al Ştiinţei spune că sportivii de la secţiile de orientare, atletism şi scrimă au reuşit rezultate bune, în timp ce practicanţii tenisului de masă şi şah l-au dezamăgit: „Cele mai bune rezultate le-a înregistrat secţia de orientare sportivă, care a adus aproape jumătate din punctele obţinute de club. Secţii foarte importate, care s-au clasat meritoriu, sunt atletismul şi scrima. Ca decepţii pot enunţa tenisul de masă şi şahul. Celelalte secţii sunt în parametri medii“.
Badea a spus că 2009 a fost cel mai bun an din cei patru de când a venit la clubul oltean, club care anul trecut a aniversat 60 de ani de existenţă: „2009 a fost cel mai bun an din punct de vedere al punctajului pe care l-am raportat la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Spun asta pentru că am avut o creştere a punctajelor, raportate pe secţii, de 150 la sută. Acest punctaj ne asigură bugetul pe 2010, conform metodologiei de calcul a ministerului pentru cluburile universitare. Adică avem şansa să obţinem un buget care ne-ar clasa între primele cinci cluburi universitare“.

„Sportivii meritau mai mult“

Chiar dacă a fost an de criză, preşedintele CS Universitatea Craiova spune că a reuşit să convingă câţiva oameni cu bani să ajute sportivii de la club: „Deşi bugetul ne-a fost redus cu 30 la sută, am încercat să suplinim acest lucru prin forţe extrabugetare. Am reuşit să sensibilizăm prietenii apropiaţi care au bani pentru a susţine secţiile clubului nostru. Cea mai mare bucurie din acest an a fost că am putut pune la dispoziţia sportivilor şi antrenorilor de la club resurse financiare necesare desfăşurării activităţii în condiţii optime. Aici mă refer la bani pentru deplasări, echipamente, bani pentru premieri, participarea la concursuri, ceea ce este o mare satisfacţie. Totuşi, regret că nu am reuşit să le oferim cât ne-am fi dorit, pentru că meritau mult mai mult decât au primit. Argumentele ar fi performanţele pe care le-au obţinut“.

Cheltuieli mari la tenis de masă şi handbal

Fostul fotbalist a vorbit şi despre secţia de tenis de masă, una cu tradiţie, care în 2009 a reuşit să promoveze în Superligă, dar care în acest sezon, fără experimentatul Cristi Ţol, nu are rezultate: „Cheltuielile sunt foarte mari pentru această secţie (salarizarea sportivilor, indemnizaţii, premieri, deplasări). La jumătatea anului, când promovaseră în Superligă, aveam deja un buget cu 30 la sută mai mic, iar criza mă lovea crunt. Pentru a duce această echipă mai departe a trebuit să iau din alte părţi, să susţin cu resurse extrabugetare“.
Altă echipă costisitoare din punct de vedere financiar este cea de handbal masculin, lideră în seria C a Diviziei A: „Am avut noroc că am făcut asociere cu primăria pentru echipele de volei şi baschet, altfel toate echipele ar fi dispărut. Resursele pe care trebuia să le dau către patru echipe am încercat să le canalizez către una singură, cea de handbal masculin. Dar din vară 90 la sută nu pot să îl mai ţin, pentru că nu îmi permite bugetul“, a adăugat Badea.

Vrea unul sau doi
sportivi la Londra

Directorul CS Universitatea a spus ce-şi doreşte, pe plan profesional, de la anul care vine: „Vreau ca 2010 să ne dea posibilitatea ca sportivii noştri să se prezinte cel puţin la nivelul anului 2009 în competiţiile în care participă. Totodată, sper ca, în formarea lor profesională, 2010 să fie un an care să le permite să fie certe speranţe în perspectiva participării la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra. De fapt acesta este şi obiectivul pentru care noi facem mari eforturi pentru a pune sportivilor la dispoziţie tot ce au nevoie. Ne dorim ca unul sau doi sportivi de la noi să părticipe la Jocurile Olimpice. De 20 de ani clubul nostru nu a mai fost reprezentat în cea mai importantă competiţie mondială“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII